Reklama

Reklama

Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Kdysi mírumilovné a prosperující impérium se kvůli němu zmítá ve válce, chaosu a strachu. Setově krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců. Překvapivé spojenectví s cílem zastavit Setovo řádění nakonec uzavřou obyčejný zlodějíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný bůh Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Jejich dech beroucí dobrodružství a boj proti Setovi a jeho krvežíznivým poskokům je zavede do podsvětí i na nebesa. Smrtelník i bůh musí projít zkouškami odvahy i obětavosti a postavit se monstrům, o kterých smrtelník do té doby pouze slýchával. Jinak nebudou mít nejmenší šanci nakonec zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (719)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Som sklamaný. Po celkom namakaných traileroch som dostal toto. Aby bolo jasné, Bohovia Egypta sú rovnako namakaný aj vo filme, nie len v trailery, ale to je asi jeden s tých najväčších plusov. Vizuálne v podstate úchvatné, dizajnovo premakané a herecký fajn obsadené, ale ma to jeden háčik. Cela ta výstavba okolo príbehu je síce pekná, ale s spolu s príbehom mi to moc nesedí. Proyas ako keby nevedel, či chce točiť vážny alebo odľahčený film a tento kontrast, ktorý niekedy spadá skoro do absolútnej komédie mi moc nesedel. Aj herci vo svojich postavách sú akýsi utopený a nie moc výrazný. No a to je asi najväčší problém, inak je to vizuálne pekne a hudobne fajn ozvučené. Obľúbený soundtrack: Wings And A Prayer, Bek And Zaya's Theme. 65% - 3* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toľko zvučných mien ma jednoducho lákalo, navyše historický film, takže nebolo čo riešiť. Obsah filmu celkom zaujal, ale dôležité je aké to je a až potom o čom to je. A práve tu je veľký problém, pretože režisér A. Proyas si neustrážil mieru trikov. Celý film je trik za trikom a efekt za efektom. Akúkoľvek snahu o rozvíjanie príbehu rozbíja ďalším a ďalším vizuálnym efektom a celé to pôsobí strašne umelo a vykalkulovane. Kde sú tie časy Súboja titanov? Stará poctivá režisérska práca a triky použité len tam, kde ich naozaj treba...Po rozpačitom úvode sa to ako tak vylepšilo, ale záver to nijako nevylepšil, takže celkovo iba 40%. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Klystír mozgu ružovým olejom, mimoriadne zábavný, svižný, nebolestivý a voňavý ale predsa klystír, ktorého najväčším problémom je, že neznalí egyptskej mytológie nepoberú niektoré súvislosti (Apop, podsvetie) a znalých ten klystír bude bolieť viac než neznalých. Originálny príbeh je predsa len lepší (golden penises and semen trial including). 6/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Očekávání naplněno. Šel jsem na nablblý fantasy, dostal jsem nablblý fantasy. Komerčně čuju, že bude tenhle film kapitální průser a Proyas už se asi hned tak k dalšímu kino filmu nedostane, ale úplnej odjeb není na místě. Pokud jste ochotní nechat mozek doma a užívat si ty moc pěkný barvičky, nejrůznější příšery a samozřejmě i nějaký ty bitvy plus nechybí nezbytná dávka romantiky, tak jste na správný adrese. Tohle je nenáročná vizuálně moc pěkná pohádka který by snad jenom neuškodilo menší zkrácení, protože po pravdě velmi triviální a nijak extra originální příběh tu dvouhodinovou délku úplně neutáhne, ale zatím co třeba u Exodusu jsem se vyloženě nudil, tak tady jsem filmem proplul v pohodě občas s upřímným pobaveným úsměvem na tváři. Ústřední duo Waldau, Thwaites pravda nejsou extra bombarďáci, ale ani mě vyloženě neiritovali. Koho jsem si naopak užil byl Butler kterýmu záporák parádně sednul a kdykoliv byl Seth na scéně, tak jsem se tetelil blahem. Tenhle charizmatickej tvrďák už klepe na dveře mojí topky a v jeho podání to byl rozhodně chutný předkrm před očekávaným London Has Falen. Takže není to žádná bomba, ale na pohodový pobavení postačí.60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Je to len šalát!" Ježišmária to ale bola úžasná WTF chujovina! Ak sa tam nestalo voľačo extrémne divné každú minútu, potom ani raz. Triky sú otázne (niektoré super, iné ako zo seriálu Hviezdna brána), ale sú skoro všade. Pre mňa bolo dôležité, že boli čertovsky originálne. Väčšinu času som sa nestíhal čudovať a pozastavovať nad tým, čo práve vidím a rozmýšľal som, či Alex Proyas bral počas nakrúcania drogy a ak nie, tak či ich brali aspoň scenáristi, pretože TOTO proste normálny človek nevymyslí. K tomu tony nádherných hovadín a poriadne švihnutý strih; vo viacerých scénach sa stane niečo dôležité a vy čakáte, aký to bude mať dopad na dej a ono sa „zrazu“ strihne a postavy nevyzerajú, že by sa predtým niečo bolo stalo. Možno i vinou uponáhľanosti univerzum stráca logiku, takže zabité postavy ožívajú a nikto to moc nerieši. Vlastne to vôbec nerieši. Občas tvorcom utečú základné veci (močiarom sa brodí normálne vysoký človek i obor a obidvom voda siaha po členky). Pôvodne som chcel napísať aspoň pár logických kravín, ale potom som nad tým len mávol rukou, pretože ak by som to mal urobiť poctivo, bolo by to na 7 strán. Bože, mne sa to tak páčilo! ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Ve Spojených arabských emirátech a Egyptě se film distribuoval pod názvem „Kings of Egypt“ (Králové Egypta). (ArsenalEagle)
  • Bohovia Egypta (2016) a Mad Max: Zbesilá cesta (2015) majú skoro identické herecké a pomocné obsadenie (takmer 200 ľudí). Napríklad oba filmy majú rovnakého prvého asistenta réžie (P.J. Voeten), nadriadeného vizuálnych efektov (Julian Dimsey), kaskadérov (Tim Wong a ďalší) a hercov (Courtney Eaton, Abbey Lee a ďalší). (figliar)

Související novinky

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Gerard Butler se vrací do starověku

Gerard Butler se vrací do starověku

27.09.2013

V Řecku mu šlo válčení pěkně od ruky. Tentokrát se pro změnu vypraví do Egypta a zahraje si hlavního padoucha. Kultovní režisér Alex Proyas se poté, co mu studio Warner zatrhlo biblický epos Paradise… (více)

Reklama

Reklama