Reklama

Reklama

Camp X-ray

(festivalový název)
  • USA Camp X-Ray (více)
Trailer

Obsahy(1)

Poté, co Cole utekla z dusivého maloměsta do armády, doufala v to, že bude odvelena do Iráku. Místo toho je ale poslána do Guantanama. Setkává se s nenávistí a násilím od muslimských mužů, nad kterými má dohled. Cole naváže zvláštní přátelství s Alim, který je ve věznici na osm let. (Ajjinka)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

castor 

všechny recenze uživatele

Bůh žehnej všemocné Americe. Boj proti démonům terorismu vs. sedmé dobrodružství Harryho Pottera. I v nelidských podmínkách se dá podle debutujícího tvůrce Petera Sattlera najít trochu té humánnosti. Ti, které téma zajímá, budou zřejmě ujíždět na permanentním šmírovacím obcházení průhledů do cel (v moderní americké základně na Kubě neměly kamery?), ostatní tenhle matný příběh ze zadržovacího tábora nestrhne. Sattler navíc zamýšlel, že hlavní postava bude muž. Tak to už opravdu nevím, v čem by tkvěla alespoň nějaká zajímavost. Ve scénáři je navíc poměrně dost nepřesností, vojín Cole něco pronese, ale o půl hodiny později to svým způsobem popře. Po projekci toho ve mně zbylo pramálo. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bella je sice rozhodně ta nejvhodnější kandidátka na to, aby děsila svým zjevem fundamentalistické tenoristy a nutila je oduševnělými „hereckými“ výkony k sebevraždě, avšak pokud to v Guantanámu opravdu vypadá tak, jak tu bylo prezentováno, divím se, že ti islámští fanatici neorganizují vyhlídkové lety nad Ňu Jorkem s detailními prohlídkami mrakodrapích interiérů jako na běžícím pásu a jen proto, aby se z pekla perských holobytů dostali do toho luxusního Holidej In na Varaderu. Samozřejmě si dělám legraci!! Nutit totiž někoho číst furt dokola Heryho Potrata, přičemž mu dle krutých vojenských předpisů musí co deset sekund do cely okýnkem nakukovat ta tragická tvajlajtí pizda s ochrnutou držkou, protože tam určitě nemají kamery, to je opravdové dno humanity, vrchol nelidského zacházení a bezskrupulózní porušování Ženevské konvence. Ten dement, co tuhle přiblblou a nudnou žvanivku splácal, mohl na takové top sekretenální informace narazit pouze v případě, že si zadal do gůglu „O čem mám natočit opravdu debilní a otravný film, abych se i já angažovaně vyjádřil k potlačování lidských práv?“ a vyhodilo ho to na wykydpédii. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Teda na to, že je tohle konverzační drama, které se většinu času odehrává mezi dvěma postavami v jedné malé cele a chodbě, mě to docela zaujalo. Kristen ukazuje, že to její herectví se přesně do takových snímků hodí, ale má skvělého protihráče. Je to emotivní tak akorát, je to v konečném důsledku o ničem, ale prostě se mi líbilo na tohle koukat. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Má to něco do sebe, ať už to v reálu vypadá tak jak je zde nastíněno nebo ne. Herecky solidní a tematicky neotřelé. Znovu to vidět nebudu chtít, ale shlédnutí vůbec nelituju a klidně bych i doporučil, ačkoliv může jít pro spoustu diváků o těžko stravitelnou látku. 60 % Oblíbená část- scéna probíhající během závěrečných titulků ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Hodně kontroverzní téma, což mě baví... Po shlédnutí jsem dost přemejšlela, jestli si to zaslouží 4* nebo míň, nebo jak. Nejen,že mám hrozně ráda Kristen Stewart a nechápu, že někdo může tvrdit, že tady nehrála. Když to co předvedla, ještě nepředvedla. Každopádně k samotnýmu tématu - rozhodně zajímavá volba, ale zároveň trošku bič na režiséra - protože kritika je logicky velká. Já obecně nemám ráda globalizaci čehokoliv, házení určitých lidí/národu do jednoho pytle, ačkoli to sama někdy dělám, tak to nerada slyšim, proto jsem měla cítění pro situaci i hlavní hrdinku. Furt jsem člověk z masa a kostí a mám srdce. Jinak symboličtější konec asi dát nemohli. Nádhera. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Rozpočet filmu byl pouhý 1 milion amerických dolarů. (Ajjinka)
  • Režisér Peter Sattler, který napsal i scénář, původně zamýšlel, že postava Amy Cole (Kristen Stewart) bude muž. Hlavní postavu změnil v ženu v době, kdy jeho manželka čekala jejich prvorozenou dceru. (Ajjinka)

Reklama

Reklama