Reklama

Reklama

Velké ticho

  • Česko Velký klid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brutální vrah Tigrero alias Loco (Klaus Kinski) vede skupinu chamtivých lovců lidí, kteří pronásledují bandu desperátů skrývajících se v zasněžených horách Utahu. Silence (Jean-Louis Trintignant) je němý pistolník, jehož si najme mladá žena Pauline (Vonetta McGee), když Locova banda zavraždí jejího manžela. A Silence rozpoutá boj dobra se zlem pro spravedlnost a pro pomstu... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (181)

giallo 

všechny recenze uživatele

Perfektní western, u kterého jsem dlouho váhal s hodnocením. Ze zdejších ohlasů jsem byl hodně namlsaný, ale ještě do první poloviny filmu jsem nebyl přesvědčen o jeho kvalitách. Avšak krásné zasněžené scenérie, podmanivá hudba a konec filmu podle mého gusta mě uchlácholily a zviklaly k hodnocenímu nejvyššímu. Corbucciho majstrštyk. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Pozor spoiler! Klasika žánru, která se může směle postavit do řady k největším dílům Sergia Leoneho. Ostatně jeden společný prvek tyto díla mají, Ennia Morriconeho. Co však dělá film naprosto jedinečným, je závěr filmu, kde je dobro na hlavu poraženo zlem, které si s gustem střihnul největší záporák filmové historie Klaus Kinski. Především jeho výkon dělá film nezapomenutelným, ale co vám to vůbec povídám, to se musí vidět, a ne číst! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

V časoch smrteľnej agónie Divokého západu a blížiaceho sa konca všetkých lovcov odmien, v nádhernom prostredí Skalistých hôr, v nekonečnom bielom mori snehu a v snehovej chumelici, si to po cestičke šinie dostavník. V ňom sedia dvaja muži, budúci nepriatelia... len o tom ešte nevedia... iba tušia... Jasná inšpirácia pre Tarantina a jeho Osem hrozných, len tam sa namiesto palcov na rukách odstreľovali genitálie... Snímku kraľuje surová, drsná atmosféra, v čom vo veľkej miere majú prsty obe ústredné hlavné postavy - Jean-Louis Trintignant a Klaus Kinski, hlavne Kinski bol mimoriadne presvedčivý. Jemu totiž v úlohe záporáka môže konkurovať hádam iba ak tak Ch. Walken, každá scéna s ním stála za to. Film ma zaujal aj svojim netradičným koncom, síce nečakaným, avšak o to viac zaujímavým, navyše to, že je príbeh podľa skutočnej udalosti je vítaný bonus. 80/100 Videné v rámci Tour po Amerike. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Trintignant jako Eastwood a McGeeová jako Cardinalová. Tím veškerá podobnost s filmy S.Leoneho mizí. Spíše bych odkázal na Fulciho. Sněhový western o lovcích banditů je syrovou výpovědí o světě plném násilí, kde se zákony ohýbají tak, jak se komu hodí. Mrazivá atmosféra, standardní Morricone a spousta mrtvol. Krví se nešetří. Pátá hvězda za konec. p.s. Trintignantovy jizvy po očkování měla maskérka zakrýt, ne? ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně syrový a negativní spaghetti western s koncem, který by si hollywoodská produkce nedovolila a za který má u mě IL GRANDE SILENZIO jednu hvězdu navíc. Vynikající Morriconeho hudba a vlažně odehraná, přesto důstojná zvrácená záporná postava Klause Kinskiho. Tarantino podstatnou většinu tohodle filmu zrecykloval v THE HATEFUL EIGHT. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Zbraň, kterou používá Silence (Jean-Louis Trintignant), je pistole Mauser C96 "Broomhandle" v ráži 7.63x25mm. Nasazovací dřevěná pažba slouží zároveň i jako pouzdro pro zbraň. (HectorHagman)
  • Mimo jiné se film natáčel i v oblasti Alta Badia v Italských Dolomitech. Zejména pak ve vesnicích Badia a San Cassiano. (major.warren)
  • ! SPOILER ! Během finální scény zemře dvacet lidí. (DaViD´82)

Související novinky

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

17.06.2022

Francouzská i světová kinematografie v pátek přišla o další velkou filmovou hvězdu, ve věku jednadevadesáti let totiž ve francouzském městě Uzès zemřel držitel ceny César, Zlaté palmy z Cannes i… (více)

Reklama

Reklama