Reklama

Reklama

Metallica: St. Anger

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Hudební / Krátkometrážní
USA, 2003, 6 min

Obsahy(1)

Hudobný videoklip americkej thrash metalovej kapely Metallica. Pieseň St. Anger je titulnou skladbou ich deviateho radového albumu, ktorý vydali v roku 2003. (MM_Ramone)

Recenze (11)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný, než metalová legenda Metallica, by si mohla dovolit natočit videoklip v jedné z nejdrsnějších a nechvalně proslulých amerických věznic?:) Už jenom když se řekne "San Quentin", představí si člověk všemožné kalibry toho nejhrubšího zrna. Song o těch a pro ty, kteří stojí na druhé straně zákona. Zákony džungle, anarchie, drsný svět. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Asi nejvíc odsuzovaný album v celé diskografii Metallicy, který ztrácí body zejména kvůli špatnýmu zvuku. Chtěli, aby to znělo garážově, a tak z bicích udělali hrnce v kuchyni vaší babičky. Ale je potřeba říct, že to bylo složitý období, kdy se Metallica skoro rozpadla (navzdory slavnýmu výroku: "We will never quit, cause we are Metallica!"). A tenhle klípek natáčenej ve vězení St. Quentin je prostě mazec jaksepatří, o tom nemůže být pochyb. ()

Reklama

DarthArt odpad!

všechny recenze uživatele

Bývalá poctivá metalová kapela se nám zfamfrněla, ztratila drive a nápady a v roce 2003 spadla na úplné dno. Tváří se jako parta drsňáků hrající v drsném americkém kriminále, ale je to jen mizerná (hrozně mizerná) skladba (stejně mizerná jako všechny ostatní na desce St. Anger), trapný rádobydrsňácký videoklip pro předpubertální ročníky a tuna pózování, kterému přestáváte věřit právě tak ve dvanácti letech. Kam se kdysi nejlepší metalová kapela propadla, je až neuvěřitelné, a i když později byla schopna vykalkulovat jedno jakžtakž snesitelné album, její propad je asi nejdramatičtějším příběhem v dějinách rock´n´rollu. Ach jo! ()

TomX2

všechny recenze uživatele

Skúsiť miesto trash/heavy metalu niečo s tvrdším orieškom nie je vôbec zlý nápad, ale myslím že Metallica nové skladby len preflakuje a členom je akosi v prdeli, či sa to ľuďom bude páčiť alebo nie. Napríklad spev sa mi vôbec nepáčil, nebol čistý a ani správne tvrdý, dokonca mi prišiel aj falošný. Čo môžem chváliť sú asi bicie, nápad (aj keď nevydarený) a samotná hudba, no osobne to vidím ako jednu z najhorších piesní Metallici.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2003 vyrukovala stará, dobrá Metallica s úplne novým, surovým zvukom. Vôbec som vtedy nečakal od nich takýto radikálny ťah. Naturálny návrat ku svojim divokým koreňom. Video klip ku titulnej skladbe z albumu „St. Anger“ ma doslova posadil na zadok. James Hetfield, Lars Ulrich a Kirk Hammett pribrali ku sebe nového basgitaristu Roberta Trujilla a vybrali sa do jedného z najprísnejších kriminálov v USA, do nechválne známeho San Quentinu. Tam medzi bandou potetovaných vrahov natočili tento drsný, väzenský klip. **** ()

Zajímavosti (1)

  • Táto pieseň je o ventilovaní hnevu pozitívnym spôsobom. Texty opisujú, ako sa kapela v minulosti cítila zdržanlivo. (Leftysk)

Reklama

Reklama