Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 2

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (291)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dokonalý béčko. Vlastně se mi až skoro chce napsat něco jako "brakový Drive", se kterým má The Guest společného charismatického hrdinu, jenž nemá pro kladivo daleko, a výborný náladotvorný soundtrack. Dějově jako kdyby The Guest vypadl z akčního video filmu čtvrté cenové skupiny, ale nevadí - vždycky, když je to blbé, tak si to je toho samo vědomo. Postava černošského vojenského policisty s vypoulenýma očima je zábavná už jen tím, že se objeví na scéně. A právě slovo zábava je pro tento film asi nejvíc výstižné. Mimochodem po dlouhé době film, který mě donutil si hned po zhlédnutí několikrát zopakovat jeho finále. Od zapnutí CD přehrávače je to skvělé splynutí obrazu, hudby, barev. Jak mě loni mírně zklamalo Youre Next, tak mě The Guest potěšil. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je ako Drive len bez pózerstva. Skvelý hlavný hrdina rieši problémy postáv okolo za zvukov nadupaného soundtracku. Bohužiaľ zvrat v polovici filmu a hlavne záverečné vysvetlenie udalosti je ako z úplne iného filmu a dosť kazí dojem. Škoda, že sa toho nechytil zručnejší rozprávač. Ale Maika Monroe je moja nová obľúbená herečka! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Herecky byl sice hlavní antihrdina nečekaně solidní, ale to ještě jaro nedělá. Je to sice sympatické retro béčko (myslím hlavně první polovinu), ale každý thriller potřebuje emoce a silné a hlavně reálné napětí. Frajer, který střílel s jejich mrtvým synem ty zlé zahalené teroristy, se nečekaně snadno nakvartýruje do synkova pokoje, zvládá roli chůvy mladšího brášky, ségře by se zase nejraději dostal do kalhotek. V duchu osmdesátkových výplachů tu máme lehce přepálený kousek, který se ve své kategorii nemusí za nic stydět, navrch si občas okolo prstu omotá i diváky. Sláva časům minulým. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Scénáristická bezradnost nep(r)ominutelně zneužívající, znásilňující a parazitující (na) 80´s resp. 90´s. _Upřímně, ta neustálá snaha tvůrců, o vylepšenou resp. ozvláštněnou resuscitaci, již dávno prověřeného, mě začíná značně unavovat. Já jsem oldschool. Když whisky, tak poctivou, nikoliv medovou. Když vodku, tak čistou, nikoliv s příchutí melounu. Když ženu, tak „přírodní“, se vším, co to přináší a co k tomu neodmyslitelně patří a nikoliv umělohmotnou katalogovou skládačku, bez jiskry v oku, co vylezla, zjizvená a opuchlá, po čtyřiadvacetihodinovce ze sálu a měsíc se jí nemůžete dotknout. Vím, můžete namítnout….své fandy resp. fanynky, si i tato nabídka najde. Najde. To však neznamená, že já ji musím, na zdraví, (při)pít. _Závěrečný (před)halloweenský večírek ve škole (btw, musel jsem si ihned dopřát repete), plný všudypřítomného nadhledu a dávající jasně vzpomenout, na B. De Palmu, v nejlepších letech a formě, včetně významného pomrkávání v samotném závěru, to vše za vydatného přispění S. Moorea, dává tušit, že to v A. Wingardovi, někde skryto je a mohlo to být o poznání lepší. Tak snad příště…. 45% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BYLI JSME SI S KALEBEM VELMI BLÍZCÍ, A JEDNA Z VĚCÍ, CO CHTĚL, BYLO, ABYCH NA VÁS DOHLÍDL…" /// To se takhle u dveří (stále) truchlící rodinky zjeví frajer, a že prej s mladým honil ty Talibance. Okamžitě je nastěhovanej do baráku a zdá se to bejt spíš scénář slasherovej než thrillerovej. Může totiž trpět tím syndromem, nebo mu může prostě jen jebat. Rodince však návštěva přišla vhod (a to ani neměl baráček k lesu vchod – soráč nějak na mě dolehla ta vánoční atmosféra). Frajer totiž na výbornou zvládá roli chůvy. Můžou za to nadstandardně vyvinutý instinkty. Taky po něm jedou baby, takže tam bude vyvinutý asi i něco jinýho (to je pouhá úvaha, k nějakému odbornému měření během projekce nedošlo – pozn. autora). A tak vobčas zlomí kost, a nějaký kosti srdce (snad se v tom vyznáš…). Otázkou však není koho skolí, ale KDO JSI DAVIDE? (Who are you David? Kto jsi Davide? Ai là bạn Davide? – multi vložka pro multi publikum a účty.) Do půlky (možná víc) je to béčko, který nesere, ba vobčas pobaví, hlavně když týpek dělá tu chůvu. Pak se to nějak rozesere, zřejmě proto, že bylo potřeba hezouna Dana Stevense někam posunout. Myslím jako do rozhodující filmový fáze. A tak přidaj akci, vodeberou optimismus a v duchu 80sátkovejch bijáků je (voni věděj) naženou do helloveenskýho bludiště a vytvořej jedno z nejpřitroublejších finále, jaký svět uviděl. Taky ze mě dělaj maličko idiota. Nad těma 3* hodně váhám, ale za ten zajímavej soundtrack… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám zjistit, kde se najdou ideální vojáci (tak hlavně by neměli moc přemýšlet…). 2.) Přišel frajer a chce na mě dohlížet (a taky na dceru…). 3.) Thx za titule ,,MaaRtyCZ“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Pro soundtrack k tomuto filmu byly použity 3 dřívější songy nizozemské skupiny Clan Of Xymox: „Masquerade“, „A Day“ a „Cry in the Wind“. (Frontie)
  • Součástí původního scénáře, podle kterého se měl děj odehrávat v Korey, byla i automobilová honička na 50 stran. (Phill67)
  • Pri vyvrcholení filmu je možno niekoľkokrát vidieť masky z filmu Halloween III (1982) zobrazované projektorom na stenu. (Da_reba)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama