Reklama

Reklama

Záhadný virus zasáhne odlehlou základní školu. Z nevinných malých školáků se rázem stává roj na vnitřnostech si pochutnávajících zrůdiček. Nevyjímaje vnitřnosti učitelů a zaměstnanců této základky. Přeživším dospělým tak začíná osudový boj o holé přežití s bandou malých zombie breberek. (geklon)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (87)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hezky natočená ptákovinka. Líbivá, barevná a s natolik trhlými postavami, že se starají o drtivou většinu humoru. V tomhle směru jistě kraluje šáhlý biolog v podání Leigha Whannella a tělocvikář s vlastním jazykolamem (dual reeow weeow). Samozřejmě nechybí blonďatá buzna a Frodo coby rádoby spisovatel Clint. Píšu CLINT, ne CUNT. Horší už je to se stránkou hororovou, protože, ač je tu nakažených fakanů poměrně dost, spousta infekce se tu přenese jen skrz škrábance a pár kousanců. Mno a s tím souvisí i největší kámen úrazu; harantů tři prdele a jejich masakr se smrsknul do jednoho mozku a rozpáraného břicha? Ale fuj, to se přece nedělá! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Učitelský sbor na základní škole na malém městě čelí svým malým žákům, ze kterých se během chvilky stala masožravá monstra. A devadesát minut budou hledat způsob, jak ty malé a nenasytné zmrdy nekompromisně zabít a uniknout z jejich spárů. Leigh Whannell napsal úplně prajednoduchý scénář, klidně se může použít i přirovnání prostoduchý scénář, v němž mísí komedii s hororem v docela vyhovujícím poměru. Dal se poměrně do nevděčného tvůrčího psaní, většina diváků žánr zombie shledává víceméně slaboduchým i jednotvárným, tudíž zřejmě těmto divákům nemá cenu jej vnucovat, ani jim vyvracet jejich názor. Whannell se svým parťákem Ianem Brennerem jsou nadšenci (oba si ve filmu zahráli), což je na výsledném dílu znát. Mohutně se hláškuje, ovšem nezapomíná se na hororovou složku, která sice z režijního hlediska není žádnou extra výzvou, ujala se jí dvojice debutantů, nicméně neznamená to, že by byla nouze o nějaké to napětí, gore, i když slabší, a několik málo viděných nápadů u konkurence. Má to tempo i spád. Obsazení je sympatické. Elijah Wood si film produkoval, vypadá pořád stejně mladistvě, obdržel narážku na Pána prstenů a zahrál si mladého suplujícího učitele se spisovatelskými ambicemi, který zrovna dokončuje svůj hororově laděný román. Takže ke svému překvapení bude mít záhy pro svoje literární dílo hodně kvalitní inspiraci. Z obsazení ještě výrazně zaujal Rainn Wilson, který dostal za úkol zhostit se role tělocvikáře, která bude disponovat velkým komediálním rozměrem, vyprodukuje při tom velkou porci hlášek, prokáže charakter, odvahu, vůdcovské schopnosti i nevraživost vůči mladému suplentovi, na kterého bude žárlit. Na viru je originální a zajímavé asi hlavně to, že na dospělém člověku se jeho účinky neprojevují a malá holčička, která nákazu roznese, se jím nakazila z kontaminovaných kuřecích nuget ze školní jídelny. Jak už jsem psal, nasadilo se zdatné tempo, které mělo jen pár výpadků. Celkově na film musí být nálada. Je to v podstatě zábavná a oddechová blbina, stylově připodobněná ke spřízněnému snímku Skautův průvodce zombie apokalypsou. Ten ale měl mnohem hezčí dámské osazenstvo, kvalitnější gore i masky a více se zapracovalo na režijních nápadech. 70% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Nemůžete jíst učitele!" Zombie hororů s dětmi mnoho není, častěji jsou děti jen zlé, posedlé, či se o jejich narození postarali mimozemšťané. Zdejší školáci jsou ukázkovými zombíky, kteří mezi sebou přenášejí infekci krví (škrábance, pokousání). Zatímco na dospělé působí virus jako slabší chřipka, z dětí se stávají masožravé bestie. Chvílemi se zdá, jako by za snímkem stála Troma. Nebozí učitelé se zabarikádují v budově školy a žáci, pokud se nebaví skákáním přes švihadlo ze střev nebo nehrají kuličky s očními bulvami, se je pokoušejí dostat. Ač je snímek posazen do komediální roviny, nechybí v něm poukaz na tristní stav školství a postavení učitelů (zřejmě je to ve světě podobné), a tak ho lze nahlížet i jako společenskou satiru. ,,Proklouzneš jako nějaký hobit?" Otázka směřovaná k E. Woodovi většinu diváků nepřekvapí. Film je poněkud nezáživný do prvního kousnutí, pak už jde o život. Na jedné straně zařve několik kantorů, na druhé si jich zbytek užije vybíjenou nakažených spratků na školním hřišti. Myslím, že od dob Noci oživlých mrtvol s mrazivou scénou vraždící zombie dívenky, už leckterý divák dětské bestie nelituje. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Clint prichádza do školy vo svojom rodisku, aby tu na pár dní zastúpil chorú učitelku. Hneď po príchode do školy zistí, že škola je plná rozmaznaných a nevychovaných detí, ktoré nemajú problém vynadať učitelovi do tváre. Ale čakajú ho ovela horšie veci, pretože jedno z dievčat je nakazené vírusom, ktorý mení deti v krvilačné Zombie monštrá. - Moje hodnotenie je vysoké, ale napriek tomu som z tohto hororu mierne sklamaný. Najviac som sklamaný z hereckých výkonov. Objavili sa tu pre mňa samé známe mená, ale ich výkony pre mňa nedosahovali ani priemeru. Najviac som sklamaný z Jorgeho Garciu, ktorého som predtým, ako som sa stal závislým na hororoch, miloval v Lost. Tešil som sa na jeho humor aj v tomto horore, ale on dostal úplne nezmyselnú úlohu, bez ktorej by sa to celé zaobišlo. Po vizuálnej stránke vyzerá všetko velmi dobre, aj masky sú celkom pekné a gore scény neukazujú vela, ale keď už niečo ukážu, nejedná sa o úplnú katastrofu. Nenájdu sa tu žiadne chytlavé alebo zaujímavé soundtracky. Humor občas zafunguje, ale celkovo to nebolo extra vtipné. Páčilo sa mi, ako Elijahovi skomolili meno z Clint na Cunt ( v preklade pi*a). Napriek tomu, že sa tento horor nevydaril úplne podla mojich očakávaní, dúfam, že Elijah Wood sa k hororu ešte vráti, pretože známi herci môžu dostať tento žáner medzi ludí. Pretože vždy je lepšie pozerať horor, ako nejaký komerčný nezmysel! + herec z Open Windows + herec z House of 1000 Corpses a The Boy + Leigh Whannell + herečka z Ouija + herečka z Paranormal Activity 4 a The Boy ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Jako nebylo to vůbec špatné. Mělo to zajímavý nápad. Jako klasický zombie horor to mělo šanci fungovat. Jako komedie to ale pokulhávalo a to hodně. Nějaký lepší vtip se tam hledal hodně těžko. Taky si trochu musím stěžovat na zdlouhavost a natahování nudných scén. Dal bych přednost tomu, aby tam narvali více akce. A taky bych se určitě tak nedržel při zemi při masakrování děcek. I když ono to asi nebude zrovna korektní ve americkém filmu brutálně zabíjet děcka ve velkém :-) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • V jedné ze scén říká Wade (Rainn Wilson) Cintovi (Elijah Wood), že není žádný hobit. Jedná se o narážku na trilogii Pán prstenů, kde právě Elijah hrál hobita v jedné z hlavních rolí. (cze.Oi)
  • Světovou premiéru měl film na Sundance Film Festival 18. ledna 2014 v Park City. (Ampi)

Reklama

Reklama