Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 2
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (219)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hřebejk natočil pěkný vztahový propletenec s krásně nasnímanou Prahou. Škoda, že každý díl byl tak krátky. Vždy, když jsem do dílu pořádně zabředla, tak skončil a já jsem se nemohla dočkat dalšího. Písnička od Vladivojny La Chii je slušně vlezlá. Nemůžu se jí zbavit a pořád si tu melodii prozpěvuju. Připadám si pak jako blázen. Starší generace herců mi nevadila, ale obešla bych se klidně bez ní. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Patrně jediná současná česká seriálová "vztahovka", která má nějakou úroveň. Režijní, scénáristickou (i když za některé logické přešlapy, klišé a charakterové stereotypy by si duo scénáristek zasloužilo klepnout přes prsty), hudební a především hereckou (pro mě dosud neznámý Jiří Havelka je velký sympaťák). Není to ani dokonalé, ani převratné (maximálně na poli bídné české seriálové produkce, na niž by ale náročnější divák asi radši vůbec neměl brát zřetel), ale je to rozhodně fajn (chytlo mě to už prvním dílem, což se mi stává málokdy). Čtvrtou hvězdu nedám za strašně předvídatelné uzavření většiny dějových linií. 70 % ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších vztahových komediálních seriálů. Ač je to místy zkratkovité a kolem osmého dílu to zpomalí do nudy, tak se to zase rozjede do parády. Scéna kdy se potká Čvančarová u Geislerový s Kolesárovou tak to je herecký koncert, kde jsem šel smíchy do záchvatu. Geislerová umí hrát, to se ví, Kolesárová s menšími příležitostmi taky a nedělá ji problém i odvážnější svlíkací scény a i lesbické, ale co je největší pecka je výkon Čvančarové - nikdy jsem nevěřil, že by to byla herečka, ale tady to je absolutní herecký koncert na padesát způsobů a to nemluvím o odvaze lesbických scén a masážní nahoty. dále herecky exceluje Čermák a Holub a dobře je doplňuje Polívková a Havelka, jehož postava asertivního pohodovýho flegmatika mu sedla. A taky fúrie v podání Krobotové. Nedosahuje to hloubky jiných žánrů ale já se bavil. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Po 9 dílech: Na české poměry musím uznat, že seriál není špatný, určitě lepší než všechny ty telenovely v TV. Prvních zhruba 5 dílů mělo trochu spád, ty poslední se ale někdy tak táhnou, že nemít možnost si to posunout, tak asi nudou usnu. Některé scény jsou nereálné, ne-uvěřitelné. Když bylo v popisu seriálu napsáno, že nás nenechá stát na prahu ložnic, tak jsem netušil, že to tvůrci vemou až tak do hloubky. Mno, ještě několik dílů zbývá, tak uvidíme. Update po 2. řadě - táhne to H.Čermák, skvělý František Němec, v posledním dílu je dost patrné, že to tvůrci potřebovali rychle ukončit. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Až po koule! Akorát si příště musíš sundat kalhoty, Honzo. Celou dobu jen sledujeme Pražáky, kteří exhibují na náplavce s vínem v ruce, brainstormují v reklamce samozřejmě s vínem v ruce, hrozně trpí v bytech za deset mega, neustále vyhazují jídlo do koše a občas vylijí i ten alkohol. V době doznívající recese to byl naprostý výsměch střední třídě. Hřebejk tak může být rád za Čermákovo charisma a kůzlata Čvančarové. Kolesárové se zase podařilo ztvárnit sympatickou lesbu. První série díky nim nabízí několik slibných momentů. Naprosto ujetá titulní píseň zase stylově navozuje náladu pražské kavárny. Není tedy překvapením, že videoklip natočili v kavárně a nechybí ani žid s vínem v ruce. Druhá série chce být hrozně jiná a zábavnější, ale ve finále jsou všichni ještě otravnější. Nové postavy jsou úplně zbytečné, celé to stagnuje a ke konci dokonce připosraně zařadí zpátečku. Taková lépe natočená Ordinace v Ulici. S1: 50% S2: 40% ()

Galerie (184)

Zajímavosti (6)

  • Byt ve věži, který ukazuje pan Jiří (Jaromír Hanzlík) Šárce (Aňa Geislerová), a ze kterého se v 6.díle dívá na Šárka na všechny věže Prahy, je v Mostecké ulici na Praze 1. Tento byt užíval ve druhé polovině 20. století režisér Zdeněk Podskalský. (Nefra)
  • Seriál se měl původně jmenovat V objetí. (Waternoose)

Reklama

Reklama