Reklama

Reklama

Kat Connors (Shailene Woodley) je sedmnáct let, když její dokonalá matka Eva (Eva Green) zmizí. Poté co Kat žila tak dlouho v emocionálně potlačované domácnosti, sotva registruje nepřítomnost své matky. Ale jak čas plyne, Kat začne zjišťovat, jak hluboce jí matčino zmizení ovlivnilo. Když se pak vrátí domů na přestávku z vysoké školy, ocitne se tváří v tvář pravdě o odchodu své matky a svém vlastním popření událostí, které jí obklopují... (AlexisGraham)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (114)

castor 

všechny recenze uživatele

Kdyby to skončilo rozloučením na letišti (z čehož jsem měl ostatně obavu), solidně by mi tohle místy atmosférické drama zkazilo zbytek dne. Nestalo se, i tak je tenhle příběh z přelomu osmdesátých a devadesátých let jen rozjímající vztahovkou á la nasraní teenageři a jejich frustrovaní rodiče. Sexualita se ve filmech scénáristy a režiséra Gregga Arakiho řeší velmi často, unylý scénář však zdaleka nezakryje. Postava nezkrotné Lolitky nijak zásadně nestrhne, některé scény a vedlejší linie bych mohl bez potíží postrádat, Shailene Woodley a Eva Green jsou podle očekávání velmi dobré (druhá však měla už lepší herecké chvíle a hlavně méně odbytou postavu). Jednou stačilo. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Bavi me sledovat, jak se z Shailene, male pubertacky, jejiz krivky jeste pred par lety byly tak krasne zaoblene divci a ted jak zraje do neuveritelne krasy, ale jinak film je za me zklamani, lehce predvidatelne, kdy nakonec to udela takovou obratku, ktera je pro me neakceptovatelna a hlavne neuveritelna. SPOILER: zadny otec by nedovolil svoji holcicce se vidat s Philem, kdyz by vedel, co vedel. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Arakiho vhled do života dospívající -hormony rozhárané- holky, která přijde o frustrovanou a excentrickou matku, je nejen hypnoticky zádumčivý, ale chvilkově satirický, občasně až sarkastický. Pomalu plynoucí děj, který jde na úkor neúprosné šmíry dvou hlavních ženských postav, typická silná slovní forma (rozuměj vulgarismy), velmi vhodně vybraná hudba, která podkresluje celkovou podařenou atmosféru, hlas mimo obraz, který tradičně stvrzuje literární předlohu, ale zároveň perfektně dotváří děj a občasně zahýří jemnými bonmoty, přesné herecké výkony... White Bird in a Blizzard je filmové dílo vymykající se tradičnímu vypravěčskému proudu, jde si po svébytné cestě a to rozhodně stojí za shlédnutí! 80%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Len klamlivý zhluk epizód zo života americkej stredoškoláčky, zdrôtovaný záhadným zmiznutím jej matky. Obľubujúci v ťažkopádnych náznakoch a lacnom odvádzaní pozornosti, doháňa herca k lhavým etudám, dúfajúc, že diváka udrží na dosah granátu, ktorý odistí na samom konci. Ja už som bol ale vážne mimo, zrejme ma vyčerpala fascinácia tou veľrybou, čo nikto nie a nie hodiť späť do mora a jej hláškami o sexe, napríklad ako sa teší, až jej niekto vyšuká mozog z hlavy. Aspoň že bola v hlavnej úlohe sexi mladá riťka Shailene Woodley, ktorá je skvelá herečka a pozdvihla snímku smerom ku slušivému priemeru. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Šílel táta v chomoutu, šílela máma taky, šílel táta, šílela máma, šílely jejich děti. Dokonalé rodiny nejsou tím, čím se zdají být a ke konci filmu vám tohle klišé bude silně smrdět sírou. Očekávala jsem art-psychologickou záležitost, po které mě bude bolet žaludek i mozkové závity a dočkala se "pouze" poctivé detektivky, v níž jsou hranice mezi vrahem a obětí, lovcem a kořistí, krutou bolestí a citovou invaliditou stejně nezřetelné, jako cesta uprostřed vánice. V té jsou nakonec ztraceny všechny postavy a otázkou jen zůstává, co se objeví, až bouře ustane a sníh odvane vítr? (více zde) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Gregg Araki obsadil Sheryl Lee, pretože je veľkým fanúšikom jej výkonu vo filme Twin Peaks (1992), ktorý nazval „jedno z najväčších predstavení v histórii kinematografie“. (Arsenal83)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama