Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatímco se po Americe šíří virová pandemie, Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) pátrá po své dceři Maggie (Abigail Breslin), která utekla z domova. Když ji objeví na uzavřeném nemocničním oddělení, ihned ji odveze domů. Tady ale Maggie zažívá bolestnou proměnu v zombie. Wade je odhodlaný nevzdat se své milované dcery tak dlouho, jak to jen půjde, a odmítá ji vydat místní policii. Pomalu nastává čas, kdy bude muset vzít věci do vlastních rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (347)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Takové malé, ale o to příjemnější překvapení. Arnie na stará kolena bere i vážné role (ironie) a jde mu to nad očekávání uspokojivě. Žádná soška z toho sice nebude, ale spolu s jednoduchým příběhem a několika usměvnými grimasami se mně tenhle starý bard zase nějak trefil do noty. Pro jeho bicepsy jsem měl vždy slabost, teď ji začínám mít i pro jeho charakterní herectví. Pozdě, ale přece! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ve svý podstatě je to deprese znásobená derivací logaritmu na nultou. Tedy čistá deprese, ze které není cesty zpět. Spěje k tomu příběh, postapokalyptické prostředí a podporuje to i samotná hudba, která je dostatečně ponurá. Těžko pak hodnotit takový film. Každopádně jsem rád, že Arnold se pustil i do něčeho takového. Je to totiž něco naprosto jinýho a zvládl to s naprostou grácií. Tedy spolu s Abigail Breslin, která se všem měnila vysloveně před očima. Znova už do toho nepůjdu, ale musím říct, že to bylo hodně zvláštních 95 minut. Jo a David Wingo je jméno, co mě začíná v rámci skladatelů hodně zajímat. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý, jaký tenhle film bude, ale že mě tak moc nadchne, jsem opravdu nečekal. Velmi originální přístup k zombie žánru je vítané osvěžení, Arnold i Abigail Breslin skvěle hrají, komorní ponurá atmosféra je přímo hmatatelná, vše působí maximálně autenticky. Jsem si jistý, že na řadu scén z Maggie nezapomenu a že se na ni brzy podívám znovu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|90%| Tak tu máme konečně další projekt s Arnoldem Schwarzeneggerem. Ze začátku jsem byl dost skeptický. Říkal jsem si, sakra, na tyhle nízkorozpočtové filmy typu Maggie atd at se vrhne až později. Nejdřív at natočí ještě pár dobrých akčních kousků a až pak tohle. Trailer mě také moc nechytl. No, po skončení snímku jsem byl teda překvapen. Rozpočet byl malý a vše bylo moc obyčejné, příběh nebyl skoro žádný, ale to pro mě neznamená absolutně žádný problém. Honili se mi různé myšlenky a pocity, které jsem v duchu střílel slovy jako: DECHBEROUCÍ, NEKOMPROMISNÉ, REÁLNÉ, SMUTNÉ, TÍSNIVÉ, ZOUFALÉ, TEMNÉ, PROSTŘEDÍM ZNIČENÉ, ….. Takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. Prostě to nebyl horor. Možná jen nádechem či pár scén. Bylo to netypické a skvěle zahrané drama. Sledujeme tu dospívající dívku, co se postupně stává zombií a nedá se s tím vůbec nic dělat. K tomu máme jejího otce, který je neuvěřitelně z toho zničený a odmítá jí po zbytek jejího krátkého života zavřít do karantény. Tak si jí nechá doma, kde prožívá spolu s ní peklo, čas se krátí, dny ubíhají. No, jsou to obyčejné scény, dialogy atd – takže to pro někoho může působit nudně, ale mě to chytlo. Abigail Breslin to zvládla výborně, bavila mě až do konce. Arnold Schwarzenegger zde má netypickou roli a rozhodně mu i sedla. Musím ho pochválit. Zahrál to opravdu dobře. Nějak se moc neprojevuje a ani toho moc nenamluví. Ale zničeného otce, to na pohled zvládl. Jeho roli by mohl zahrát někdo jiný, to neříkám, že to byl nějak Arnoldův oslnující výkon, ale mě tím překvapil, jak věrohodně jeho postava vypadala. Depresivní atmosféra, místy spojená s vydařenou hudbou, pár dobrých scén, kdy Arnold bez lítosti, ale s těžkým srdcem usmrtí dva zombie (již přeměněné lidi – přátele), konečná fáze snímku, kdy se chystá zabít svou dceru. Takže jak dopadne konec ? To neprozradím, rozhodně jsem měl zatajený dech. Emoce tu místy jsou, hlavně na konci. No, nemám už co dodávat. Spokojen jsem velmi. Váhání mezi 4 a 5* jsem hravě zvládl. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá čiastočne hororovo ladená dráma. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa v časoch, keď ľudstvo ohrozuje nebezpečná nákaza meniaca ľudí na zombie, pričom sa mu ju darí potláčať, ale liek neexistuje a nakazení nemajú žiadnu šancu na prežitie. A tak keď sa muž dozvie, že jeho dcéra bola pohryzená nakazeným, nezostáva im nič iné, než sa s tým snažiť vyrovnať a prežiť spolu tých pár posledných týždňov, ktoré trvajú do premeny. Spracovanie sa mi páči, je síce pravda, že dejovo je to úplne jednoduché, moc výrazného sa tu toho vlastne ani neudeje, priamočiarejšie to takmer ani byť nemohlo a rovnako tu ani nemá moc čo prekvapiť, ale tu to aj tak neprekáža. Po tejto stránke ma jedine mrzí, že sa to venuje prakticky výhradne vzťahom v rodine, pričom sa mi dosť páčilo aj tých pár scén s rovesníkmi nakazenej, obzvlášť s jej blízkym priateľom, takže toto mohlo mať kľudne viac priestoru a tiež, že si ma hlavné postavy nezískali až tak moc, ako by som chcel. Ale aj tak som už od začiatku vedel, že ma to bude baviť, za čo môže hlavne tá výborná atmosféra, ktorá si ma podmanila a síce to stále mohlo byť ešte trochu depresívnejšie a melancholickejšie, aj tak si ma to získalo a až do konca nepustilo. Celý čas sa to nesie v príjemne pomalom tempe, kedy ešte viac vynikne tá beznádej a sadlo mi aj to komorné prevedenie, pričom aj tak sa dá dozvedieť prakticky všetko dôležité o nákaze, ale aj o tom, ako sa jej civilizácia prispôsobila. Takže toto ma skutočne bavilo od začiatku až do konca, ktorý ale mohol byť predsa len trochu výraznejší, toto mi prišlo až moc rýchle. Inak čo sa týka akcie, očakávane tu toho moc nie je, s čím ale nemám žiadny problém. A aj tak sa tu nájde pár maličkostí, ktoré aj celkom potešia. Herecké obsadenie sa mi páči, Arnold Schwarzenegger v úplne netypickej úlohe, ale to som len rád, na akčného hrdinu sa už aj tak vôbec nehodí, tu mi vyhovoval podstatne viac, než vo svojich posledných úlohách a navyše v rámci možností predvádza aj celkom solídny herecký výkon. K tomu sympatická Abigail Breslin a viacero zaujímavých vedľajších postáv, ako nevlastná matka, policajt a pár ďalších. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, s nízkym rozpočtom si tvorcovia poradili bez najmenších problémov, vizuálna stránka je v poriadku, nájde sa tu viacero pôsobivých záberov, nesklame ani tých pár masiek a k tomu samozrejme tá atmosféra. A veľkým plusom je aj hudba, tá sa mi veľmi páčila. Takže určite sa z toho stále dalo získať aj trochu viac, lepšie využiť potenciál niektorých dejových prvkov, herecké výkony mohli byť ešte trochu kvalitnejšie a ani mi to neprišlo až tak emocionálne, ako by som čakal, ale aj tak nie som sklamaný, dosť sa mi to páčilo, kladov je tu plno a po veľmi dlhej dobe ma bavil aj samotný Arnold Schwarzenegger. 75% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) má celou dobu ve filmu brokovnici, kterou doma odkládá na krbu. Když ale přijde scéna s liškou, kdy jde Maggie (Abigail Breslin) do domu pro brokovnici a vyjde za liškou do lesa, má místo brokovnice úplně jinou zbraň. (Jardinnn)
  • Najlacnejší film, v akom sa objavil Arnold Schwarzenegger, za posledných 30 rokov. (Marceloo)

Související novinky

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama