Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (255)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Co k tomuto filmu pro mládež o cestování časem napsat... Neviděl jsem k němu žádné ukázky, dokonce ani fotografie, což bylo - dle zdejších komentářů, evidentně výhra. Kompletně celý film se odehrává před ojektivem ruční videokamery, kterou si hlavní postavy zaznamenávají své cestování v čase a zároveň je prostředkem, který dodává filmu dynamiku (= je často rozklepaná, rejža by řekl jakoby autentická). Jen to začně být chvílemi nuda sledovat, jak se mládež bezstarostně baví. Závěr s klasickým poučením, sice trochu namíchává zajímavější koktejl, ale už je to tak trochu s prošlou záruční lhůtou. Zpočátku jsem chvílemi uvažoval o čtyřech hvězdách, po skončení dávám maximálně tři hvězdy s přimhouřením oka. PS: Pokud jste se ještě nedívali na fotkya ani na filmové ukázky, nedělejte to! Jinak snad ani nemá cenu se na film dívat, protože tam je v podstatě většina děje. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

„„Have you guys ever seen the movie Looper? No!“„ ale minimálne režisér by si ho mal pozrieť aspoň dvadsaťkrát a až tak začať točiť podobný time-loop movie pre pubertiakov, respektíve sci-fi verziu Projectu X, ktorý byť chcel byť Kronikou, ale nie je ničím, len Projectom Almanac. Prvá polovica je síce pomerne zábavná, aj napriek tomu, že dosť dlho trvá kým postavy konečne spojazdnia stroj času, ale mladé osadenstvo minimálne otravuje a celkom sa darí budovať aj záujem o to čo sa bude diať ďalej a ako sa s celou touto časovou slučkou tvorcovia pohrajú. Bohužiaľ, vôbec nijako! Druhá polovica je nezáživná a namiesto budovania deja sa venuje zbytočným aktivitám ako otravne dlhé pozeranie na postavy ako sa zabávajú na akomsi letnom plážovom festivale za doprovodu hudby z MTV, ako sa ústredný mladík snaží zachovať vzťah so svojou spolužiačkou neustálymi návratmi v čase (Really? Toto je prvé čo vás napadne keby ste sa mohli vracať v čase?!) a príbeh úplne stagnuje. Všetko je síce prehľadne natočené (bodaj by nie, keď na niečo podobné potrebovali 12 mil.), ale čo z toho, keď to je celé také nijaké, ani sa u toho nedá zasmiať, pretože to tvorcovia myslia zbytočne vážne, ani to nevyvoláva žiadne napätie, ani to nepotrápi mozgové bunky hrátkami s časom, nič. A v závere sa už scenárista do tých časových paradoxov zamotal do takej mieri, že sa z nich do konca filmu nevymotal. Ostala tak iba pachuť ďalšieho stereotypného found footage. Každopádne sa teším, kedy si už za pomoci XBoxu vyrobím tiež stroj času! CELKOVO: 2* (4/10) ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Mě to ohromně bavilo a hlavně mě to zaujalo dávno již při sledování traileru, tudíž jsem se na to moc těšila :) Je to svižné, jasné, přehledné, skvělá představa toho, co byste opravdu udělali, když byste měli tu možnost změnit opravdu svoji minulost....Samozřejmě se nepozapomnělo na důsledky změny a toho, jak Vás to celkově ovlivní :) Jsem nadšená :) Je to pro mě opravdu unikátní film a přesto, že je to celé točené na ruční kameru - ani to my nevadilo, přestože s tím mám problémy...Celá skupinka "kamarádů" mi sedla, atmosféra - skvěle záhadná a hlavně to bylo svižné a jasné :) Pro mě to do sci-fi sedlo, ale thrillerem bych to neoznačila. Chci to vidět znovu a vím, že znovu budu přemýšlet nad tím, co bych udělala já... :) ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Když už se vám jednoho večera zblázní přetaktovanej Xbox, a místo GTAčka otevře okýnko do temné, pomatené a zrádné minulosti, kde zákony logiky neplatí a všude hraje ošklivej rádiovej popík (brr), měli byste z toho koukat vytřískat sakra víc, než hodinu a půl nudných radovánek rozdováděných týnejdžrů a otravný román z červené knihovny (který si omylem přelezl do sci-fi oddělení hned vedle Back to the Future). Asi není, co víc dodat. Na poprvé to zdárně udolat až k nevěřícnému, debilnímu konci celkem jde, ale do Kronik se Project Almanac rozhodně nezapíše. 2* ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Hloupý film s neuvěřitelným počtem špatných rozhodnutí. Kombinace "normální kamery" se stylem hororové "found footage" skrze kameru teenageru je o ničem a nehodí se. Postavy nemáte prakticky šanci se oblíbit a jsou dost nemastné neslané. Příběh je poměrně jasný od začátku do konce. Vizuálně film také není světoborný, herecky už vůbec ne. A happy end nakonec byl takový pěkný poslední hřebík do vlastní rakve. Takhle zmrvit zajímavé téma tomu teprve říkám umění! ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Jedna z postáv sleduje na notebooku film Bill & Ted's Excellent Adventure (1989), ktorý sa taktiež venuje stroju času. Dvaja tínedžeri sa v ňom snažia zostrojiť ako projekt do školy práve takýto stroj. (beso74)
  • V scéne, v ktorej tínedžeri sledujú na notebooku haváriu lietadla, ide o skutočné zábery lietadla B-52, ktoré havarovalo v roku 1994 a pri ktorej zahynula štvorica dôstojníkov Air Force. (beso74)
  • Pôvodný dátum americkej premiéry bol stanovený na júl 2014, ale kvôli silnej konkurencii ju presunuli na 30. január 2015. (Hudakfilms)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno