Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (519)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zabili jste mi ženu, tak tady máte přes držku. Je to skvělé, jen škoda okatých digitálních scenérií. Moc se tam nemluví, jelikož tam jsou samí drsný chlapi. Mikkelsenovi jsem pistolníka věřil. Jeho protipól je padouch, který střílí mrzáky a důchodkyně, bez mrknutí oka. Dokonce se mi líbila i Eva Green, která mne jinak vůbec nepřitahuje. Sem přináší takovej element tajemství. No měl jsem z toho úplně chuť zapařit si zase Red Dead Redemption. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jako ruku na srdce - Kdybych sedm let čekala na zblitek rodiny a hned první den by mi jí jeden pračůrák sejmul, taky bych byla nasraná jak latrína na fesťáku a hodlala se pomstít. Madse sem teda chápala absolutně a směle mu fandila, aby to dotáhnul do vítěznýho konce. I tak jsem ale nedokázala nesnášet plukovníka, páč Jeffrey ho zahrál tak bravurně, že to byl sice týpek z kategorie ukázkových zmrdů, ale byl buddží. A jelikož jsem lehce duševně chorej jedinec, tak mě scéna, kdy odpráskne beznožce s babkou fakt rozesmála. Stejně jen dýchali kyslík ostatním a byli k hovnu, užiteční asi jako skleněný dveře na hajzlu nebo hnědej toaleťák. Eva Zelená tu musí hrát jen svou mimikou, páč jí rudý tváře uřízli lopatu a, co si budeme nalhávat, všechno její mimické hraní a výrazy vypadaly naprosto stejně - Měla rozhodně zácpu, nebo se jí naopak chtělo mocně srát. To naprosto vysvětluje její výraz během celýho filmu a příště ať radši buď opět ukáže kozy, který zná většina chlapů líp než kozy svojí starý, nebo ať alespoň mluví, jelikož mimicky hrát jde po mrtvici na piču (Seagal by mohl vyprávět). Celkově fajn western a Mads opět nezklamal, ten má, na rozdíl od Evy, mimiku v pořádku. Holt pan herec. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Každé oživení svého oblíbeného žánru, westernu, vítám s velkým povděkem a ačkoliv mezi novými počiny tohoto druhu je většinou dost průměrných či spíše podprůměrných snímků, The Salvation řadím do nadprůměru. Je přesně takový, jaký má moderní western být. Drsný, syrový, krvavý a bez idealizování divokého západu. V tomto příběhu se setkává Le Chiffre s Vesper, tedy sympaťák Mads Mikkelsen a pro mě ne příliš půvabná, přesto mnou respektovaná herečka Eva Green. Nemám k tomuto filmu nějakých zvláštních výtek, na 5* mu něco málo chybělo, ale 4* jsou velmi pěkné hodnocení. Na závěr bych pochválil úvodní dostavníkovou scénu, ta opravdu neměla chybu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Syrový a nekompromisní western, který se s ničím absloutně nesere.Brutální vraždy žen, dětí a vůbec všeho a všech, co projeví jen trochu nevinosti. Scénář je naprosto jednoduchá premisa vražda/pomsta/vražda/pomsta a nesnaží se vůbec na nic hrát.Westerny jsou zase v kurzu a je dost paradoxní, že jeden z těch nejlepších na trhu má na svědomí Dánsko.Mads Mikkelsen se pro tuhle roli snad narodil a sedla mu jak prdel na hrnec, Eva Green, ač bez jazyka a s pořezanou držkou je díky svýmu kulaťoučkýmu dekoltu stejně pořád sexy, ale její roli by mohla hrát i rosnička z Novy a bohužel Jeffrey Dean Morgan se za roky v laciných béčkách stal synonymem pro výprodejovost a jeho bezcitného vraha jsem mu nevěřil ani minutu.Bohužel i scénář občas dost zasmrdí a to hlavně celkově v postavě šerifa i obyvatel města, musí platit za ochranu a Delarue si dělá ve měste co chce a na potkání střílí jednoho člověka za druhym, ale když přijede Jon do města, stojí u něj dvacet chlapů s puškama....uuuuffffff!Jasně, že westerny nebyly nikdy přehlídkou duchaplných scénářů, ale tady to místy fakt bije do vočí.Nejlepší na filmu je asi postava Jonova bratra, to byl sympaťák jako hrom.Zvláštně natočený western, který nadhodnotím hlavně z důvodu, že mám tenhle žánr vážně moc rád a po 30. letech to byl první film, který mi připoměl Tenkrát na západě.70%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Převodník se zdá býti prostý. Sweetwater nahrazuje Sweetoil, Mikkelsen je Jill (pravda, trochu agresivnější), Eva Green je Harmonika, co když má mluvit hraje a když má hrát nemluví, J.D.Morgan představuje morálně zpustlého Franka (akorát tak neflusá tabák), Mikkelsenův brácha je Cheyenne a Chu-Chu Morton zůstal s vlakem na nádraží. Ty exteriéry, kamerové nájezdy, záběry na postavy zezadu, dlouhé dustery…, že by pokus o dánské špagety s národní omáčkou z tepelně neupraveného masa? Asi to tady nebude za většinový názor, ale než westerny s archetypálním motivem pomsty jde Dánům pořád lépe pití.. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • V závěru filmu se přijíždějící šerif v jednom záběru objeví s hvězdou na pravé straně hrudníku a hned v tom dalším záběru ji má na levé straně. (raininface)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama