Reklama

Reklama

Pachuť pomsty

  • USA Cold in July (více)
Trailer 2

VOD (1)

Podivné zvuky, které se jedné vlahé texaské noci v roce 1989 rozléhaly domem, způsobily, že Richard Dane (Michael C. Hall – TV seriál Dexter) vypálil do hlavy bezohledného zloděje Freddyho několik nábojů. Přestože ho za jeho čin místní oslavují, Richard se brzy musí bát o bezpečí vlastní rodiny, protože se ve městě objevuje Freddyho otec, bývalý trestanec, Ben (Sam Shepard – Zabít tiše), který touží po pomstě. Všechno v poklidném městečku najednou není, jak se na první pohled zdá. Richard se nedobrovolně ocitá v temném světě plném korupce a násilí, ve kterém se bude muset postavit těm nejnepravděpodobnějším protivníkům. Ve fi lmu, který podle románu Joea R. Lansdalea natočil režisér Jim Mickle (Takoví jsme), se dále představuje Don Johnson (Nespoutaný Django). (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (122)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You know when a dog bites you... you can either chain him up... or shoot him.“ Z Mysu hrůzy přes Killer Joe až po 8mm. Maskulinní protiklad autorova We Are What We Are, ovlivněný Road Housem, korejskou Pečetí vraha či odkazy Peckinpaha a Carpentera. Syntezátorová hudba v intencích tvorby posledně jmenovaného je něco, co Cold In July dokázalo vetknout zajímavou image, ale i tak nelze přivřít oči nad podivnou dějovou roztříštěností a diskutabilní motivací postav (v tomto ohledu vládne M.C.Hall s účesem druholigového fotbalisty z bývalé NDR). Aspoň že mi někde v půlce hodilo laso kovbojské očko Don Johnson.. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je varováním pro všechny, kdož si doma "dovolí" poprávu odkráglovat nějakou zlodějskou filcku. Já pořád tvrdím, že nejlepší je potom toho prasopsa naporcovat ve vaně, napytlovat a naházet rybám / spálit / zakopat. Jakmile zavoláte poliše, koledujete si totiž o malér... A navíc ti poliši... no nebudu spoilerovat, je to prostě všechno ještě kapánek složitější. Vlastně se celý film zvrhne v něco trochu jiného, než na co jsem ho zprvu tipoval; Cold in July je taková prazvláštní kombinace 8MM a Magnuma, nebo Texas Rangera. Trochu thriller, trochu parodie na thriller, trochu odlehčená country kriminálka... kdo se v tom má do čerta vyznat. Každopádně ale hodně zajímavá podívaná a finální švihlá přestřelka, s totálně švihlým setkáním otce a syna, je na pět. Jinak Michael C. Hall (aka Dexter) hraje fakt epesního balíka a vypadá jako ještě větší balík (knírek a hrůzostrašný sestřih - vizáž a la DDR nebo náš venkov před dvaceti járy). ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Mám rád C. Halla a opět předvedl takové Dextera v mírnější podobě. Jako thriller film funguje výborně a z počáteční zápletky se rozvíjejí úplně něco jiného, než jsem čekal a zvraty jsou perfektně časované. Možná to chtělo o kousek kratší stopáž a občas jsou dialogy malinko neohrabané bez dynamiky. Když dojde na akci, vypadá do brutálně a zvlášť závěr nabírá obrátky naplno. To vše doprovází opravu povedená hudba, která připomíná vynikající Drive nebo Quest. Pokud má někdo chuť na filmek o pomstě, násilí, tak bych se nebál sáhnout po tomto kousku, neboť se jedná o poctivou žánrovku......7/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $427,418Tržby Celosvetovo $1,546,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $118,879 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $393,634 //počet predaných kusov ?║ ponurý thriller tipovo blížiaci sa k atmosfére 8MM, herecky dobre zahraný, dejovo strhne, či témou aj mierne zhnusí, troška škoda že sa v závere trošku viac s tým nepohrali, ten mi prišiel až moc okukaní ale ináč spokojnosť /75%/ ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl první film pana Mickleho, kterej sem viděl. Napoprvé mě to bavilo, dokonce sem byl překvapenej. Je to ovšem nezávislej film, a proto to tak vypadá. Žánrovej mišmaš a podivnost, což ovšem u tohodle rejžy není nic divnýho, a překvapujícího. Dnešní projekce už ovšem ukázala, že zase tak velká prda to není. A ta fotka, byl záměr, nebo chyba, nebo nesmysl ve scénáři. Kdo ví. 50%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Celý projekt vznikal sedem rokov, samotné natáčanie filmu trvalo päť týždňov. (ambron)
  • Film se natáčel v Texasu a Kingstonu v New Yorku. (rafix)
  • Autor knihy Joe R. Lansdale ve filmu ztvárnil cameo roli kněze na hřbitově. (Jardismo)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama