Reklama

Reklama

Predestination

  • Česko Paradox času (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Predestination vznikl na motivy povídky "Všechny tvé stíny" od Roberta A. Heinleina a vypráví příběh tajného agenta (Ethan Hawke), kterého čeká složitá série cest napříč časem s cílem zajistit pokračování své kariéry vymahače práva. Při plnění posledního úkolu bude muset využít i svého mladšího já, aby dokázal dostihnout zločince, který mu uniká v čase. (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (980)

Lima 

všechny recenze uživatele

Sarah Snook, když sedí u baru odlíčená, s kratším sestřihem a vypráví svůj příběh, vypadá jako mladý DiCaprio v ´předtitanikovském´ období a nejenže tak vypadá, ona podobně fantasticky hraje. Vůbec celá první hodina, její vyprávění, nabízí jednu z nejzajímavějších pasáží, kterou filmový svět za poslední rok ukázal. Bohužel potom, když se „vyloží karty na stůl“, se už hraje pouze na časové paradoxy, které se tak krásně parodují v trilogii ´Návratu do budoucnosti´. Je to velká škoda, protože tady se mrhalo velkým potenciálem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sice to bylo šíleně ujetý, ale takovej příběh by v Americe nikdy nikdo nenatočil, natož pak zasponzoroval. No a jak to tak vypadá, tak v Austrálii mají pro bratry Spierigovi slabost, protože tam už jim zafinancovali třetí film a alespoň kvalitou mají vzestupnou tendenci. Predestination jede v duchu jejich posledního filmu Svítání. Přidává ale výbornou atmosféru, skvělýho Ethana Hawkeye a ultimátní množství šílených časových přesmyček, díky kterým se rázem tenhle film stává tím nejšílenějším sci-fi cestujícím v čase minulostí a budoucností, aby vytvořil něco, pozor přichází spoiler, čemu v Červenému trpaslíku říkají Ouroboros. Takže úplně blbý to není. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Že nám ale Péťa s Míšou dali zabrat, co ?:-) Takové ty hlášky typu : "Cestování v čase může být matoucí" mě tentokrát ze srdce rozesmály, protože v mém případě mám v Predestination docela solidní hokej. Za chvíli zazněla věta : "Věci se dějí ve správném pořadí" , která byla opravdu v dané situaci silně povzbudivá, já vám to kluci věřím a nebudu raději pátrat...... Mně se to natolik líbilo, že si dám asi jednou repete a zkusím to rozlousknout. Myslím, že při větším soustředění a možná s tužkou v ruce to dám. A to zázračné pouzdro bych taky někdy brala, mně stačí oproti těm dvěma jen pár let zpátky:-) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělé zrežírovaná časovka zamotanější než uzený korbáček. Obsazení poměrně neznámé Sarah Snook byl geniální nápad. Snímek, který je vždycky o krok před vámi i když si myslíte že ne. Pokud je to možné nic si o filmu nezjišťujte. Ne ani obsah nečtěte. Co bylo dřív? Kuře nebo vejce? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Být barmanem, může být místy i slušná divočina. Tvůrci dávají stručné indicie, zručně matou a divák je zvědavý. Jenže pak přijdou momenty, které jsem, přiznám se, nepobral a můj zájem začal velmi rychle opadat. Navíc uznávám, že mě film zřejmě zastihl ve špatnou dobu a neměl jsem chuť se do něho právě v poslední třetině víc položit. Tvůrci svůj kus nakonec neprodali. Nepomohla tomu ani nápaditá kamera, ani solidní vizuální zpracování. Tyhle filosofické zápletky založené na hře s nejrůznějšími časovými paradoxy mě jako celek jednoduše nebavily. ()

Galerie (192)

Zajímavosti (13)

  • Dialogy se poměrně striktně drží povídky "All You Zombies" (v češtině "Všechny tvé stíny") od Roberta A. Heinleina, ale některé detaily byly ve filmu pozměněny. Například v předloze stroj času váží 23 kg a ve filmu pouze 6 kg. Také nesedí data a časy všech událostí dle předlohy. V předloze byla při přemístění v čase použita kovová síť a pletivo, aby se určil prostor, který se má transformovat, zatímco ve filmu stačilo, aby byl dotyčný v okruhu tří stop. Malá Jane váží dle předlohy po porodu 5 liber 3 unce, ve filmu je to 7 liber 3 unce. (Nortizop)
  • Film měl premiéru 8. března 2014 na filmovém festivalu SXSW v Austinu v americkém Texasu. (Terva)
  • V některých scénách cestovaní časem nemá vliv na změnu oblečení, v jiných zase ano. (ČSFD)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama