Reklama

Reklama

Pachuť pomsty

  • USA Cold in July (více)
Trailer 2

VOD (1)

Podivné zvuky, které se jedné vlahé texaské noci v roce 1989 rozléhaly domem, způsobily, že Richard Dane (Michael C. Hall – TV seriál Dexter) vypálil do hlavy bezohledného zloděje Freddyho několik nábojů. Přestože ho za jeho čin místní oslavují, Richard se brzy musí bát o bezpečí vlastní rodiny, protože se ve městě objevuje Freddyho otec, bývalý trestanec, Ben (Sam Shepard – Zabít tiše), který touží po pomstě. Všechno v poklidném městečku najednou není, jak se na první pohled zdá. Richard se nedobrovolně ocitá v temném světě plném korupce a násilí, ve kterém se bude muset postavit těm nejnepravděpodobnějším protivníkům. Ve fi lmu, který podle románu Joea R. Lansdalea natočil režisér Jim Mickle (Takoví jsme), se dále představuje Don Johnson (Nespoutaný Django). (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (122)

genetique 

všechny recenze uživatele

Temná atmosféra texaského vidieka, so všetkým čo k tomu patrí. Dej sa odohráva v bohom zabudnutej provinčná oblasť, kde nielen kriminálnici sú na druhej strane zákona a nie všetko je na prvý pohľad tak ako sa zdá. Film mal novodobý westernovský nádych, s podtextom mravného ponaučenia a nekompromisnej antickej tragédie, v ktorom by ste narátali minimálne toľko podarených zvratov a nepredvídateľných momentov, koľko mal film dier v scenári. Každopádne sa mi ale páčila remeselná réžia, ktorá striedala tempo, ale nikdy nepoľavila v intenzite napätia. Rovnakú zásluhu mali aj herci, po dlhej dobe prekvapil klasik Don Johnson. 80%. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Napadá mě jen jedno slovo a to slovo škoda...škoda v tom smyslu,že jsem si jistý,že šlo z tohoto tématu vytěžit více i co se hereckého obsazení týče...ano herci hrají dobře i atmosféra je dobrá,ale něco tomu prostě chybí..ve spoustě věcech je film nedotažený někde zase natahovaný atd.takže nemůžu víc jak 65 % a tři hvězdy.a to tam hrál i Dexter :-))) ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Ne ne a ne, já si nemůžu pomoct, snažila jsem se, ale víc nedám. Sama Sheparda mám moc ráda, ale ten to tak nějak proklimbal a teprve až na konci se malinko zmátořil k nějaké činnosti, ale ve výsledku už bylo stejně pozdě. Jediné pozitivum vidím v tom, že Ríša může nosit náušničku, jinak nevím, co ho tak rajcovalo, že do toho všeho šel. Scénář byl podle mě děravý jak cedník, ale na mě nedejte, já tomu zase tak nerozumím. Jedna hvězda za hudbu, ta byla skvělá a druhou za úsměv Jima Boba Lucase. ()

Gyrphos123 

všechny recenze uživatele

Tak já musím říct, že film mě náramně potěšil. Nevím čím to, ale než jsem to šel zkouknout, měl jsem pocit, že by to mohlo být dobrý, a taky že jsem se nemýlil. Skvělý thriller, podle mého gusta, někdo tvrdí že to má pomalejší začátek, ale já to moc nezaznamenal teda, bavil jsem se po celou dobu. Skvělá hudba, která mi opravdu sedla, hlavní herec teda podle mě mohl být sympatičtější, ale to nevadí, trochu krve nám tu bylo taky dopřáno, né že by to bylo vyloženě originální, ale rozhodně to fungovalo. Vypadá to, že Jim Mickle se film od filmu zlepšuje, tak uvidíme jak se mu zadaří příště. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku skvelé, no potom to akosi skĺzlo do priemernosti. Prvá polovica bola naozaj veľmi slušná, najmä tým svojim mierne mysterióznym charakterom. No ako náhle trojica mužov vzala spravodlivosť do vlastných rúk, tak už to stratilo to svoje čaro. Najväčšou záhadou však pre mňa zostáva, kde sa v druhej polke filmu stratili všetci policajti? Zatiaľ čo v prvej polke sa zjavili pri každej príležitosti (dokonca aj keď ich tam nebolo treba), potom už zrazu nikde nič. Naozaj divné, nie? Teda aspoň mne sa to tak zdalo. Potom sa nečudujme, že kriminálnici mali raj... A ešte jedno nechápem. Prečo sa Richard po tej prvej traume z toho, že niekoho zabil, vlastne púšťal do takejto nebezpečnej "misie", kde mu vlastne išlo o život a pritom sa ho to vôbec netýkalo? Film ako celok, akurát tak na 3*. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Texasu a Kingstonu v New Yorku. (rafix)
  • Celý projekt vznikal sedem rokov, samotné natáčanie filmu trvalo päť týždňov. (ambron)
  • Autor knihy Joe R. Lansdale ve filmu ztvárnil cameo roli kněze na hřbitově. (Jardismo)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama