Reklama

Reklama

Babovřesky 3

Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh začíná tam, kde druhý díl skončil: Horáčková vybíhá z domu naproti mladé dámě, která přijela do Babovřesek. Místní drbny, které se sběhly na náves, v ní poznaly sestru Glorii. Ta se (po vzoru faráře Petra) rozhodla vystoupit z řádu a zůstat v Babovřeskách. Zápletka se točí okolo pomsty starosty Stehlíka a místních chasníků Horáčkové... do vesnice se vrací kontrolor Dodo. Není sám, přijíždí s ním jeho manželka, která Stehlíkovi zajistí dotaci, díky níž starosta může poslat všech sedm místních drben k moři... Akce „likvidace bab" začíná. A nad tím vší bdí nový farář, který přijel do vesnice nahradit páter Petra.... (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (332)

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Varhanik ?? No, kdo dneska hraje ??" - "Naši s Kanadou !! Naschle !!" ;) Jsem si naprosto jistý, že snaha byla, nicméně to prostě nešlo.. U mě, najít nějaká pozitiva, ne u Zdendy natočit zase jednou koukatelný kus !! Co se mi v případě prvních dvou Troškových filmových průjmů povedlo, do třetice všeho zlého již nebylo ani myslitelné, když definitivní pomatenec Zdeněk Troška přestal troškařit a dovedl vše, co nefungovalo, iritovalo, ba dokonce přímo nadpozemsky sralo u jeho předchozích filmů k naprosté (ne)dokonalosti.. Zatímco v Kameňácích Troška vydává za příběh trapný a nefunkční slepenec vyšumělých frků, tady ho nahrazuje nekonečným product placementem.. Navíc takřka dvouhodinová reklama na vše, co vás jen (ne)napadne, naopak postrádá prakticky vše, co by měl skutečný film obsahovat, což sice skvěle koresponduje se zcela novým Troškou experimentátorem - I když spíš experimentuje s diváckou trpělivostí !! - který mísí prakticky vše, co patrně kdy v jiných opravdových filmech za celý svůj život viděl, když od němé grotesky, těmi svými zrychlovačkami počínaje a přímou citací Pokropeného kropiče konče, přechází zcela bez skrupulí a bez varování až třeba k nonsensové poetice, leč znovu dokonale nevtipné, přičemž ta pasáž se záběrem na štáb mi až vyrazila nejen dech, ale i krůpěje mrtvolného potu na čele.. Že v Babovřeskách, snad vyjma Terezy Bebarové, ač ani ta s těmi sykavkami není vtipná, nikdo ani náznakem nehraje, když buď pouze přehrává, piští a pitvoří se jako o život nebo se tu prostě jen vyskytuje, skvěle dokumentuje třeba takový Pavel Kikinčuk, který od své první sympatické civilně zvládnuté role v Slunci, senu a jahodách dozrál v karikaturu sebe sama, byť v očích většinového diváka vlastně jen dospěl v celebritu, komika, byť jednoznačně tupě estrádního.. Ale lidi to chtějí, takže se prostě budu muset nakonec vyrovnat i s tím, že tomuto typu humoru, totiž podbízivě buranskému a novácky estrádnímu, prostě vůbec nerozumím.. A nic na tom nemění ani neoddiskutovatelná skutečnost, že tenhle humor v Troškově podání naprosto postrádá snesitelný timing a ve většině případů i pointu.. Dejte už někdo tomu dobytkovi z Hoštic, co je přesvědčen o své velikosti a významu pro českou kinematografii, svěrací kazajku, prosím, nebo se ještě dočkáme parádně satirické komorní trilogie o polském knězi s nějakým dalším nesmírně veselým a nejlépe trojsmyslným názvem !! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tohle se nedá... jednu hvězdu za sluníčko a sexy starostovu dceru. Jinak nevtipná, nudná , bezdějová záležitost, z které číší ještě víc ta Troškova nenávist vůči církvi. Trošku nezatracuju, protože když někdo natočí Botu jménem Melichar a Létajícího ševce, tak mu nikdy nedám odpad ( dokonce jeho poslední film Strašidla je celkem smysluplný ) ale tenhle film mne čistě jednoduše nebavil. ()

Reklama

higuain odpad!

všechny recenze uživatele

Dokoukat tuhle trilogii chtělo hodně odříkání. První díl se ještě dal, ne snad, že by byl čímkoliv kvalitní, ale byl to první díl a dal se ještě relativně ve zdraví přežít. Pak už to ale byl regulérní Mordor. Jestli je tohle "něco typicky českého" (čímž jen cituji Troškova slova), tak jsme na tom už vážně špatně. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

No tykrávopíčokurvokundovolekokotemore! Tak tohle vážně v jiným filmu neuvidíte! Ještě teď ve chvíli kdy smolím tento komentář se mi ozývá nervózní tlukot v místech kde mám srdce. Mít operovanej kardiostimulátor tak mi z toho vybouchne. Právě jsem absolvoval třetí díl této výjimečné trilogie a fakt mě to málem zabilo. Po trapný jedničce a super trapný dvojce jsem si říkal jestli pan režisér Troska dokáže třetí díl vytáhnout do dosud nevídaných výšin trapnosti a... ON TO DOKÁZAL!!!!! Takže jestli máte pocit, že do hlubší žumpy už se klesnout nedá, tak věřte, že nějaká ta rezerva se vždycky najde. Takže pokud máte dobrý nervy a silný srdce, tak přijměte třetí pozvání do buranova kde lišky dávají Polskýmu faráři co furt něco šuká a ještě to stále nedošukal dobrou noc a to doslova. No a připravte se na to, že když už si někdy v půlce filmu kdy je kadence zhruba jeden dobrej vtip za půlhodiny budete říkat, že už to tak strašný není, tak ta závěrečná dvacetiminutovka vás dorazí. V tu chvíli totiž všem nezvratně a opravdu definitivně mrdne v kebuli. Troška si řekne, že jako zlatej hřeb programu sbalí báby a pojedou k moři, tak něco tak strašnýho jsem v životě fakt neviděl. Opravdu nekecám! První a druhej díl byli proti tomu hodně slabý odvary a když bába v potápěčských hadrech, procházející se po dně moře majzne holí po hlavě se slovy : hajzle jeden! digitálního žraloka, kterej jak kdyby vypadl z filmu od Asylum, tak jsem definitivně za hysterického záchvatu, drže se při tom za srdce, spadnul z postele. Já fakt nekecám! Viděl jsem Srbský film, Lidskou stonožku, Německý fekál porno i domácí video z výmluvným názvem kaviár, ale tohle jsem opravdu NIKDY neviděl!!!. Zbývá jenom dodat, že po závěrečných titulcích odstřelili i kohouta který nás celou trilogií provázel a nezbývá také než doufat, že po skončení natáčení všechny ty nesmrtelný tety definitivně jeblo, tak jako málem jeblo mě ke konci tohoto filmového hitu a tím pádem je to opravdu definitivní konec no a nyní se pan Troška může pustit do nové grandiózní trilogie : Dědkoplesky! Už se na ty odpady moc těším. Hlavně že spokojený buranský Čecháček dostane co mu patří. HAJZL JEDEN!!! 0% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mno, je vidět, že místní intelektuálská elita si zas může natrhnout triko, aby pohaněla toho nýmanda Trošku, jehož filmy čpí kýčovitostí a podbízivostí a lacinou sexualitou, zhruba asi tak jako verbalovy komentáře. Jenže mně se mnohé verbalovy komentáře i přes jejich lacinou sexuálně laděnou podbízivost líbí. A stejně tak jsem se u tohoto filmu pobavil. Nechtěl jsem filozofické dílo, nechtěl jsem zkoumat ve své mysli záhady a zákoutí vesmíru a nesmrtelnosti duše. Chtěl jsem se pobavit. A toho se mi dostalo v míře vrchovaté. Padlo zde několik dobrých hlášek, jež jsem všechny nestihl pochytat, ale líbily se mi, do kolen mne dostalo „dobrou noc“ u vchodu do kostela, vtipný byl i záběr „mimo kameru“, ale je zde i pár rýpanců k současným poměrům nejen církevním, ale třeba i demokratickým, kdy opět jsou zakazovány a odsuzovány některé písničky. Celkově pohoda, zábava, klídek. Bez intelektuálních přesahů. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Jarmila Bursová letí na padáku, ve skutečnosti stála na zemi, kameraman ležel pod ní v písku a pomocníci drželi ve vzduchu padák. Ve skutečnosti chtěla opravdu letět, ale tvůrci to kvůli bezpečnosti nedovolili. (Busmart)
  • Kromě jihočeských lokací štáb natáčel i v tureckém Side. (jenik71)
  • Budovatelská píseň, již zakazuje starosta (Pavel Kikinčuk) své dceři pouštět, je „Zpěv svobody“. (rakovnik)

Reklama

Reklama