Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Válka

  • USA Justice League: War
Trailer

Mimozemšťané útočí na Zemi, a tak se partička těch největších superhrdinů - Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lanterna, Flash, Shazam a Cyborg - rozhodne spojit své jedinečné schopnosti v konečném boji za záchranu planety. Mimozemšťané útočí na Zemi a hrozí katastrofickou likvidací celého světa. Ve filmu Justice League: War se poprvé v historii schází partička těch největších hrdinů planety, kteří jsou odhodlaní bojovat za její záchranu. Když mocný Darkseid napadne se svou obří a nezdolnou armádou Zemi, skupina vykořeněných superhrdinů dříve narážejících na nepochopení a - v některých případech - i na pronásledování úřady, spatřuje jediný způsob, jak mimozemské invazi zabránit, v sestavení jednotného týmu. Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Flash, Shazam a Cyborg spojí své jedinečné schopnosti v konečném boji za záchranu planety. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Komiksovou předlohu jsem ještě nečetl, ale inovace v DC vesmíru, které se promíjí i v animovaných filmech jsou ku prospěchu celé věci. War je podívaná nabouchaná od začátku do konce, hrdinové předvedou věsmes svoje profilové dovednosti, padouch udržuje napětí. Darkseid je klasický animovaný padouch a tady to vypadalo jako skutečná moderní válka. Scénář bomba, neustálá akce není na škodu, divák má o to víc příležitost vnímat všechno co se děje mimo boj. Shazam je skvělej, mohli tam ale klidně dát i Aquamana, ale to možná příště. Hvězdičku navíc za představení Cyborga ***** ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fajn animák, kde konečne nejde o klasickú ligovú tímovku. Teda žiadne: Ja som Batman a toto je môj tím a zachránime svet. Všetci hrdinovia sa samozrejme stretnú a rozpútajú divokú akciu, ale celé skladanie Ligy je za pochodu a sprevádzané vzájomnými šarvátkami. Wonder Woman ma prvý krát presvedčila, že jej postava by bola použiteľná aj do moderného hraného filmu... ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání a jeden z nejslabších DCanimáků. Po parádních "Doom" a "Flashpoint Paradox" (nemluvě o dvojdílu "Dark Knight return")přichází restart u kterého jsem snad poprvé měl pocit, že koukám na bandu vypatlanců. Jediné co funguje jsou vtípky a vzájenmé špičkování (hlavně okolo Batmana). Vše ostatní mi připadalo hrozně povrchní a vyprázdněné. Hrdinové DC ssebou vždy nesli něco navíc, nějákou psychologickou rovinu, myšlenku v pozadí nebo aspoň rafinovaný scénář. Tohle jsou spíše takové mythologicky vykořeněné postavičky, navlečené do slavných oblečků a usazené do tupě akčního (až stereotypního) scénáře, který vlastně ani nedává moc smysl. Je mi z toho až smutno a pevně doufám, že povolaným osobám brzo dojde, že tenhle restart zatím prostě nefunguje. :( ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Největším problémem této Justice League je vlastně samotná válka - bojových animací je ve filmu hrozně moc, tvoří většinu stopáže filmu a jsou dost únavné. Přece jenom je to něco, co moc nemusím u animovaných filmů, ale chápu, že to tam musí být. Pokud pominu všelijaké rvačky a poměrně fádní děj, zbytek už je o dost lepší a zkrátka mě na příběhu bavila ta "vata" okolo. Postupné seznamování jednotlivých hrdinů bylo celkem fajn sledovat, stejně tak zrození Cyborga, o kterém jsem před filmem moc nevěděl. "Liga spravedlivých: Válka" je průměrná jednorázovka, kde jsem se místy bavil, poté zase nudil, ale rozhodně už jí víckrát vidět nemusím. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Nič extra to nie je, ale s prižmúrenými očami sa na to dá pozerať. Celý film je viac menej o tom, ako sa partia individualistov dá dokopy a nakope riť celosvetovej hrozbe. Áno, je to strašné klišé a je nutné to brať ako typický origin. Neustále mlátenie ma časom prestávalo baviť a z mdlôb ma prebral až hlavný záporák. Veľmi kvitujem krátku stopáž, lebo pozerať sa na takýto stereotyp o niečo dlhšie by bol asi problém. Cieľovka je asi trošku mladší ročník, ja asi ostanem u komiksov :) 60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Film je inšpirovaný komiksom "Justice League Volume 1: Origin (The New 52)", výraznejším rozdielom je akurát nahradenie Aquamana Shazamom. (slavo_held)
  • V čase 45:30 se Shazam představí a řekne svoje jméno Shazam, ale přitom se nepromění zpět na Billyho. (nedvva)
  • V produkci DC Animated většinou propůjčuje Supermanovi hlas George Newbern, zde však namluvil postavu Steva Trevora. (Caszidy)

Reklama

Reklama