Reklama

Reklama

Oltre il guado

  • angličtina Across the River

Obsahy(1)

Marco Contrada pracuje ako etológ na taliansko-slovinských hraniciach. Za pomoci moderných prístrojov zaznamenáva voľný pohyb a správanie divokej zveri. Jedného dňa narazí na staršiu schátralú budovu, kde sa rozhodne prespávať. Po niekoľkých nociach si uvedomí, že jeho technika zaznamenáva omnoho viac, ako sa môže zdať. Opustený dom totiž skrýva svoje hrôzostrašné tajomstvo. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (80)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Prírodná scenéria nádherná.Film vie dobre narábať z atmosférou. Jeden človek,všade samí les a daždivé počasie,schátraná dedina a do toho všetkého znie zaujímavá hudba,ktorá sa sem hodila a atmosféru ešte znásobovala.Páčil sa mi fakt že nejde o FF projekt a kamera bola vynikajúca. Ked čítam tieto komentáre,vôbec by som nepovedal,že sa tu nič nedialo ale práve naopak.Zo zatajeným dychom som pozoroval hlavného hrdinu ako začína z tej situácie do ktorej sa nechtiac dostal šalieť a začína si uvedomovať,že mu začína isť o život.Nieje to krvák ale depresívna psychologická atmosféra tu je v silnom pomere.Vyvážený pomer strachu a napätia. Dialógov je tu veľmi málo a ani mi nechýbali.Za malo peňazí veľa atmosféry. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Být na psychiatrickém vyšetření u Williama Dafoe s Charlotte Gainsbourg, několikrát bychom si s ní dali haj fájv, protože žádný hřbitov, chrám, ruina, dungeon či očarovaný dům netrumfne ve své děsivosti noční les. A to bude nejspíš důvod proč Oltre il guado, ač se jedná v zásadě o totální základ a tresť hororu, prostě funguje. Úsporné prostředky, jediný protagonista, hluboké lesy na italsko-slovinské hranici a dvě hnusný malý masožravý coury. A ačkoli se nejedná o found footage, technické prostředky a způsob snímání z něj v zásadě found footage dělají. Rozhodně jsou horší možnosti, jak strávit čas. Třeba čtením flipnicových komentářů. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Extrémně pomalý film, těžící právě ze své pomalosti, rozvláčnosti. Vyvolává tím nepřetržitý a stoupající pocit nejistoty, neklidu a ...strachu... Dialogy veškeré žádné, scénář moc stránek prostě nepobral, ale tvůrci si o to víc vyhráli s exteriéry i interiéry, s počasím, zvuky a kamerou. Těžko se to hodnotí, protože to zase taková pecka není a časem asi zapomenu, že jsem to viděl. Ale na hodinu a půl stísněnosti a neklidu to bohatě stačí. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Prostredie s pochmúrnou minulosťou, vhodné najmä na natáčanie filmu o 1. svetovej vojne alebo o partizánoch, kdesi v Julských Alpách, v povodí rieky Isonzo, v taliansko-slovinskom pohraničí, je najvýraznejšou zložkou tohto hororu. Komorný a minimalistický príbeh sa však uzavrel skôr než sa rozvil. Trochu ma zaujal medzinárodný rozmer filmu. Staré krivdy, hriechy a príkoria prichádzajú spoza hraníc. Vzhľadom na krajinu výroby filmu zlo zjavne pochádza zo slovinskej strany a taliansky etológ je obeťou. Len škoda, že tie dvojičky nesprevádzala košatejšia prípoviedka, a škoda, že neboli siamske. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Sympatický mysteriózní příběh, který se v horor promění až v samotném závěru. Je to klasické vyprávění kombinované s footage, a i když (krom těch nahrávek) nakonec využívá v dnešní době oblíbených a příliš často používaných hororových prvků, není to žádná křeč. Pokud nepřistoupíte na pomalé tempo vyprávění, těžko si film užijete, já se naladit dokázal, snad tomu nakonec přispělo i deštivé a mlhavé podzimní počasí za oknem, které bylo dost podobné tomu ve filmu... Je vidět, že Lorenzo Bianchini se filmovou tvorbou prostě baví a ta baví i mne. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Zvíře, které ve filmu představuje lišku, je ve skutečnosti pes jménem Ciko. (BlackHood)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno