Reklama

Reklama

Signál z neznáma

  • USA The Signal (více)
Trailer

Setkání dvou mladíků a dívky s hackerem, který se jim naboural do počítačového systému, navždy ovlivní jejich dosud normální životy. Dva mladíci, Nic a Jonah, doprovázejí Haley na výletě na středozápad USA. Cestou se rozhodnou vyhledat počítačového hackera, který jim nedávno způsobil spoustu nepříjemností v jejich škole. Vypraví se tedy na adresu, kterou se jim podařilo zjistit. Na místě, uprostřed divočiny, objeví pouze rozpadající se budovu. Když se ji trojice pokusí blíže prozkoumat, z nevysvětlitelných důvodů se kolem nich najednou začnou dít podivné věci. Všichni tři ztratí vědomí a později se probudí jenom Nic. Zjišťuje, že se všichni tři nachází kdesi v podzemním komplexu a že spolu se svými přáteli přišel do kontaktu s mimozemskou civilizací. Všichni tři jsou tam drženi proti své vůli a podrobeni testování. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (285)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Film sa hrá na niečo viacej ako v skutočnosti je. Začína to ako bežný priemerný film s nejakou pointov a stále som čakal na rozuzlenie, alebo vysvetlenie. Postupne začal byť film trošku hlúpučký a nudný. Posledných asi 30 minút som už len čakal na koniec, lebo to bolo už nezáživné. Ku koncu sa z toho vyklubala slušná kravina s nie moc s geniálnym vysvetlením, teda až to malo byť vysvetlenie. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Eubankova tvorba je mi sympatická. Pocitové Love jsem si velmi užil, The Signal je dějovější ... a byť se nejedná úplně o trefu do černého, bylo minimálně namířeno správným směrem. Umí to být tajemné, lehce znepokojivé, vyvolává to zajímavé otázky jako každý správný mysteriózní film. Od opuštění laboratoře mě ale Eubank tak nějak ztratil, protože už té "divnosti bez odpovědí" bylo trochu moc. Celkově mírný nadprůměr a určitě zvědavost na další film. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Originální film s nápadem, který přes svojí viditelnou levnost dokázal chytrým scénářem a kvalitní prací s okolím zahrát hodně muziky za málo peněz, navrch přihodil celkem kvalitní triky a i na jednu vyhaslou filmovou hvězdu ještě nějaké ty prachy zbyly. Film nemá žádné pořádné kulisy ani prostředí (kancelářské prostory, poušť), přesto chvílemi zajímavou a tajuplnou atmosférou dokáže navodit dojem áčkového sci-fi, čemuž hodně dopomáhají i celkem kvalitní herecké výkony herců, o kterých jsem v životě neslyšel. Jen za to dokonalé maskování levnosti si tvůrci zaslouží uznání. Výplň děje na tom už tak dobře není, to samé jeho akčnost, a abych řekl pravdu, pointu jsem taky moc nepobral, jelikož se s nějakým vysvětlováním nikdo moc nesere, díky čemuž pak má divák na konci v hlavě asi pět variant, které do vysvětlení pointy zapadají naprosto stejně (případně všechny absolutně nijak) a může si jen hodit kostkou, která z nich film vlastně vysvětluje. Od filmu jsem ale čekal naprosté hovno, utahané nezávislé psychologické sci-fi, které mě znudí k smrti. To se ale nestalo, naopak. 65% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Fakt divný film. Po polovinu filmu se tak nějak daří budovat napětí, ale celé mi to přišlo takové nepřirozené, neuvěřitelné a pitomé zároveň. Nebudu zastírat, že jsem film nakonec nepřepl kvůli skvělé Olivii Cooke a vlastně jsem nic moc nečekal. Viděl jsem ale, že na papíře ty ambice byly pravděpodobně větší...6/10 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dokud se to celé tvářilo jako dílko na Holywoodských penězích nezávislé, bylo to fajn. Jenže cca od poloviny filmu přestaly věci dávat smysl a celý film se rozpadl, jako domeček z karet. Ano, jsou filmy, které jsou od první klapky natáčené tak, aby divák tápal a vše začalo dávat smysl odhalením POINTY. Ale to Signál není. Prostě je to scénáristický zmetek, ke kterému můžete mít určité sympatie, ale pokud jste žánru aspoň trochu znalí, tak vás posledních dvacet minut spíš otráví. Na druhou stranu je pravda, že Signál má něco, co spoustě "velkých" filmů chybí. Vzbuzuje zvědavost, co se bude v dalším okamžiku dít. Ty tři opravdu dobré momenty, ale s přehledem vygumuje poslední třetina filmu, která je v tom horším slova smyslu divná. Na tři hvězdy to není, ale poctivé 2 a půl to jsou. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně s krávou, kde testují vydráždění, ovládá žena videopult, který je určený pro přepínání vstupů videa, například při televizním vysílání. Ve filmu se objeví, že přetahuje páčku, která slouží k přechodům videa. Ve filmu páčka otevírá garážová vrata, což je velmi nereálné a technicky nemožné. (PAULOO)
  • Kdyz Nic (Brenton Thwaites) a Jonah (Beau Knapp) vchází do opuštěného domu, kde se má nacházet Nomad, jsou světla auta zhasnuta. Když poté Haley (Olivia Cooke) zmizí a oni vyjdou ven, světla svítí. (PAULOO)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Reklama

Reklama