Reklama

Reklama

Signál z neznáma

  • USA The Signal (více)
Trailer

Setkání dvou mladíků a dívky s hackerem, který se jim naboural do počítačového systému, navždy ovlivní jejich dosud normální životy. Dva mladíci, Nic a Jonah, doprovázejí Haley na výletě na středozápad USA. Cestou se rozhodnou vyhledat počítačového hackera, který jim nedávno způsobil spoustu nepříjemností v jejich škole. Vypraví se tedy na adresu, kterou se jim podařilo zjistit. Na místě, uprostřed divočiny, objeví pouze rozpadající se budovu. Když se ji trojice pokusí blíže prozkoumat, z nevysvětlitelných důvodů se kolem nich najednou začnou dít podivné věci. Všichni tři ztratí vědomí a později se probudí jenom Nic. Zjišťuje, že se všichni tři nachází kdesi v podzemním komplexu a že spolu se svými přáteli přišel do kontaktu s mimozemskou civilizací. Všichni tři jsou tam drženi proti své vůli a podrobeni testování. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (285)

petero 

všechny recenze uživatele

William Eubank tvorca vizuálne a hudobne príťažlivého filozofického sci-fi Love (Ztracen ve vesmíru) opäť prichádza so zaujímavým sci-fi filmom kde mu so scenárom pomohol mne obľúbený Sebastian Gutierrez (Mermaid Chronicles Part 1: She Creature, Rise: Blood Hunter) a tak The Signal nedostal len fajn vizuál ale aj o niečo dejovejší scenár. Herci nič nekazia (predsa len každý z nich má skúsenosť s hororovým žánrom) a tak komu režú únosové filmy mimozenskou entitou alebo epidemiologické filmy a ulietava na komorných superhrdinských filmoch, presne pre toho je The Signal určený. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Byla to dokonalá kombinace? Byl to skutečný úspěch?" Tak tyhle otázky se tam objeví. Týkaly se ovšem něčeho zcela jiného. Kdybych na ně měla odpovědět ale v souvislosti s The signal, tak je jasné, že to nebude asi žádný kasovní trhák, ale mně, která nepatřím zrovna mezi skalní fanynky sci-fi žánru vyhovoval po mnoha stránkách. Od všeho tam bylo trochu v té akorátní rovnováze, asi tak, jak si to pro tenhle typ žánru představuji já. Fandila jsem Nickymu v andílkové košilce a jeho maximálnímu úsilí přijít všemu na kloub a nějakým způsobem se z té situace vymotat. Nebylo by to asi ono, kdyby se tam neobjevil alespoň nástin milostného citu a tak jsem si pochopitelně přála, aby to s krásnou Haley dopadlo k obrazu mému. Ani Jonah nebyl zanedbatelnou postavou, jak.se v průběhu dění ukáže. Scéna, kdy Jack běží vedle kamionu a nebo odhalení, co že to s tím Jonahem vlastně je, byly moc povedené momenty a to nemluvím o fascinujícím konci s úžasným hudebním doprovodem......a kdo je vlastně Damen a MBE? Nechte se překvapit, jeden z posledních záběrů na něj opravdu stojí za to :-) ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

No tak je sice pravda, že téma Oblasti 51 tady bylo uchopeno originálně a neokoukaně, ale že by se jednalo o nějakou nadprůměrnou zábavu, to se říct nedá. Trojice mladých lidí je zavřená v supertajném laboratorním komplexu, kde čelí výslechům a jsou podrobeni různým hokus pokusům. A že se jim to nelíbí nemusím asi zdůrazňovat. Ta konstrukce příběhu sice nebyla úplně blbá, ale to zpracování, při kterém si režie snaží hrát na umění, mě vůbec neoslovilo. Flashbacky, sekaná kamera či světelné řezy, to všechno vytvářelo chaos v už tak trošku nepřehledném zmatku. Jediným pevným bodem byl Laurence Fishburne, kolem kterého se všechno točilo a líbila se mi i Olivia Cooke. Ale jinak je to škoda dobrého námětu. 30% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nenápadný a kvalitativně značně nejistý teenage road trip za tajemným signálem vzápětí měnící se na pořádné psycho a popravdě v dost jinačí film, než jsem čekal, který následně vrcholí pořádným mindfuck závěrem podbarveným ještě hustší hudbou. Atmosféru to má skvělou a postupná gradace napětí je navozena dokonale. Byť základní pointu jsem tušil od začátku, přesto pro úplné pochopení budu muset The Signal zkouknout ještě jednou. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý sci-fi thriller od Williama Eubanka. Má celkom dobrý príbeh o trojici priateľov, odborníkov na počítače, ktorí sa vydávajú na dlhý výlet autom, ale rozhodnú sa ešte zájsť na jedno neznáme miesto, kde by sa mal ukrývať tajomný hacker, s ktorým už boli v kontakte, lenže na mieste sú svedkom niečoho nevysvetliteľného. Keď sa mladík preberie, zistí, že je v podzemnom vedeckom laboratóriu kvôli možnému kontaktu s mimozemšťanmi a síce si uvedomuje, že sa s ním skutočne niečo deje, ide mu hlavne o jeho priateľov a tak urobí všetko preto, aby spoločne unikli. Ale uvedomujú si, že to bude ešte náročnejšie, než si mysleli. So spracovaním som dosť spokojný, už od začiatku som mal z toho veľmi dobré pocity, skupina mladíkov pôsobí úplne normálne a tak nie je problém si k nim vytvoriť vzťah, ale aj inak to má takú veľmi sympatickú atmosféru, vďaka ktorej sa mi to páčilo, aj keď sa nič dôležité nedialo. A nepokazí sa to ani po prenesení deja do výskumného zariadenia, kde už síce väčší priestor má len jeden mladík, ale zvláda to bez problémov, určite musím pochváliť, že na rozdiel od mnohých podobných filmov to nezačne upadať do stereotypu, ale stále to niečím prekvapuje, občas sa nájde nejaká skutočne zaujímavá sekvencia a navyše si to udržuje tú správnu tajomnosť, vďaka ktorej som bol zvedavý, ako sa to bude vyvíjať. A našťastie nesklame ani záver, ktorý síce nie je originálny, ale nečakal som ho a navyše aj tak je podaný dosť odlišne, než to býva zvykom. Jedine ma mrzí, že tento film je až príliš zrozumuteľný v celom jeho priebehu a tešil som sa na trochu artovejšie prevedenie, ako v prípade režisérovho predchádzajúceho filmu, ktorý už vyžadoval aj premýšľanie, ale zase aj takto ma to bavilo. Inak film prekvapivo zaujme aj po stránke akcie, ktorú som tu pritom ani nečakal, ale nájde sa tu niekoľko zaujímavých a až prekvapivo dobre zvládnutých momentov a kvalitných spomaľovačiek. Herecké obsadenie je na tom dobre, sympatická skupina mladíkov, ktorej nemám čo vytknúť, po dlhšej dobe ma zase bavil aj Laurence Fishburne a okrem nich už nikto nemá viac priestoru, to už je len pár epizódnych postáv. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, William Eubank vôbec nepotrebuje zbytočne veľký rozpočet, aj takto dokáže ponúknuť kvalitnú vizuálnu stránku, zaujímavé lokácie a veľmi dobrú atmosféru, takže tu nemám problém. Takže tu ma skutočne mrzí iba moje chybné očakávanie artovejšieho štýlu, inak je to rozhodne kvalitná žánrovka, aj keď asi len na jedno pozretie. 77% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně s krávou, kde testují vydráždění, ovládá žena videopult, který je určený pro přepínání vstupů videa, například při televizním vysílání. Ve filmu se objeví, že přetahuje páčku, která slouží k přechodům videa. Ve filmu páčka otevírá garážová vrata, což je velmi nereálné a technicky nemožné. (PAULOO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2014 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (PhillM.)
  • Kdyz Nic (Brenton Thwaites) a Jonah (Beau Knapp) vchází do opuštěného domu, kde se má nacházet Nomad, jsou světla auta zhasnuta. Když poté Haley (Olivia Cooke) zmizí a oni vyjdou ven, světla svítí. (PAULOO)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Reklama

Reklama