Reklama

Reklama

Kouzlo měsíčního svitu

  • USA Magic in the Moonlight (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj této romantické komedie se odehrává v jižní Francii v roce 1920. Nádherné vily na pobřeží Côte d'Azur, jazz kluby a módní místa pro bohaté jsou kulisou tohoto filmu. Stanley (Colin Firth) - alias Wei Ling Soo - je britský kouzelník a mistr iluzionista, který je povolán do Francie na žádost aristokratické rodiny, aby odhalil možný podvod. Sophie (Emma Stone), jako možné falešné spirituální medium, je objektem jeho zkoumání. Je pravděpodobné, že táto tajemná a krásna žena využívá přízeň bohaté rodiny. Nicméně komplikace nastanou, když se náš "detektiv" do ní bezhlavě zamiluje. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (345)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nemám za sebou mnoho snímků Woody Allena, ba co dím, dokonce jsme se v minulosti celkem spolehlivě míjeli. Ne že bychom se nesetkali, ale takříkajíc jsme nevešli v dialog. Tenhle kousek mě ale potěšil, možná nejsme naladěni na stejnou vlnu, ale nějaká ta harmonizující notička se zřejmě časem najde. (5.10.2016) S odstupem skoro dvou let - těch harmonizujících notiček se našlo už docela hodně. Tentokrát 17.8.2018 jsem se neskonale bavila a vychutnávala si celou atmosféru. Fascinuje mě, jak dokáže Woody Allen vést hlavní postavu. Jakoby jí vdechl u kus své povahy, svůj styl mluvy. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Keď má film svoju špecifickú čarovnú atmosféru, dokážem mu odpustiť obsahovú nedokonalosť. A súhra 20.rokov, krásneho Francúzska a rozkošných kostýmov zahalených do žltých farieb mala práve to správne kúzlo. Ak by som mala kritizovať, tiež som medzi dvoma hlavnými postavami nevidela a už vôbec necítila nejaké výrazné iskrenie. Obdiv zo strany iluzionistu, jeho nadšenie z objavenia niečoho nového a záujem o osobu podvodníčky, ktorý k nej postupne začal prechovávať sa mi zdal skôr ako čisto profesionálny a na úrovni túžby oslobodiť sa a poznať nový svet a nie spoznať Sophie ako konkrétnu osobu. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Kouzlo měsíčního světu - pár čísel a faktů - můj 3.000 ohodnocený film na ČSFD, současně moje hodnocení jako první hodnocení tohoto filmu na ČSFD, ČSFD projekce v Lucerně a nevím, kolikatý mnou zhlédnutý film Woodyho Allena. Jsem tomu rád, že takhle kulaté hodnocení připadlo zrovna na film mého oblíbence a režisérské jedničky. Je to ovšem jeho pouze lehce nadprůměrný standard. Zase se vrátil k tématu duchařiny, šarlatanství a podvůdků. V této kategorii však u mě jednoznačně vítězí Scoop. Jako letní, konverzační veselohra s místy brilantními dialogy však Kouzlo měsíčního svitu rozhodně uspěje. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Allenovi to podľa mňa s kúzelníkmi príliš nejde. Ani Scoop, ani Prekliatie žltozeleného škorpióna neboli žiadne zázraky a Kúzlo ním tiež nie je. Kúzlo síce nejaké má, ale prekvapivo občas drhnú dialógy a keďže sme v romantickej komédii, presne vieme, kam to smeruje. Predvídateľnosť neprekryje ani prekvapivý zvrat pred rozuzlením a to aj napriek tomu, že ma presne v tomto prevedení nenapadol. No a každá z postáv tu neustále ospevuje krásu Emy Stone, čo nechápem ešte viac, ako Firth jej nadprirodzené schopnosti. Mám proste iný vkus, ako jeho kúzelník a nepriťahujú ma ani "médiá". ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Dokonalá dobová iluze, perfektní kostýmy, příhodná hudba, kousavé výměny názorů, jeden allenovsky laděný anglický suchar a duchařská zápletka s milostným podtextem... jakoby nám Woody kapku zaustenovatěl, ale stále je to on - dobře naladěný misantrop, morbidní vtipálek a dialogový mág - i letos přichází s dalším ze svých jemných varování, prověřených životem - nikdy nereagujte opačně, než vám šeptá vnitřní hlas - lásce i tak neuniknetene a ještě se společensky znemožníte... nebo chcete-li, raději být šťastným hlupákem než zatrpklým chytrákem... Jako dobré, i když mně opět chyběl Allen sám, nicméně, ač se mi nečeká nepříjemně, to pravé - ořechové, vyhlížím už osmou sezónu... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Během jednoho z několika výletů Stanleyho (Colin Firtha) a Sophie (Emma Stone) zmiňuje Stanley jako svoji nejoblíbenější symfonii "Beethovenovu sedmou" a její houslové party. Přesně tato symfonie a tyto houslové party hrají v pozadí finální scény filmu Králova řeč (2010), když Král Jiří VI (Colin Firth) čte 3. září 1939 svůj projev. (baribal)
  • Natáčení probíhalo na jihu Francie. (Terva)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama