Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 2

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (292)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Několik let po tom, co jedinečný kult Drive vyhoupl na výsluní Ryana Goslinga, objevil se sexy a záhadný David coby The Guest ve snímku, z něhož by se také mohl stát kult. O Danu Stevensovi jsem dosud věděla jen to, že hraje v Panství Downton a že je to jeden z těch fešných a šarmantních Britů:) Role tajemného týpka, který se objevil odnikud, mu sedla parádně. Od začátku se rozehrává napínavý příběh, v němž hrají prim skvělí herci. Maika Monroe bourá žánrové klišé tuctových ječících blondýn a bere odvahu i chytrost do svých rukou. She looks like something between Brittany Murphy and Dakota Fanning. Dalším králem tohoto snímku je luxusní, vytříbený soundtrack. Mostly 80's. Ten zde, tak jako v Drive, dokonale dotváří osobitou atmosféru snímku a člověk tak přijde k dalším oblíbeným hudebním kouskům. Ten závěr je epický. Všechny ty kulisy. Hudba. "What the FUCK?!" :) ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Dan Stevens s chrpově modrýma očima zahrál psychotickýho magora poměrně s přehledem, za zvuků synťákové hudby, jak od Leška Semelky v nejlepší formě, nám dokazuje, že když někoho trefí kulka, tak vždycky teče krev, ještě k tomu umí házet granáty obouruč, vykopnout nohu fakt vysoko a jeho schopnost přežit taky není k zahození, v reality show Survivor by se určo dostal hodně daleko, to vám povím, páč stratég je to vynikající, je mu jasný, že když nakonec zůstane sám, tak vyhrál. Jako zápletku by z logru vyvěštila nejspíš i madam Jolanda, televizní kartářka a lamačka mužských srdcí, ale ten osmdesátkovej feeling, spolu s vtipným finišem, se mi vcelku zamlouval. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Uvedomelé nezávislé béčko, ktoré nám pripravilo špeciálneho hrdinu. Hrdinu, ktorý má v mnohom pravdu, i keď je to psychouš a robí veci, aké robí. A vlastne je tu možno aj ten najúprimnejší zo všetkých, pretože jedná na rovinu. Nie vždy, ale ostatní vôbec. Foter má radosť zo smrti šéfa, lebo prebere jeho flek, peknej babenke stačí vidieť, ako je zbitý jej ex a hneď sa ide sexovať, o šikane na škole ani nehovoriac. Aha, zabudol som na vládu a armádu. Proste všetko zle, ale nakoniec je jasné, komu na konci treba držať palce a je to tak žánrovo v poriadku. Škoda, že to nie je viac dotiahnuté, a to po všetkých stránkach. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nikdo z venčí nesmí vědět, že subjekt je pořád aktivní." Vojenské experimenty nám již přinesly soustu skvělých výsledků - aspartam, nervový plyn, jadernou bombu a nyní usměvavého sympaťáka Davida. Je to hodný kluk, takže jestli mi svým úmrtím šéf uvolní pracovní pozici, šikanující spolužáci schytají zásah chilli papričkami a feťáci se spravedlivě rozdělí na mrtvoly a obviněné z vraždy, tak já stojím za Davidem. Poskytnu mu alibi a nikdy se nebudu ptát po jeho skutečné identitě. Jenže rodina Petersenových to takhle jednoduše neviděla a to je škoda. Pro mne v tu chvíli nastal problém, protože nerad měním dres uprostřed zápasu a tak já jsem odhodlaně stál na straně Davida od startu až k restartu. Takový rodinný přítel se zkrátka moc často nepotkává. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vymazlené retro s charizmatickým hrdinou, který má nehorázný potenciál do budoucna. Jeslti se s Danem Stevensem bude dobře pracovat a bude chodit do dobrých projektů, máme se na co těšit. Takhle uhrančivý a charizmatický za poslední roky je snad jen Fassbender. Vlastně je na tom velmi podobně i neznámý režisér Wingard, který svoje guilty pleasure napěchoval zajímavou atmosférou (ta hudební mixáž rve kouke stejně jako u Drive) a nekompromisní akcí. Brak, který dominuje ve svém subžánru. Není to málo, ale časem na něj zapomenete chtě nechtě. A přes všechny detaily a fakt, že si na tom tvůrci dali záležet, je to pořád nehorázná ptákovina. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Součástí původního scénáře, podle kterého se měl děj odehrávat v Korey, byla i automobilová honička na 50 stran. (Phill67)
  • Na halloweenské party je možné spatřit i masku lišky. Ta se dříve objevila i ve filmu You're Next (2011), za kterým stojí stejný režisér a scenárista. (Phill67)
  • Pri vyvrcholení filmu je možno niekoľkokrát vidieť masky z filmu Halloween III (1982) zobrazované projektorom na stenu. (Da_reba)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama