Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 2

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (291)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, tajuplný thriller. Když jsem si film pustil, absolutně jsem netušil o co půjde, ani na jaký žánr se budu dívat... :) Uvažoval jsem o hodnocení čtyřmi hvězdami, ale když dojde na akci a poodtajnění skutečnosti, připadalo mi to poněkud jednoúčelově vysvětleno. Dalo se z toho vyždímat víc, kdyby se zůstalo v rovině thrilleru. Pěkný soundtrack. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BYLI JSME SI S KALEBEM VELMI BLÍZCÍ, A JEDNA Z VĚCÍ, CO CHTĚL, BYLO, ABYCH NA VÁS DOHLÍDL…" /// To se takhle u dveří (stále) truchlící rodinky zjeví frajer, a že prej s mladým honil ty Talibance. Okamžitě je nastěhovanej do baráku a zdá se to bejt spíš scénář slasherovej než thrillerovej. Může totiž trpět tím syndromem, nebo mu může prostě jen jebat. Rodince však návštěva přišla vhod (a to ani neměl baráček k lesu vchod – soráč nějak na mě dolehla ta vánoční atmosféra). Frajer totiž na výbornou zvládá roli chůvy. Můžou za to nadstandardně vyvinutý instinkty. Taky po něm jedou baby, takže tam bude vyvinutý asi i něco jinýho (to je pouhá úvaha, k nějakému odbornému měření během projekce nedošlo – pozn. autora). A tak vobčas zlomí kost, a nějaký kosti srdce (snad se v tom vyznáš…). Otázkou však není koho skolí, ale KDO JSI DAVIDE? (Who are you David? Kto jsi Davide? Ai là bạn Davide? – multi vložka pro multi publikum a účty.) Do půlky (možná víc) je to béčko, který nesere, ba vobčas pobaví, hlavně když týpek dělá tu chůvu. Pak se to nějak rozesere, zřejmě proto, že bylo potřeba hezouna Dana Stevense někam posunout. Myslím jako do rozhodující filmový fáze. A tak přidaj akci, vodeberou optimismus a v duchu 80sátkovejch bijáků je (voni věděj) naženou do helloveenskýho bludiště a vytvořej jedno z nejpřitroublejších finále, jaký svět uviděl. Taky ze mě dělaj maličko idiota. Nad těma 3* hodně váhám, ale za ten zajímavej soundtrack… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám zjistit, kde se najdou ideální vojáci (tak hlavně by neměli moc přemýšlet…). 2.) Přišel frajer a chce na mě dohlížet (a taky na dceru…). 3.) Thx za titule ,,MaaRtyCZ“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

"WHAT THE FUCK?" - ptá se jedna z postav v samém závěru filmu a výstižně ho tím definuje. Nezvykle zrealizovaný thriller dojíždí na chvíle, kdy ani šikovná stylizace nezakryje extrémní osmdesátkovou debilitu (přestřelka s policejním komandem) či zdechlé postavy (většina postupně doslova). Osmdesátkově zanícený soundtrack, výborně zvládnutá titulní role a nevyzpytatelné ztvárnění prakticky všeho ovšem bezpečně zaručují, že se celou dobu solidně bavíte. A to se počítá. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Precizně šlapající žánrovka pro dnešní přesofistikovanou kinematografii znovu objevuje sílu základních konceptů ve stylu osmdesátých a devadesátých let (k dané éře ostatně film odkazuje stylem hudby). The Guest se nesnaží diváky zaskočit nečekanými zvraty ani vodit za nos všemožnými odkazy, ale naopak staví na dokonalém naplnění očekávaných schémat a žánrových atrakcí. Při tom vyprávění stojí v prvé řadě na hereckých výkonech, kde každá z hlavních i vedlejších postav skvěle ožívá díky přesně vybraným aktérům. V čele pak stojí titulní postava v uhrančivém podání Dana Stevense, který se ukazuje jako herec, pro kterého bylo Panství Downton moc malé a silně omezující. Jeho výkon, kde si stejně jako postavy ve filmu kolem prstu omotává i diváky, s přehledem přebíjí kariérní stín masově populárního britského seriálu a nechává nás napjatě vyhlížet Stevensovy nadcházející kroky. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Uz davno ma nejaky film tak neznechutil ako tento. Uz od prvych sekund mi bol hlavny hrdina nesympaticky. Neznesitelnym modrým kukučom, neustalym pozeranim do blba a dokonca aj otravnym opakovanim yes madam. Proste magor od zaciatku. V kontraste k tomuto evidentnemu magorovi je snaha tvorcov o civilne pojatie pribehu v prvej polovici filmu. Co ma paradoxne iritovalo este viac, lebo je jasne, ze to nie je normalny film. V druhej polovici sa na to tvorcovia definitivne vysrali a naplno rozbehli zbesilu akcnu jazdu s absolutnym magorom, ktoreho konanie som uz vôbec nechapal a zaroven ma znechucovalo sledovat vsetko, co robi. Obohrany beckovy koniec vo mne vyvolal uz len kyslý usmev. A z celeho filmu mam jeden velky WTF dojem. Jedina zlozka filmu, ktora ma zaujala je hudba. Minimalisticky hlavny motiv mi pripominal stare horory. Cely film je vlastne ladeny v retro style. A par pomätencov tu v komentaroch vdaka tomu porovnava tento film so skvelym Refnovym majstrstykom Drive. Ha, ha, ha. Nenechajte sa tym obalamutit. 1/10. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Součástí původního scénáře, podle kterého se měl děj odehrávat v Korey, byla i automobilová honička na 50 stran. (Phill67)
  • Pri vyvrcholení filmu je možno niekoľkokrát vidieť masky z filmu Halloween III (1982) zobrazované projektorom na stenu. (Da_reba)
  • Pro soundtrack k tomuto filmu byly použity 3 dřívější songy nizozemské skupiny Clan Of Xymox: „Masquerade“, „A Day“ a „Cry in the Wind“. (Frontie)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama