Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 1

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (291)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, tajuplný thriller. Když jsem si film pustil, absolutně jsem netušil o co půjde, ani na jaký žánr se budu dívat... :) Uvažoval jsem o hodnocení čtyřmi hvězdami, ale když dojde na akci a poodtajnění skutečnosti, připadalo mi to poněkud jednoúčelově vysvětleno. Dalo se z toho vyždímat víc, kdyby se zůstalo v rovině thrilleru. Pěkný soundtrack. 70% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Záporák s modrýma, ale tvrdýma očima jako křemen byl jasný hned od prvního pohledu. Tak jsem čekala, kdy se rozjede tvrdá hra, to jsem se sice dočkala, ale měla jsem pocit, že se dívám na nějakou thrillerovou parodii, protože dostat se živý přes ozbrojenou přepadovku, čítající přes deset poldů, nota bene v ochranných vestách, to byl snad jen neuvěřitelný sen. V podobném duchu to pokračovalo až do konce. Jediný moment, kdy jsem se musela už smát, byla ta úplně poslední tečka, jak sedí sestra s bratrem v autě a najednou uvidí ..........no to snad nééééé. Za mě to byla ujetina (a když už, tak Drive byl o dost lepší), kde mě repete nečeká, ale je vidět, že mnozí jsou nadšení, tak já nevím, možná je chyba ve mně :-) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vymazlené retro s charizmatickým hrdinou, který má nehorázný potenciál do budoucna. Jeslti se s Danem Stevensem bude dobře pracovat a bude chodit do dobrých projektů, máme se na co těšit. Takhle uhrančivý a charizmatický za poslední roky je snad jen Fassbender. Vlastně je na tom velmi podobně i neznámý režisér Wingard, který svoje guilty pleasure napěchoval zajímavou atmosférou (ta hudební mixáž rve kouke stejně jako u Drive) a nekompromisní akcí. Brak, který dominuje ve svém subžánru. Není to málo, ale časem na něj zapomenete chtě nechtě. A přes všechny detaily a fakt, že si na tom tvůrci dali záležet, je to pořád nehorázná ptákovina. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Herecky byl sice hlavní antihrdina nečekaně solidní, ale to ještě jaro nedělá. Je to sice sympatické retro béčko (myslím hlavně první polovinu), ale každý thriller potřebuje emoce a silné a hlavně reálné napětí. Frajer, který střílel s jejich mrtvým synem ty zlé zahalené teroristy, se nečekaně snadno nakvartýruje do synkova pokoje, zvládá roli chůvy mladšího brášky, ségře by se zase nejraději dostal do kalhotek. V duchu osmdesátkových výplachů tu máme lehce přepálený kousek, který se ve své kategorii nemusí za nic stydět, navrch si občas okolo prstu omotá i diváky. Sláva časům minulým. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zručne nakrútený a zahraný thriller, ktorý už od úvodu pritiahne pozornosť diváka. To však nevydrží celý čas, postupom času sa dejová linka začne stále viac a viac prepadať do typickej schémy, kedy sa z ochrancu stáva nepriateľ, vlastne už veľmi skoro sa dá odhadnúť ako sa bude príbeh vyvíjať. Na druhú stranu, koniec ponúkol aspoň istú dávku napätia a akcie. Mysterióznu atmosféru by som tu ale nehľadal, jediná mysteriózna vec je až na samotnom konci a to iba v spojitosti s hlavnou postavou. Pohodový thriller na upršaný večer. 70/100 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Součástí původního scénáře, podle kterého se měl děj odehrávat v Korey, byla i automobilová honička na 50 stran. (Phill67)
  • Pri vyvrcholení filmu je možno niekoľkokrát vidieť masky z filmu Halloween III (1982) zobrazované projektorom na stenu. (Da_reba)
  • Na halloweenské party je možné spatřit i masku lišky. Ta se dříve objevila i ve filmu You're Next (2011), za kterým stojí stejný režisér a scenárista. (Phill67)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama