Reklama

Reklama

Záhadný telefonát odstartuje nebezpečnou hru. Jejím ústředním protagonistou je neúspěšný obchodník Elliot. Pokud zvládne splnit 13 úkolů, jeden zlověstnější než druhý, čeká ho tučná odměna. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (138)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tož se nám záhadná thajská hra sestávající z 13 čím dál zvrácenějších úkolů přesunula do Ameriky. Zběsilé řádění zůstalo, ale (nejen) ten prapodivný konec z originálu byl eliminován - respektive nic nevysvětloval a neodhalil, přestože se v průběhu v pozadí trošičku zapátralo (čili víme, že podstata a historie byly úplně jiné). Ve výsledku vůbec nešlo o zatraceníhodný remake / variaci. ()

Standic1 

všechny recenze uživatele

Doslova přes kopírák stejné jako originál 13: hra smrti. Jsou tu jisté odlišnosti, ale úkoly jsou takřka stejné a vůbec mě nepřekvapuje, že americká verze oproti té thajské vynechala pojídání exkrementů :P Herecky je to mnohem mnohem lepší a díky tomu o dost koukatelnější. Velkým zklamáním je ale závěr, který kazí celkový zážitek. Chápu, že se alespoň závěrem chtěli tvůrci odlišit od originálu a trochu překvapit, ale tohle za to nestálo... Mimo jiné mi v některých chvílích hlavní hrdina opravdu lezl na nervy, a to hlavně v situacích, kdy se ozve jeho svědomí a snaží se vše a všechny zachránit (scéna s motorkáři mluví za vše). ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Aktualizace komentáře: Po zhlédnutí předlohy stejně musím nechat 4*, jelikož mi americký remake přišel brutálnější a více napínavější. Obě verze mají své klady a zápory. Tato verze má někdy nevýhodu v krátkých úkolech, ale na druhou stranu má víc lepších úkolů, které mě bavily o malinko víc než ve verzi původní. Původní verze je víc sýrovější, nechutnější a má epičtější finále. Obě verze mají něco do sebe, takže je fajn vidět oba kousky. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Skvělej průměrnej thriller, kterej toho s hororem moc nemá, ale co má je dobrej nápad. Tyhle typy, kdy se prostě má něco plnit, maj svý kouzlo, protože se něco děje a stupňuje. Začíná to nenápadně až trapně, ale bylo jasný kam to směřuje. Na 90 minut, to celkem zodpovědělo i dost věcí okolo, samozřejmě to nebylo všechno promyšlený do detailu, ale to se dá lehce odpustit, i když by mě upřímně zajímalo, co a jak. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Upřímě si originál už moc nepamatuji, ale vím že se mi líbil. Remake byl pro mě překvapivě taky slušný. Líbilo se mi jak všechno začlo nevině a ke konci se film změnil pomalu v syrové drama. Hlavně je tu skvělá proměna člověka v monstrum, scény s hlavním "hrdinou" byly skvěle napsané, ze začátku jsem tu jeho ubrečenost nesnášel ale pak když se otrkal jsme pro něj držel palce. Líbilo se mi že pořadatel soutěže je tu neznám až do samotného konce. Co se mi ale nelíbilo byl samotný konec, který pro mě udělal to že film pro mě díky tomu vyšuměl do prázdna Spoiler: takže díky tomu že Elliot zabije jednoho "čističe" přijde o všechno? Byla to jeho blbost a bylo to pro jedno velké Fuck you! SPOILER. Každopádně film se mi líbil, ale konec to až moc ničí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • V kaviarni Elliot stiahne šiltovku mŕtvemu dole na tvár a hneď v nasledujúcom zábere ju má vytiahnutú. Tiež sedí v úplne inej polohe, ktoré sa rôzne striedajú. (GabrielGabko)
  • Keď Elliot vyberá pána Shawa z vane, mŕtvemu visí jazyk z úst, v ďalších záberoch už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama