Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První láska je nezapomenutelná. Připomíná jízdu na horské dráze, kdy člověka ovládají síly, proti nimž je bezmocný. Davidovi a Jade se právě tohle přihodilo. Podle slavného stejnojmenného románu Scotta Spencera vznikla plnokrevná romance, která vám připomene nebo ukáže, jak mocné a magické je období první zamilovanosti. David (Alex Pettyfer) a Jade (Gabriella Wilde) jsou spolužáci, čerství absolventi střední školy, ale to je to jediné, co je spojuje. Jade vyrůstala v přepychu, opečovávaná starostlivými rodiči, kteří jí nalinkovali kariéru lékařky. David má za sebou jeden drobný střet se zákonem, pracuje s tátou v jeho autodílně a na budoucnost radši nemyslí. Když mezi nimi při náhodném setkání přeskočí mohutná jiskra, nedívají se napravo ani nalevo a s nasazenými růžovými brýlemi kráčí vstříc šťastné společné budoucnosti. Neuvědomují si přitom, že existují lidé, kteří jim jejich vztah nepřejí a udělají všechno proto, aby ho zničili. Říká se, že láska hory přenáší, ale jsou věci, se kterými si poradit nedokáže. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (162)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Režisérka se zajímavým potenciálem. Je krásně vidět, že je potřeba ještě natočit pár kousků a řemeslo si tak trochu dostat do ruky, ale pozitivní náznaky tady jsou. První sentimentální a plytká polovina ještě není to pravé ořechové a není to proto, že hlavní hrdina vypadá, že je mu o deset let více než proklamuje. Je to proto, že dialogy jsou táááákhle natahované a uzívané. Může to být i tím, že zápaďáci dávají trochu jinak najevo emoce (resp. asi tak desetkrát více o nich žvaní logicky i nelogicky) nežli my, tudíž to, co nám připadá moc over the top, bude jinde určitě šmakovat. V té druhé polovině začnou melodramatické spiny, rodiné etudy a rozkvetou výtečně napsané postavy Greenwooda a Patricka, jejichž dialogy patří k tomu nejlepšímu co ve filmu uvidíte. Což je paradox, když se má jednat o romantiku a pomyslný vrchol filmu jsou výčitky svědomí ze smrti syna a nezvládnuté rodiny. Škoda, že se to rozjíždelo tak pomalu, protože postava studeného chirurga stojí minimálně za zamyšlení v kontextu s konturami reálného materialistckého světa vs idealistické "true love and fuck the rest". ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Neskutečně naivní, ale o tom asi i první láska je. Oddychový, milý letní film, který se však nebojí události náležitě zdramatizovat. Postava Bruce Greenvoda byla hodně zajímavá a nejednoznačná. Stejně tak cameo Roberta Patricka potěšilo. Hlavní dvojka na mě působila svěže, Gabriellu Wilde jsem doposud vůbec neznal a Pettyfera jsem tu vůbec nepoznal - pamatuju si ho jako otravné herecké prkno a tady mě dost překvapil. ()

Reklama

Kejt.lin 

všechny recenze uživatele

Prioritou v tomhle filmu pro mě nebyla nechutně přeslazená "Nekonečná láska", ale vztah mezi otcem a dcerou. Jeho vývoj a to, jak se k němu figuranti stavěli. Podle mě je právě vztah otce a dcery tou nejtěžší životní láskou a málo kdy se stihne za toho dlouhého bytí dojít až k fázi happy endu, jako tomu bylo i zde. Je blbý asi říkat škoda, ale vážně. Nebýt té umělé americké přeplácanosti a lásky na každém rohu, mohlo to být mnohem reálnější a lepší. I přes to si mě to (a opakuju ne díky té true love) získalo. Asi to taky nebudu mít s otcem vyřešené, což? ;) ()

Poupe 

všechny recenze uživatele

Fajn oddychovka ... kde nechybí snad vůbec nic: otec nenávidící přítele své dcery, otec podvádějící matku, scéna s ex přítelkyní, kde nová přítelkyně uteče, autonehoda, zabásnutí a otec platící kauci, oheň v domě a otec měnící názor na přítele své dcery.... Jako ano - nemusíte u tohoto filmu myslet a jen sledovat ... ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Já prostě takové cukrkandlové limonády potřebuju k filmovému životu a možná i k tomu, abych nad momentálním stavem společnosti nezlomil hůl (jak naivní)... Absolutně klišoidní, předvídatelný, schematický a brutálně přeslazený materiál čerpá šťávu a energii zejména z chirurgicky přesného castingu, přičemž tatínek hlavní hrdinky by si klidně mohl střihnout záporáka v Avengers 2. Režisérka Shana Feste u mě zase nadprůměrně. 6(7)/10! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení začalo v květnu 2013 v Georgii a skončilo v červenci téhož roku. (Cheeker)

Reklama

Reklama