Reklama

Reklama

Poslední dva roky se Ben (Kevin Hart), strážný ze střední školy, snaží dokázat detektivu Jamesovi (Ice Cube), že není blázen jenom do počítačových her, ale i do detektivovy sestry. Když Bena konečně přijmou na policejní akademii, James ho posadí na místo spolujezdce služebního auta, aby ho pořádně vystrašil a ukázal mu, že na práci u policie nemá. Události divoké noci je ale zavedou k nejnebezpečnějšímu zločinci ve městě a James na vlastní kůži pozná, že Ben nemá od prudkých slov daleko k činům. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (184)

kingik 

všechny recenze uživatele

Černý a černější. Dalo by se napsat i vtipný a vtipnější, a to i přesto, že jsem jaksi nedokázal ve filmu objevit nějaké super gagy. Humoru je zde pořádná porce. Policejní detektiv a dobrácký bručoun s tvrdou slupkou James Payton (Ice Cube) nikdy žádného parťáka nepotřeboval, o to méně postrádá při výkonu své náročné práce po svém boku potrhlého Bena (Kevin Hart), jehož nemá v lásce, ale jemuž bude možná jednou budoucím švagrem. Ben totiž chodí s jeho sestrou Angelou (Tika Sumpter). A aby to nebylo málo, byl přijat na policejní akademii. Zapálený fanoušek akčních počítačových her dostane jedinečnou možnost konfrontovat se se skutečným zločinem, který se od toho virtuálního podstatně liší. James ho vezme k sobě do služby, udělí mu lekci, ale sám pozná, že se bez spolehlivého parťáka přece jen neobejde. Nesourodá dvojka bude na honu na extrémně nebezpečného zločince Omara, jehož skutečnou identitu nikdo nezná. Ice Cube se v rolích úsporně mluvících detektivů usádlil, kdežto Kevin Hart po celý film nezavře klapačku. Film v podstatě staví na jejich slovních přestřelkách. Mutace Eddieho Murphyho a Martina Lawrence, kterou Kevin Hart připomíná, se do našich kin s touhle komedií nepodívala, i když už se film dočkal pokračování "Poldův švagr", kterého postihl stejný osud. Je tedy fakt, že tahle komedie s přívlastkem akční, akcí zrovna nepřetéká a s přístupným ratingem je okleštěna od brutality i vulgarismů. A tak se vlastně v největší míře spoléhá na ukecaného Harta, který si mluvidla promazal opravdu kvalitním slovním olejem. Ale přibližně jen jedna pětina se dá označit za skutečně vtipnou. Množství scén má komický potenciál, ten se ale převážně nepodařilo naplnit. Je záhadou, proč se na film, který semlel už mnohokrát viděný obsah, angažoval kvartet scenáristů. Filmu vlastně chybí mnohé. Není zde nějaký zásadní vrchol, komika je trapnějšího rázu, akčních scén je jen hrstka, obskurní zločinec nedostál své zabijácké pověsti, děj nepřináší příliš objevných a originálních pasáží. Ale právě ta spolehlivá ohranost, která žánr buddy movies poslední dobou provází, je vlastně to hlavní, nad čím může divák plesat. Kevin Hart, Ice Cube a černá kočka Tika Sumpter si s režisérem černé pleti Timem Story natočili negerský biják, který nabízí vděčnou a nenáročnou odpočinkovou zábavu, která si neklade sebemenší ambice. Její jedinou možnou ambicí je (černým stylem humoru) pobavit (bělochy). 50% ()

Dyas 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomnělo policajty na baterky. Jako komedie to není špatné a pokud se někomu líbili právě ti policajti, neměl by mít u tohoto filmu problém. Ice Cube je neohrožený policajtský frajer a Kevin Hart "baba", která se snaží ze všeho vykecat. Celkově to má nevýrazný a jednoduchý příběh. Naštěstí se to dobře sledovalo a vtipné scény tam jsou. Taková průměrná komedie. ()

Reklama

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Snaha o novú černošskú dvojicu ( Smith-Lawrence ) alebo Eddie Murphy?? Žiaľ vôbec sa to nepodarilo. Ice Cube hrá to svoje celý čas ale Kevin Hart mi prišiel strašne otravný, nie moc talentovaný a pôsobilo to na mňa veľmi chcene. Príbeh nič moc, taký typický príbeh typu " ty si policajt a ja nie, tak spravím blbosť aby som sa stal policajtom". Nič výnimočné a po prvom pozretí na to zabudnete behom pár minút a nevybaví sa vám jediná scéna, ktorá by stála zato. 35% - 2*. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nejhorší. Tak nějak bych souhlasil s tím co napsal stuntmanMIKE. Akorát dodám, že podobný druh humoru opravdu není zrovna mým šálkem čaje a i když se oba hlavní představitelé snažili, tak mě bůhvíjak nepřesvědčili a nepobavili, ale zase jak jsem uvedl viděl jsem i podobné o dost mizernější filmy a tenhle zase až tak špatný nebyl. Jak už bývá zvykem silnější situace a hlášky střídají ty slabší. Prostě celkově nevyrovnané, ale tak dobře dokoukat to jde a vážnější újmu to při tom způsobit nestihne.40% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krimi komédia, akých tu sú tucty. Nič nové pod slnkom. Dej sa točí okolo dvoch chlapíkov, kde chce jeden presvedčiť toho druhého, že nie je looser. Do toho pár štandardných strieľačiek, trocha šedivého humoru a šťastný koniec. Ako jednohubka z núdze cnosť neurazí, ale určite ani nenadchne. 50/100 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Po titulcích je možné zhlédnout ještě jednu scénu. (Will_X)

Reklama

Reklama