Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (519)

Ant 

všechny recenze uživatele

Velmi přímočarý a generický western se vším, co k tomuto žánru patří. Mikkelsenovi jeho mstitelkská role jde a Jeffrey Dean Morgan je fajn padouch. Nic moc navíc toho ale film nenabízí (Eva Green ve westernově atypicky emancipované roli je každopádně velké plus) a za týden si ho jen ztěží budu pamatovat. Nicméně tleskám Dánům za snahu vůbec se do takové žánrovky pustit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film potvrdzuje, že western nie je mŕtvy. Trocha špinavej rapavej tvár. ženská s uhrančivým kukučom, smradľavé pušky, sympatický záporák, hoci hovado prvého rangu, kazateľ, čo nepozná Bibliu, a kúdole prachu až v zadku. Prišiel, trocha si odtrpel a vybavil, čo treba. Taký štandard, legendou sa to nikdy nestane, ale tak na dánskeho cowboya veľmi slušné. Pritom v Dánsku už tie kravy pásť až tak nechcú, lebo veľa prdia. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €10,5miliónaTržby USA $42,070Tržby Celosvetovo $1,243,000▐ western žije, ďalší skvelý prírastok a to dokonca z európskej produkcie, Mads Mikkelsen opäť vládne, nechá zaspomínať na Eastowoodovky, plusom herecké obsadenie, drsnosť, napätie /80%/ ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý western. Občas mi udrela do očí prílišná umelosť prostredia, ale je asi lepšie aspoň takto vzbudiť pocit výpravnosti, než ako sa to robilo za waynovských čias, kedy sa všetko natočilo v jednom westernovom mestečku. Hlavná postava si vystačí s pár pohľadmi, vedľajšie sú dobre typovo obsadené. Strieľa sa tu väčšinou z pušiek, ale ide o pekné pohrávanie sa s témou pomsty. Možno nie tak zásadný flm pre žáner ako PROPOSITION, ale vo výsledku veľmi dobre odvedená robota. Tarantinov DIVOKÝ DJANGO mal pár geniálností, ale aj pár hluchých miest. Salvation je hutný a temný od začiatku do konca. Už sa však teším na prvého odvážlivca, ktorý aj do takto drsného westernu nasúka poriadnu (novú) melódiu. Gitarové brnkanie tu funguje skvelo, podobne ako v slušnom BLACKTHORN, ale už sa mi cnie za niečím veľkolepejším... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Modlili jsme se, aby nás někdo spasil. Teď jsou tu jen samí poctiví lidé." Slova pokrytcova v závěru filmu, který byl na slovo poměrně skoupý, ale když už se začalo mluvit, dialogy stály za to. Dobře napsané, vygradované a s několika vyloženě bravurně vymyšlenými scénami. Třeba když začne ten petrolej téct skrz průstřel ve střeše, tak ač si v podobných věcech nelibuju, musel jsem uznale zvednout palec nahoru. Jen tu a tam jsem přece jen postrádal určitou jemnost při tvorbě charakterů, třeba ten kluk, co jediný Jonovi pomůže, by si podle mě zasloužil ve filmu trochu víc místa, zejména na místo "princezny", což byla asi jediná věc, která mi do filmu vůbec neseděla a klidně bych jí oželel. Já vím, žena bez jazyka, to může být pro někoho sen, ještě kdyby měla pivovar, bylo by to ideální, ale asi nejsem ten typ. Naopak nejlepší a nejsympatičtější postava byl Jonův bratr Peter, takovýho bráchu aby jeden pohledal. Celkově výborný přímočarý western, Dánové se po Honu a Únosu opět vytáhli. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení začalo v 22. dubna 2013 v Johanesburgu v JAR. (morgos)
  • V závěru filmu se přijíždějící šerif v jednom záběru objeví s hvězdou na pravé straně hrudníku a hned v tom dalším záběru ji má na levé straně. (raininface)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama