Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nicolas Vanier opět nezklamal! Filmy odehrávající se v krásné přírodě on prostě umí točit. Bella a Sebastián je poutavý příběh o vztahu člověka a zvířete, soužití s přírodou, lásce a odvaze. Snímek je zasazen do nádherného prostředí savojských Alp, které si kamera patřičně vychutnává a mnohé záběry jsou vskutku dechberoucí, čemuž vydatně napomáhá i příjemná hudba. Díky tomu, že se děj odehrává na pozadí druhé světové války, je o to více poutavější a napínavější. Režisér a scénárista v jedné osobě měl šťastnou ruku také při volbě herců, neboť malý Félix hraje opravdu brilantně, podobně jako jeho dědeček. Potěší také menší role pro původního Sebastiána (ze seriálu) Mehdi El Glaoui. Vzhledem k výše uvedeným kladům a celkovému zpracování (opět bych rád pochválil kameru a příjemný soundtrack), emocím, které dovede film v některých pasážích vyvolat, neváhám s plným počtem hvězd! [v kině; 23.2.2014; 15:00] ()

venison 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy o přátelství se zvířaty.. Mám ráda filmy dějově zasazené do krásné přírody.. Mám ráda filmy zachycující druhou světovou válku.. „Bella a Sebastián“ tohle všechno obsahuje v jednom balení. Režisér Nicolas Vanier dokáže divokou přírodu představit v celé její bolavé kráse. Hrdinové jsou poněkud ploššího rázu, ale možná je to pokus o autentičnost a přirozenost hlavních postav. Scény, které zachycují pouto mezi chlapcem a psem jsou rozhodně nejpovedenější.. „Bella a Sebastián“ je návrat ke klasickému rodinnému dobrodružnému film, jaké jsem ráda sladovala v dětství. V dnešní době se už příliš „londonovek“ bohužel netočí. Na francouzský dobrodružný film hodně dobré, už se těším na druhý díl :-) ()

Reklama

Selixinho 

všechny recenze uživatele

Nuda. Takový nemasný neslaný děj o ničem. Roztomilý klučík, to ano, který se vydá hledat bestii, která prý podle všeho pojídá statkářům ovečky z ohrádky. Nakonec najde prašivého psíka, který se po jednom umytí v místním horském jezírku promění na bílého zářivého psa, připomínající na první pohled ledního medvěda. Do tohoto téměř okoukaného děje je zařazen ještě jeden děj vedlejší, kdy kloučkův pěstounský táta převádí židy přes hranici Francie. Sečteno podtrženo, z hereckých výkonů mě nejvíce oslnil ten pes. 35% ()

Fido 

všechny recenze uživatele

Ano, je to pohádka a někdy hodně sladká a chybičky se vloudí. Ale je to zároveň "pohádka" mého mládí (a ty přece bývají nejkrásnější a nejsladší). A mluví o velmi potřebných a krásných věcech. Navíc vše vynahrazují kukadla Félixe Bossueta, úžasné záběry Savojských Alp i fajnový soundtrack Armanda Amara. Už se moc těším na blu-ray v originální zvukové verzi. Mňam. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy...a chápu, že není nutné se striktně držet reality, aby vznikl dobrý snímek. Ale filmy, ve kterých jsou zvířata personifikována mi lezou čím dál víc na nervy. Jsou to přesně tyto stupidní typy pořadů, které v lidech podporují pocit, že např. psi jsou podobní lidem - že vnímají a chápou věci kolem sebe jako takové malé děti. A přesně z této mylné představy řada lidí pak vychází při výchově svých domácích mazlíčků, z kterých pak často vyrůstají nevyrovnaná, neposlušná a někdy i agresivní zvířata. Zakázat! 3 hvězdy jsou za krásné přírodní scenérie, ty byly vážně parádní. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu zazní i skladba, která byla úvodní znělkou původního seriálu. (cheyene)
  • Jedna z verzí ústřední písně "Belle", konkrétně ta, která zazní ve 35. minutě, je nazpívaná přímo hlavním dětským představitelem Félixem Bossuetem. (jirkahorn)
  • Jedná se o třetí film Nicolase Vaniera, zároveň stejně jako jeho dva předchozí filmy i tento má v sobě téma přátelství člověka s psovitou šelmou. (Dracconnis)

Reklama

Reklama