Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 2

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (291)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|88%| Tak jsem si jen tak vybral tento film. Viděl jsem, že na laciné béčko má dobré hodnocení a to i do některých mých oblíbených uživatelů. Řekl jsem si, thrillery mám rád, tak snad se toto dílko vydaří. A ono se vydařilo. Opravdu jsem nakonec myslel, že dám plný počet hvězd, ale nevadí, i tak se jedná o skvělý zážitek. Jak už tu někteří píší, film se trochu podobá filmu Drive a já jim musím dát tak trochu za pravdu. Hlavní herec filmu Dan Stevens se skutečně podobal jak vzhledově tak spíš povahou Rynau Goslingovi, respektive jeho postavě. No, je velké něco dál o tomto snímku popisovat abych nevyzradil scény, zvraty atd. Film začíná mírně, krásně se vyvíjí, takže nuda tu rozhodně nehrozí a až později dojde k velkému zvratu a film nabere poněkud jiné obrátky. Proto si ted dovolím napsat !!!!!VELKÝ SPOILER!!!!! Z nevinného hodného chlapa se stane psychopat, který nakonec začne vraždit každého, kdo by ho mohl ohrozit. Takže jsem zůstal v šoku. Jako třešnička na dortu byla skvělá hudba, respektive písně. Třeba závěrečná písen ve finále, kdy Stevens padal k zemi. Pohled Maiky Monroe, která se na něj dívala s nenávistí v očích pač ji vyvraždil nakonec rodiče. Postě tuhle scénu jsem si pouštěl zvlášt po skončení filmů asi 10x. !!!!!KONEC VELKÉHO SPOILERU!!!!! Takže co k tomu dál dodávat ? Prostě zajímavý thriller se skvělým příběhem, výborným hlavním hercem, nečekaným zvratem a nekompromisným Rkovým stylem. Abych dal plný počet hvězd, muselo by to být ještě lepší – víc scén, ne tak urychlit konec, nastavit tomu aspon tak 20-30 minut navíc. Víc popsat postavu hlavního herce, vylepšit prostě vše, konec trochu přehnaný byl (nebudu teda už víc vykecávat), bez chyby to úplně nebylo, ale je to prostě zábavné béčko a na béčko až moc dobré, takže dost kritizovat, jen detaily prostě. Ostatní herecké obsazení mi rovněž sedlo. Takže naprostá spokojenost. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Guest" je pre mňa presne všetko, čo by som si predstavoval od dobrého thrilleru. Plus okrem toho skombinovaný s dobrou akciou. Všetko je skvele vyvážené, atmosféra funguje a okrem toho je to jeden z najlepších soundtrackov, čo som počul k filmu. Vynikajúce. Herecké výkony sú skvelé. Dan Stevens v hlavnej role funguje vynikajúco a absolútne žerem jeho postavu. rovnako aj Maika Monroe je vynikajúca. A nie je to vôbec hlúpe dievča. Celý čas som si film skutočne maximálne užíval. A hoci som dúfal, že sa to všetko nakoniec skončí inak, musím povedať, že to celý čas drží napätie a vie kam sa správne posúvať. Skutočne by som si len prial, aby všetko mohlo dopadnúť inak. Nemyslím to však v zlom. Len si treba priznať, že mi bolo pri niektorých scénkach mnohých ľúto. Film je okrem toho aj veľmi dobre zrežírovaný a je pre mňa radosť sa naň dívať. Možno je pravda, že to miestami využíva koncepty z filmov, ktoré sme už videli, no na druhú stranu je to podľa mňa veľmi dobre spracované a film vie pracovať s postavami. Vie ich využívať a vie im dať dostatočnú hĺbku na to, aby som ich chcel sledovať od začiatku do konca. Pre mňa je "The Guest" skutočne schopným filmom s veľmi dobrou atmosférou a jeden z thrillerov, ktorý ma skutočne držal po celú dobu. Hodnotenie: A ()

Reklama

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Dan Stevens s chrpově modrýma očima zahrál psychotickýho magora poměrně s přehledem, za zvuků synťákové hudby, jak od Leška Semelky v nejlepší formě, nám dokazuje, že když někoho trefí kulka, tak vždycky teče krev, ještě k tomu umí házet granáty obouruč, vykopnout nohu fakt vysoko a jeho schopnost přežit taky není k zahození, v reality show Survivor by se určo dostal hodně daleko, to vám povím, páč stratég je to vynikající, je mu jasný, že když nakonec zůstane sám, tak vyhrál. Jako zápletku by z logru vyvěštila nejspíš i madam Jolanda, televizní kartářka a lamačka mužských srdcí, ale ten osmdesátkovej feeling, spolu s vtipným finišem, se mi vcelku zamlouval. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zručne nakrútený a zahraný thriller, ktorý už od úvodu pritiahne pozornosť diváka. To však nevydrží celý čas, postupom času sa dejová linka začne stále viac a viac prepadať do typickej schémy, kedy sa z ochrancu stáva nepriateľ, vlastne už veľmi skoro sa dá odhadnúť ako sa bude príbeh vyvíjať. Na druhú stranu, koniec ponúkol aspoň istú dávku napätia a akcie. Mysterióznu atmosféru by som tu ale nehľadal, jediná mysteriózna vec je až na samotnom konci a to iba v spojitosti s hlavnou postavou. Pohodový thriller na upršaný večer. 70/100 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi obstojně natočená žánrovka, která si bere sem tam něco i odjinud, ale scénář je solidně vystavěný, není zde zbytečná scéna, a už od začátku to prostě jede kupředu včetně podezření, že něco není, jak má být. Zpočátku sympatický ochránce rodiny, u něhož je nám do určité chvíle příjemné, že ochraňuje rodinu, a je nám jedno, jestli je divný. Pak však začnou přibývat momenty, kdy tomu hajzlovi musí začít každý přát smrt. Líbily se mi i vtipné vychytávky a fórky v obraze, a to nemluvím jen o RIP náhrobku ke konci filmu, to, že si film sám ze sebe vlastně střílí, a taky věci řečené jen tak jakoby mimochodem, kdy je na divákovi, zda zareaguje a poskládá si ty jasně dané střípky do jasného obrazu. Protože vše podstatné je řečeno, ačkoliv se může zdát, že ne. Děj má navíc logické směřování, i když zpočátku poněkud předvídatelné, takže se skutečně povedl dobrý kousek filmařiny v žánru akčního thrilleru s jemným přesahem do sci-fi. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Pro soundtrack k tomuto filmu byly použity 3 dřívější songy nizozemské skupiny Clan Of Xymox: „Masquerade“, „A Day“ a „Cry in the Wind“. (Frontie)
  • Pri vyvrcholení filmu je možno niekoľkokrát vidieť masky z filmu Halloween III (1982) zobrazované projektorom na stenu. (Da_reba)
  • Součástí původního scénáře, podle kterého se měl děj odehrávat v Korey, byla i automobilová honička na 50 stran. (Phill67)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama