Reklama

Reklama

Major

(festivalový název)
  • Rusko Major (více)
Trailer

Obsahy(1)

Expresivně natočené strhující drama o tragických důsledcích mravně pochybeného a zbabělého jednání. Policista, který přejede dítě, se obrátí na své kolegy, aby zakamuflovali jeho vinu. Tento krok uvede do pohybu mašinerii temného bezpráví, jež si vyžádá nevinné oběti. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Prvních 30minut, až cca polovina je strhující, syrová výpověď o stavu ruské společnosti dnešních dní.. Mám podezření, že aby to Bykov mohl pustit do distribuce, tak to musel rozmělnit nějakým tím akčním a absurdně působícím balastem aby to divák přecejen mohl pokládat za neškodné fantasy... A to je prostě škoda... Jde vidět, že se tady Bykov přecejenom pořád ještě rozehřívá a zkouší co si může dovolit.. Jeho "Durak" už je o poznání jinačí kafe.... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIKDO Z NÁS TOHLE NECHTĚL, UDĚLALI JSME TO JENOM KVŮLI TOBĚ. ZAŠLO TO MOC DALEKO. UŽ NENÍ CESTY ZPĚT…“ /// Když vám policajt před vočima přejede děcko, můžete mluvit vo štěstí, že neskončíte zahrabaní někde u silnice, ale jen z vás udělaj idiota. Příběh, jak z rozvojový země, s mírou korupce, vo který nemá smysl přemejšlet, ale jen tupě zírat. Jestli ten chorvatskej ,,prcinář“ (svým způsobem) bavil, tak tady jde vo RUSKO, drsnou zemi, ve který policajti nepotřebujou zločince, páč si vystačej sami. Taky je tu zmínka vo složitým životě bezejmennejch lidí a o lítosti, která je na vině veškerýmu svinstvu. Aplaus sklízí Jurij Bykov, kterej se tímto stává stejným broukem Pytlíkem, jako Til Schweiger. Hodně slušný 3*, páč to má hloubku. Škoda, že to tam měl v závěru trochu časově nekrouhnul! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju Rusko, zemi, kde včera znamená loni. 2.) Chystám do Nšoči. Nebo do Soči…? 3.) Thx za titule ,,TomStrom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Majorovi asi nejvíce škodí reálie, ve kterých se odehrává. Je to totiž taková našlapaná kovbojka, ve které o zvraty není nouze. Na to, aby film působil realisticky, je většina toho, co se v něm děje, až příliš přitažená za vlasy. Nudit se ale rozhodně nebudete. Dynamický střih, parádní soundtrack a atmosféra si rozhodně zaslouží pochvalu. Možná by ale neškodilo někdy v průběhu snímku zvolnit. Událost, ke které dojde hned na začátku, je natolik silná, že už není příliš kam dále gradovat. Přesně o to se však tvůrci snaží a ve výsledku díky frekvenci zvratů působí Major poněkud přeplácaně. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zápletka trochu připomíná některé drsné francouzské kriminálky z 60. a 70. let, provedením a prostředím je to však ruské doslova na krev. Škoda až příliš překombinovaného závěru a dost nepochopitelného zvratu v jednání hlavního (anti)hrdiny se svědomím. Tedy že ho ta výhrůžka dostala, to je jasné, ale proč zvolil řešení, které neodpovídalo jeho předchozím krokům. Když už zašel tak daleko, byla by likvidace nyní už bývalého kolegy celkem logická. Výborná atmosférická hudba a zobrazení drsného prostředí, ve kterém bych se nechtěl octnout. Opravdu soda. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Od začátku film stanoví jasný pravidla, ty si divák a já si budu brát tvoje emoce a jako správný diktátor je bral všechny. Vše se však zadrhne v okamžiku kdy se dění přenese na policejní stanici a realičnost ustupuje na úkor akce, která na mně tedy příliš věrohodně nepůsobila. Pak se film uklidní a začne trocha psychologie což baví, na druhou stranu chování majora v poslední části popírá jeho předchozí myšlenkový pochody. Pravdou však taky zůstává, že každej člověk nějak reaguje na vývoj situace. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama