Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Madame Mallory, majitelka vyhlášené restaurace se třpytem Michelinských hvězd se nestačí divit, když se do jejího městečka přistěhuje indická rodina a otevře si restauraci hned naproti přes ulici. Schyluje se k souboji dvou odlišných kultur a zcela odlišné skladby koření. Dobré jídlo ale hory přenáší. Madame Mallory zjistí, jak velké nadání má její konkurent, mladý indický šéfkuchař, a svolí k tomu, že ho vezme do učení. Dva světy receptů a chutí v jedné kuchyni slibuje velké kulinářské dobrodružství. Zvláště pokud se ho zúčastní i krásná francouzská kuchařka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (432)

Dont 

všechny recenze uživatele

Připadá mi to ve všech ohledech nedotažené. V první řadě mi to vůbec nepřišlo jako drama, je to daleko více romantická komedie. Vtipných situací ale není zase tolik, jak jsem očekával, zklamán jsem byl i po kulinářské stránce, kde jsem se těšil na daleko větší zážitky, a romantika s indickým nádechem mi taky příliš nevoněla. Potěší alespoň jedovatá Helen Mirren, i když její postava je podobně šablonovitá a plná klišé jako všechny ostatní. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Vesměs příjemný film, který nemůže urazit. Hallström podobné žánrovky umí jako málokdo a tady to opět potvrzuje. Využil trumfů, které měl v ruce a vzhledem k tomu, že si jako poradce najal šéfkuchaře indického původu, je opravdu radost se dívat na přípravu všemožných pro nás exotických jídel a je jenom škoda, že kino ještě nepřenáší do sálu vůni. Hallström je natolik zkušený, že přesně ví, jak má dávkovat emoce a rozvíjet vztahy a po téhle stránce film funguje naprosto perfektně a vůbec nevadí, že nepřichází s něčím novým a celý námět už je notně vousatý a otřepaný. Spolehnout se může na Helen Mirren v hlavní roli, která očekávanou proměnu své postavy zvládla se svou typickou bravurou a za zmínku stojí i Om Puri, který je vtipným prvkem filmu a i přes jeho tvrdohlavost mu nelze alespoň trošku nefandit. Nechybí tu ani výborná a krásná kamera a taky úchvatná a naprosto pohodová atmosféra. Škoda jen, že to celé má dvě hodiny a občas se najdou místa, kde jinak svěží tempo drhne. Je třeba se taky smířit s tím, že všechno tu probíhá až moc ideálně a bezproblémově, ale to k těmhle žánrovkám na druhou stranu patří. The Hundred-Foot Journey je absolutně nenáročný film, který dá divákovi přesně to, co od něj čeká a měl by uspokojit obě pohlaví. 70% ()

Reklama

Beagle 

všechny recenze uživatele

Nepochybujte o tom, že Láska na kari je pohádka. Společně s nasládlým českým názvem (jak jen je původní název chytřejší a mnohoznačnější!) a poslední dobou dost změkčilou anamnézou režiséra Lasseho Hallstroma by mohla odradit leckterého diváka. Ale byla by chyba se nechat odradit a tuhle indicko-francouzskou fusion romantiku si nechat ujít, jde totiž o skvěle natočenou pohádku! Od indické silnice do prvotřídní francouzské restaurace s molekulární kuchyní jde totiž o dojemný, ale chytře natočený příběh, se svižnými pasážemi (souboj "na nože" při vaření k nim určitě patří), skvěle obsazený, se spolehlivě chytlavou hudbou A.R.Rahmana a s překapivě dobrým scénářem, napsaným podle knižní předlohy. A tak ať už umíte uvařit omáčku hollandaise i o půlnoci se zavázanýma očima, nebo je vaším nejvyšším ukončeným kulinárním vzděláním několikeré zhlédnutí Ratatouille (Cizího oběda, budeme-li tíhnout k té Indii), myslím, že se na tuhle sto stop dlouhou cestu můžete s klidem vydat a nebudete zklamaní. Dávám poctivé čtyři (nemichelinské) hvězdy. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s ostatními - je to velmi milý, lidsky hřejivý film. Dokonce film, který jsem po těchto stránkách už dlouho neviděl. V dnešní napjaté době, kdy se Evropa probouzí s kocovinou z multi-kulti a každý další snědý přistěhovalec je předem podezřelý z terorismu (natož celá rodinka a ještě v dost izolované oblasti kde se zná každý s každým - jako ve filmu) , bohužel zní jako hezká, idealistická pohádka pro dospělé. Ale já mám pohádky rád, a když mi příběh někdo hezky podá, rád si jej vyslechnu a prožiju i když vím, že draci, obři, černokněžníci a princezny nejsou... Stejně tak jsem uvěřil, že Frantíci s radostí objevili novou chuť kachní teriny s Armagnacem inovativně doplněné kardamomem a chilli. Na film rozhodně nekoukejte hladoví, protože u něj dostanete ještě větší hlad. Kamera si skvostně pohrávala se zpomalenými záběry na jemně hnětené omáčky či pomalu padající krystalky soli do kouřících pokrmů.... Film určitě doporučuji k vidění, vytkl bych mu jen tu délku a jistou míru kýčovitosti a na konci i té pozitivnosti, která pak už trochu bila do očí. Délka filmu mohla být klidně o 30 min. menší. Ale za to téma tu jednu hvězdu přidám navíc. Takže za mně jsou to dokonce 4 michelinské hvězdy ! * * * * ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

CITÁT - Prodáno tomu chlapci, který ví......... Ještě přidám jeden velmi důležitý CITÁT - V Anglii jsem měl pocit, že zelenina neměla duši.......... Zjistil jsem, že olivový olej je jen reklamní záležitost. A jako všechny oleje (kukuřice, řepa) má jediný úkol: vázat na sebe zeleninové vitamíny. Což dokáže každý olej. CITÁT - Kolik za to chcete,........... Americký pohled k otevření konkurenční hospody ve Francii. Tak to samo o sobě je blbost. Respektive, je to jen snaha o konkurenční boj, který má v sobě jen americký buržoazní systém. Snědí lidé ani nemají zájem otvírat něco "konkurenčního" protože respektují druhého a jeho práci. To v Americe nedokáží a chtějí být "LEPŠÍ", což samo o sobě je bezcitné, kruté a blbé. Celé je to blábol. ISO 9001 u kterého každá z hospod v Evropě i světě má své procenta a statistiku by třeba Černý rybíz nasbíraný "u potoka" vůbec nerespektovalo. Celé je to nesmysl a komedie jen z rychlíku. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (4)

  • Na natáčení filmu se podílel jako konzultant šefkuchař indického původu Floyd Cardoz. (Aja2001)
  • Natáčení začalo 23. září 2013, natáčelo se v Saint-Antonin-Noble-Val, Castelnau-de-Lévis, Saint-Jory, Saint-Denis, Paříži, Nizozemí a v Indii. (tosik)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. srpna 2014 v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama