Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (519)

Radek99 

všechny recenze uživatele

The Salvation není úplně špatný western, ale ke dnu ho táhne velmi slabý scénář, skoro až primitivní dějová linka bez nějakého zásadního zvratu, momentu překvapení, čehokoliv, co by utvořilo přidanou hodnotu. Dnes už přežitá schematická šablona o pomstě z westernů z 50. let opravdu nestačí. Kristian Levring natočil průměrný akčně laděný western s pěkným vizuálem a střídavými hereckými výkony - Mads Mikkelsen jako vždy charismatický, nemající ale moc co hrát, Eric Cantona tragický...zjevně měl zůstat spíš u fotbalu...stejně jako dánští filmaři u sociálních dramat... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vynikající přímočará žánrovka, která zkušeně pracuje s osvědčenými filmařskými postupy. Na tomhle filmu je krásně vidět, že není vždy třeba se pokoušet o originalitu, zvláště u podobných čistě žánrových snímků. Chápu, že někomu může vadit spousta digitálního balastu, nicméně na obranu je třeba říct, že ačkoliv je ho opravdu hodně, nikdy není v popředí scény a nestává se tedy výraznou součástí děje. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

The Salvation skutečně uhodil hřebíček na hlavičku. Vůbec nevadí, že se jedná o přímočarý a vlastně poměrně jednoduchý film, pokud v té své nekomplikované jízdě přináší vynikající atmosféru zrůdného divokého západu plného utrpení, úzkosti, bezmoci a potřeby vykonat nekompromisní pomstu. Mads Mikkelsen je v hlavní roli vynikající, svou kombinací rodinného muže a drsňáka trošku připomíná mého oblíbeného Vigga Mortensena v Dějinách násilí. Tady se nehraje na zákon, či morálku, pravdu může mít jen tlupa prohnilých gangsterů, anebo přesné kolty osamoceného hrdiny... 8/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka roka 2014 ! Toto je majstrovsky zvládnutá žánrovka. Áno, je to zabehnutý príbeh, ale do samého konca sa doň stále motajú nejaké malé nečakané zvraty. Podľa mňa skvelé obsadenie. Eva Green nepovie ani slovo, za to to ale z nej robí pekelne sexi tichú rajdu. Skvelá kamera, príbeh je rozprávaný z pohľadu hlavného hrdinu tak, že niektoré paralelné udalosti sú len predkladané a nie sú zbytočne popisované - vo výsledku rýchly spád a surová miestami až strohá atmosféra. Dáni to vedia rovnako drsne a temne ako je celá aktuálna severská produkcia, takže je to fakt drsný western, kde sa s happyendom nedá moc počítať. Len s odplatou, s poriadnou odplatou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Syrový western, tichý a nekompromisní jako většina jeho postav. K dokonalosti chybělo jen něco dovyprávět - především tedy bratrovu část příběhu. Jinak ovšem bez výhrad. Obzvlášť závěrečná přestřelka byla výborná a plná skvělých nápadů, ale i do té doby se stále něco zajímavého dělo, film od úvodních titulků v podstatě nezpomalil, Mads Mikkelsen byl přímo proklatě charizmatický a Eva Green v němé roli řekla jedním pohledem všechno.___P.S. Odkaz na Tenkrát na Západě ve scéně s petrolejkou mě velice potěšil. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama