Reklama

Reklama

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(více)

Videa (52)

Trailer

Recenze (253)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tohle je jinej svět, než byl před třiceti vteřinama." Tak aby bylo jasno - miluju sportovní filmy a americký fotbal nepovažuju za sport. Nicméně systém draftování pro mne byl vždy velmi zajímavý. Dal bych sice přednost hokeji, ale princip je stejný, tak o co jde? Jde o to, že mi deset minut na výběr hráče připadalo jako nekonečně dlouhá doba, protože karty byly rozdány jasně a nebylo co řešit. Jenže Sonny si při prvním kole nevybral předpokládanou jedničku draftu a tím zamíchal karty tak, že těch deset minut najednou bylo hrozně málo. Pořád se něco dělo, sháněly se informace, pilovala se strategie, vnucovali se hráči, probíhaly telefonáty soupeřům, řešily se rodinné problémy a já jsem si užil jeden neskutečně zajímavý den. Jen mi pořád nedochází, proč se při nejzákeřnější hře na světě tolik hledí na morální kredit hráče, jehož hlavním úkolem stejně bude zranit hráče soupeře. To se totiž při americkém fotbalu slaví minimálně stejně radostně jako touchdown. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Pokud nejste vyloženě fanda do Amerického fotbalu, asi nedokážete film úplně docenit, protože Vám bude dlouho trvat, než se vůbec dostanete do tématu. Množství informací, kdy tápete, je totiž minimálně do poloviny filmu docela zdrcující. Až pak lze přepnout a užívat si Costnerovo herectví a zejména rafinovaný střih a práci kamery. To je však vše, co já, jakožto zavilý odpůrce amerického fotbalu, mohu ocenit. Škoda... Film by totiž mohl mít při troše práce na scénáři mnohem větší záběr. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Ano, Kevin je jako vždy v pohodě.Odpočítávající hodiny dokáží navodit slušnou atmosféru i pointa s lístkem je fajn, Nebojte nic jsem neprozradil. Jenže nemůžu si pomoct, ale ono vyvrcholení, kdy má být Sonny za hrdinu mi přijde jako dílo náhody nikoliv jeho umu. Dobře je to nějak 70/30. Možná. navíc neustálé citově založené linky mě fakt vytáčely. Film dokáže vtáhnout, ale myslím, že na rozdíl od Wahlbergového Nepřemožitelného nedokázal hlavní postavu pořádně vykreslit. 65 procent za příjemnou podívanou, která ale zdaleka nepřinesla to, co jsem očekával. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

O americkém fotbalu vím asi tolik jako o rugby (takže si tyto sporty celoživotně pletu), během dlouhé cesty vlakem se ale tenhle snímek jevil jako zdaleka nejlepší volba z omezené nabídky Českých drah. Herecky nemám prakticky co vytknout, i když jsem necítila skoro žádnou chemii mezi párem Costner + Garner, příběh mě ale dokázal zaujmout vlastně až v poslední cca čtvrtině filmu. Pravidla draftu jsou pro nefanoušky zkrátka velmi složitá na pochopení :). ()

erased 

všechny recenze uživatele

Nepochybně mokrý sen fanouška amerického fotbalu, ale co je na Draft Day nejlepší je to, že dokáže nadšení ze startu sezóny Superbowlu i napětí v pozadí zprostředkovat i člověku nepolíbenému tímto ryze americkým fenoménem. Nasnadě je srovnání s Moneyball, jenže zatímco ten ukazuje přerod jednoho sportu v druhý, a tak dokáže mnohem víc vysvětlit o tom, jak funguje staromilným fanouškům i úplným nováčkům (a mimo jiné je sám o sobě mnohem lepším dramatem), Draft Day automaticky předpokládá, že ho sleduje sportovní nadšenec. Bez okolků tak v prvních minutách začne s manažerskou hrou připomínající nějakou velkolepou karetní hru, a celou ji zarámuje rychle se měnícími paralelními záběry a neméně velkolepými záběry krásně vyretušovaných měst klubů, kteří se onoho přetahování se o fotbalové eso účastní. Pro mě rozhodně slušný hokej. ale neznalost ve mě dost nečekaně dokázala projevit nějaký ten zájem o tematiku, a to se jen tak nějakému filmu nepodaří. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Roli draftovaného hráče Raye Jenningse ztvárnil skutečný hráč Houstonu Arian Foster. (Elvis Presley)
  • Některé scény byly natáčeny na draftu NFL 2013 v New Yorku. Zbytek filmu se točil v Clevelandu. (007.)
  • Filmování probíhalo na Manhattanu v New Yorku a v aquaparku Wildwater Kingdom v ohioském městě Aurora. (reich)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Reklama

Reklama