Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (519)

vteco 

všechny recenze uživatele

Skvělá westernovka, která většinu svého kladného hodnocení těží hlavně z hlavního hrdiny v roli vynikajícího a charismatického Madse Mikkelsena. Mnohokrát viděný jednoduchý příběh s klasickou zápletkou a postavami celý pohled na film možná trochu kazí, ale ostatní aspekty na něj dávají z větší části zapomenout. Výrazným pozitivem je také celkový vizuál aneb filtry odvádí opravdu exkluzivní práci a dodávají výbornou atmosféru. /75%/ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Westerny niesu moja silná stránka, ale kvôli tomu castingu som si to musel dať. A neľutujem. Nekompromisní začiatok ma síce moc nebavil, aj keď áno, uznávam, diali sa tam zaujímavé veci. Tie nakoply celý nekompromisní film, ktorý nekompromisne zakončí Mads Mikkelsen zo svojím nekopromisním xsichtom, kvérom a ide si nekompromisne za svojou nekompromisnou pomstou, aby na konci mohol nekompromisne naskočiť na koňa a odísť nekompromisne so svojím úlovkom (Eva Green). Fajn nekompromisný film. 70% - 3* ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Syrový western, tichý a nekompromisní jako většina jeho postav. K dokonalosti chybělo jen něco dovyprávět - především tedy bratrovu část příběhu. Jinak ovšem bez výhrad. Obzvlášť závěrečná přestřelka byla výborná a plná skvělých nápadů, ale i do té doby se stále něco zajímavého dělo, film od úvodních titulků v podstatě nezpomalil, Mads Mikkelsen byl přímo proklatě charizmatický a Eva Green v němé roli řekla jedním pohledem všechno.___P.S. Odkaz na Tenkrát na Západě ve scéně s petrolejkou mě velice potěšil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvělý Western/Revenge s vynikajícím Mikkelsnem a opět svůdnou Evou Green. Film sice nepřínáší do žánru nic nového a bere si leccos z klasiky 7 statečných, ale při mrtvém žánru mi to vůbec nevadí,jsem rád za každý přírůstek, kterému se podaří zachytit drsnost tehdejší doby. Být film krvavější šel bych i na plný. Slušná zábava. 80% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Ouha, kdo by to řekl! Dánové a western v roce 2014 - a taková paráda. Při zachování westernového schéma chytře a vynalézavě vedený příběh sice s předvídatelným závěrem, ale mnoha nečekanými zvraty. Výteční herci v čele s Mads Mikkelsenem, který je schopný zahrát úplně všechno, jako by právě to byla ta jeho nejlepší poloha. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Celé prostredie westernového mestečka bolo od základov vybudované v Južnej Afrike. Krátko pred dokončením filmu však zhorelo. (Wargoo)
  • Pri požadovaní „spravodlivosti“, cituje Delarue (Jeffrey Dean Morgan) výrok: „zub za zub“. Tento neúplný biblický odkaz pochádza z Kázne na vrchu, ktorá v skutočnosti nabáda ľudí, aby radšej nastavili druhé líce, než aby hľadali odplatu, na čo ho ale kazateľ neupozorní. (Arsenal83)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama