Reklama

Reklama

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(více)

Videa (52)

Trailer

Recenze (253)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

miluju tyhle sportovní dramata a pokud jde o baseball,americký fotbal,nebo basketbal nemá hollywood konkurenci.V případě Moneyballu navíc ukázal,že lze stvořit strhující sportovní film bez toho aby se sport jako takový prakticky objevil na plátně a přesně takový je i Draft Day.Ivan Reitman možná nestvořil vyjímečný kousek a nejsem si jist do jaké míry ho docení divák,kterému podobná tématika nic neříká,ale Draft day je přesně takový jaký jsem doufal,že bude.Zábavné a strhující sporotvní drama mapující zákulisí draftu,kterému nic neubírá na zábavnosti ani fakt,že už skoro od poloviny je odhadnutelné koho,že si vlastně hlavní hrdina vybere a jak vše dopadne...85% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Ano, Kevin je jako vždy v pohodě.Odpočítávající hodiny dokáží navodit slušnou atmosféru i pointa s lístkem je fajn, Nebojte nic jsem neprozradil. Jenže nemůžu si pomoct, ale ono vyvrcholení, kdy má být Sonny za hrdinu mi přijde jako dílo náhody nikoliv jeho umu. Dobře je to nějak 70/30. Možná. navíc neustálé citově založené linky mě fakt vytáčely. Film dokáže vtáhnout, ale myslím, že na rozdíl od Wahlbergového Nepřemožitelného nedokázal hlavní postavu pořádně vykreslit. 65 procent za příjemnou podívanou, která ale zdaleka nepřinesla to, co jsem očekával. ()

Reklama

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Zákoutím, specifikům a pravidlům amerického fotbalu vůbec nerozumím a může se jen domnívat, že draft NFL je podobný s hokejovou NHL, čímž pro mě Draft Day získal na zajímavosti. Problém nastal už po pár minutách, kdy mi bylo jasné, jak ten film skončí, a došlo na strašlivé dilema. Protože to v sobě Kevin Costner (sympaťák až na půdu) pořád má, chtěl jsem aby to dopadlo podle předepsaných notiček, jenže nebylo by to jako celek zajímavější, kdy byl před koncem nějaký twist? ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Žádné hřiště, žadné míče, žádní vystrojení hráči, a ani žádné touchdowny. Jen kanceláře, majitelé a trenéři teamů, a draftovaní hráči připraveni vstoupit do NFL. Jakožto hráč amerického fotbalu jsem si ze začátku říkal: "No, asi to bude blbost, co je to za sportovní film, kde není žádný napínavý zápas?" Ovšem v průběhu filmu jsem si tento milný názor začal pomalu vyvracet, a koncem filmu jsem dokonce netrpělivě čekal jak to dopadne! Zkrátka film o americkém fotbalu zcela "bez amerického fotbalu". Tedy z úplně jiného mě doposud neznámého pohledu. Hodně povedený děj, který úměrně gradoval až vyvrcholil samotným Draftem, který byl pro všechny více než překvapivý, a samozřejmě výborné herecké obsazený v podání Jennifer Garner, a sice již ohraného, ale i tak dost snesitelného Costnera. Jakožto hráč am. fotbalu dávám 80% :-) ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"HOW IS IT THAT THE ULTIMATE PRIZE IN THE MOST MACHO SPORT EVER INVENTED IS A PIECE OF JEWELRY?" -------- Slabo nadpriemerný film, priamo zo zákulisia NFL. Aj keď bolo zrejmé, že nepôjde o hru samotnú, nebolo by od veci zobraziť viac futbalových scén, ako len krátke tri, počas celej 106-minútovej stopáže. Obsadenie Diddyho veľké plus. Obsadenie Costnera obrovské plus. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Filmování probíhalo na Manhattanu v New Yorku a v aquaparku Wildwater Kingdom v ohioském městě Aurora. (reich)
  • Herec Chadwick Boseman mal v čase natáčania už 37 rokov, no i tak stvárnil postavu univerzitného hráča. (MikaelSVK)
  • Roli draftovaného hráče Raye Jenningse ztvárnil skutečný hráč Houstonu Arian Foster. (Elvis Presley)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Reklama

Reklama