Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 2
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (219)

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Třikrát příjemně překvapen, jednou vítečně pobaven a zbytek průměr a níž. Taková ta klasika, že HBO točí to lepší z české seriálové tvorby nemusí platit za každou cenu. Všechny postavy jsou ve svých charakterech striktně jednostranně vyprofilované, snad aby nikdo ani za mák nezapochyboval o jejich roli a filmovém údělu. Tím pak vznikají scény, které ničím nepřekvapí, ba co víc, mnohdy jsou trapné a nesmyslné. Těch lepších (většinou za vystoupení Jitky Čvančarové) je jen co by se za nehet vešlo. Uměle pak působí totální propojení postav v jeden příběh, byť to jako ústřední motiv ještě beru. Jen je to nějak podivně seskládaný, často jen pro oko. Celkově je to ale ukoukatelný, těch třicet minut je akorát a pro nějakou nudu k žehlení je to asi lepší jak leckajá "VéKáVéčka" či "Růžovka". Takže jako jo, jen to hanit by bylo příliš podlé, nicméně tohle Hřebejkovi prostě nejde a zvlášť závěr série je absolutně mimo. Asi už je tlačil čas. Nebo že by dvířka pro další řadu? To snad ani ne. (50 %) ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Jasně, není to úplně stoprocentní a víte co? Já tenhle seriál zkoukla CELÝ za JEDEN sobotní DEN a vůbec jsem se nenudila, ba naopak. Ze začátku jsem nic takového nečekala a od prvního dílu mě to chytlo a nemohla jsem to zastavit. Kromě toho, že všichni hrály úžasně (hlavně Hynek Čermák a Anička Geislerová) a postavy byli krásně propracované, tak je to prostě návykové, navíc se skvěle příjemnou stopáží a naprosto chytlavou úvodní písničkou od Vladivojny. Celá ta vztahová skládačka do sebe navíc úžasně zapadla a neokoukaný herec Jiří Havelka je fakt sympaťák. Mám jen jednu negativní poznámku - skončilo na trochu moc otevřeně. Ale možná je to dobře. ()

Reklama

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se režisér Hřebejk držel svých amerických vzorů, kde se v seriálech o mezilidských vztazích o sexu opravdu hodně kecá. Je otázka, jestli je v našich podmínkách takovéto nadlehčené osudové seriály vůbec potřeba točit. Vždyť americká produkce dokáže případné mezery v programech televizních stanic bohatě zaplnit. Ale budiž. Když už se Hřebejk do tohoto žánru pustil, vytvořil víceméně průměrný produkt, který místy i pobaví. Dokázal do seriálu zlákat i osobnosti, které v těchto formátech běžně nepůsobí. Děj se točí kolem 4 hlavních postav – Geislerová, Polívková, Čvančarová, Čermák – 3 frustrované ženy a jeden neskutečný hajzlík-pohodář. Seriál může běžnému divákovi zpříjemnit večer, ale kdyby ho neviděl, nic zásadního by mu nescházelo. Po shlédnutí dalších dílů musím přiznat, že se mi tohle dílko více zalíbilo. Zápletky jsou v našich končinách originální a neotřelé. Zvyšuji na 4 hvězdy. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál mě v žádném případě nenaplnil nadšením. První sezóna byla ještě mírně nadprůměrná, přinesla množství humorných momentů, ale i celou řadu zklamání a nepřesvědčivých hereckých výkonů, ve druhé řadě došlo ke značnému poklesu kvality, ubylo kvalitního humoru a celá sezóna se stala jaksi těžkopádnější a nemile předvídatelnou. Jediným pevným bodem obou řad, tím pádem i celého seriálu, byl Hynek Čermák, který neustále podával perfektní výkon a po celou dobu mě skvěle bavil. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Takový seriál je na naše území hoodně nadstandartní.Vše se točí pouze kolem vztahú a sexu.Moc povedené jsou vykusovačky Čvančarky a Kolesárky.Kolik asi holky dostali za tuhle podívanou.Nicméně musím říct že tahouny seriálu jsou A.Geislerová,J.Havelka,R.Holub .A.Geislerová si mě svojí rolí hoodně získala na svoji stranu:-)) ()

Galerie (184)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení seriálu, jehož tvůrci využijí vizuálně vděčných prostředí i malebných exteriérů české metropole, probíhalo 68 dnů. Poslední klapka má padla v listopadu 2013. (Zdroj: HBO)
  • Když Karel (Radek Holub) opravuje Emě (Anna Polívková) pod stolem počítač, Ema má na stole zapnutý iMac od společnosti Apple, což je počítač tzv. AiO (vše v jednom) a klasické PC pod stolem tedy postrádá smysl. (Fash)

Reklama

Reklama