Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sasa (Nino Manfredi), se živí jako pochybný právník, který příležitostně úřaduje v jednom pochybném bistru, kde lidem nabízí podezřelé služby. Jednou dostane nabídku od stavebního podnikatele Milettiho a za vidinou vysokého honoráře ho jde navštívit do jeho luxusní vily. Sasu však v tomto sídle místo peněz čekají dvě mrtvoly. (MVanis)

(více)

Recenze (16)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Třetí film který je součástí Letního dabingového speciálu diskuze VRK. Zde v podstatě můžu souhlasit s komentářem uživatele Aky. Na krimi se film nebere dost vážně a na komedii mi to přišlo málo( nebo spíš vůbec) vtipný. Popravdě jsem ale tak nějak tušil, že tohle nebude asi film pro mě. I přesto jsem mu chtěl dát šanci jelikož už jsem se s tvorbou Sergio Corbucciho jednou potkal. Bylo to u snímku Giallo napoletano/Zločin à la Neapol(1979) s vynikajícím Marcello Mastroiannim a krásnou Ornellou Muti. Tenhle kousek se mi trefil do mé filmové chuti rozhodně víc než tento a za sebe ho můžu určitě vřele doporučit. Velký balík peněz to má u mě jen za 2hvězdy ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Dle názvu a jednoho komentáře jsem myslel, že půjde o tradičí lupičskou komedii. Žádný heist se ovšem nekoná a ten velký balík peněz, jež reálně nikdy na žádné straně neuvidíme, se stává spolu s několika hledanými papíry jedním z hybných momentů děje plného pochybných kšeftů, mrtvol a nebezpečných situací. O to více může překvapit, nakolik tato krimi komedie hodně staví i na vtipných, propracovaných dialozích, které delší stopáž filmu s pomalším vývojem děje i dostatečně kompenzují a těch momentů, kdy bych případně cítil menší utahanost, bylo úplné minimum. Nino Manfredi byl hercem, kterému jsem se po zklamání z jednoho filmu (Otec od rodiny) trochu vyhýbal, nicméně napodruhé si mě tady plně získal sympaticky jemnou komickou kreací. Manfrediho projev (v původním dabingu doplňovaný hlasem Miroslava Moravce) a nenuceně humorné pohledy zábavně vystihují pravidelně zaskočeného, ale v jádru slušně rafinovaného prosťáčka uprostřed série absurdit a zapeklitých situací. Hodně mě bavila též sehraná padoušská dvojice v stylových oblecích a kloboucích i nejednoznačný komisař Ugo Tognazziho. Na hranici mezi 4* – 5* a rád časem kouknu znovu. [85%] ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi neskutocne precenovany film tuna, reziser Sergio Corbucci natocil roku 1978 tri filmy : kultovu Sudu a Lichu, Zlocin a la Neapol a tuto priemernu "komediu". Teda zasmiat sa nebolo comu, dialogy bezduche a v strede sa zvrhli do vatovo planeho plkania. Zevraj take daco ako hlasky tam bolo, no ja som zase nezachytil, dej bol neprehladny bordel ...... nuda, jedna z tych talianskych plansich komedii : 50 % ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kriminální komedie dle mého gusta, místy napínavá a pro mě překvapivě i dost drsná, vše vyvažují báječně napsané dialogy a některé hlášky jsou k popukání.. Hlavní postava je poněkud diskutabilní právník, který se nechá najmout k nalezení uprchlé dcery a ukradených papírů.. Za zmínku stojí nepochybně úžasný český dabing - Miroslav Moravec, Vladimír Brabec, Josef Langmiler a další.. Posílám poděkování Willymu, tohle stálo za to vidět.. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Moc se to zamotalo. Protože začátek má našlápnuto, hned ten první dialog Sasy a jeho Julie stojí za to, stejně tak když pan doktor přichází do své "kanceláře" řešit každodenní kšeftíky. Jenomže pak mrtvých přibývá, jeden mafián je navíc, otravné dvojče, a hodně se to rozmělní. Skvělý dabing Miroslava Moravce, jemuž sekundují mistři mikrofonu Brabec, Řanda, Stašová, Bohdalová, Holý, Langmiler... ()

Zajímavosti (3)

  • Film komickou a policejní formou podává portrét neapolské společnosti 70. let a zejména výkonem Uga Tognazziho (Assenza) chce režisér zdůraznit, jak bezmocná je justice kvůli korupci jejích správců ze strany Camorry. (classic)
  • Po komerčním úspěchu filmu bylo naplánováno natočení filmové adaptace druhého Veraldiho románu na motivy postavy Sasà Jovine (Nino Manfredi), „L'uomo di conseguenza“ (1978), opět v režii Sergia Corbucciho, ale s Marcellem Mastroiannim, který v roli Jovineho nahradil Manfrediho. Po sérii schůzek Mastroianni nabídku odmítl: nebyl nadšený z toho, že by si měl zopakovat postavu, kterou už na plátno úspěšně přenesl jiný herec, a scénář pokračování obsahoval téma incestu, což bylo ožehavé téma, které zpracoval ve stejném roce ve filmu Così come sei. Produkce se poté rozhodla využít Mastroianniho ve filmu s podobným prostředím jako Velký balík peněz, který však nebyl natočen podle Veraldiho knihy, „Giallo napoletano“. Pokračování filmu Velký balík peněz nebylo nikdy natočeno. (classic)
  • Do italských kin byl film uveden 17. března 1978, den po únosu Alda Mora a souvisejícím masakru na Via Fani. (classic)

Reklama

Reklama