Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zástupce starosvětského rodinného dobrodružného filmu; takových se dnes již příliš netočí. A také nová adaptace Belly a Sebastiána, které výrazný odklon od předlohy a přesunutí do okupačních let zase až tak moc neškodí. Tedy po většinu stopáže, protože stále je to hlavně a především o nich dvou. Bohužel finální "zimní" čtvrtina se vydá jinou cestou než by bylo záhodno a do té doby nenásilně zapracované válečné podhoubí se rázem začne lámat přes koleno způsobem, který k nastolenému stylu o jednom velkém horském přátelství "všem navzdory" příliš nesedne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tomhle příběhu vlastně není vůbec nic špatně. Odehrává se v, ač to zní blbě, filmově atraktivní době druhé světové války, vypráví příběh o sirotkovi, který se skamarádí s divokým psem a celý tento zajímavý příběh se točí kolem nádherného prostředí francouzských Alp. K tomu všemu režisér je grand a spolu s kameramanem vytvořili nádherné filmařské záběry, na které je doslova radost koukat. Za mě tedy dobrý. Moc hezky natočený rodinný kousek. ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

Okamžitě balím kufry a odjíždím do ALP. Ty scenérie byly tak úžasné, že jsem tajila dech...asi jako jsem si celou dobu říkala, jak ti malí měli krásné dětství bez mobilů, ipadů, touchpadů, tabletů a pohádek od Disneyho. Příběh vám tu asi nemusím ani přeříkávat, ani nemůže jít o spoiler, protože Bellu a Sebastiana zná již mám dojem třetí generace. A vymačkání trochu patosu z období, aby to vypadalo dramatičtěji a diváka to přemluvilo, že to je dojemné a hrdinské, se asi také nedá tvůrcům zazlívat. Jako rodinný příběh se to vydařilo. Ztvárnění dětské role Sebastiana bylo asi tak dobré jako Belly, stejně tak ostatní včetně Caesara zdatně konkurovali. Trochu mě mrzí, že si to zaslouží filmové plátno, ta televize tomu zbytečně ubírá. Na mě to tedy mělo pozitivní dopad a bavila jsem se, skoro lepší, než Lassie... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Belle, tu est si belle qu'en te voyant je t'ai aimée______ Belle, que j'aime tant, depuis longtemps je t'attentais______ Souviens-toi du temps où tu venais chaque soir pour me rencontrer______ Tu passais, si belle que j'en rêvais______ Tu le sais, mon amie je t'aimais______ Belle, que j'aime tant, je t'attendrai en te rêvant______ Belle, si tu le veux, nous serons deux, nous serons deux ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Knihou, seriálom aj spomienkami v tomto prípade úplne nedotknutý, čo ale nič nemení na radosti z toľkej čistoty a priezračnosti, ktorá nesmie prestať byť nasledovaniahodným ideálom, a už vôbec nie preto, že by mal niekto pocit, že dúfať v to, oceňovať to alebo sa o to snažiť je detské, detinské, nemoderné či prekonané. Ja neviem, podobne ako ZLODEJKA KNÍH je to pre mńa príbeh z vojnových časov, od vojny stranou, no jej hrozivým tieňom predsa len ťažko zasiahnuté, o čo menej viditeľné, o to závažnejšie, svojim spôsobom nekonečne smutné, ale pritom vypovedajúce o tých vôbec najdôležitejších veciach v živote, čo jediné majú naozajstný zmysel a robia ho skutočne krásnym. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Jedna z verzí ústřední písně "Belle", konkrétně ta, která zazní ve 35. minutě, je nazpívaná přímo hlavním dětským představitelem Félixem Bossuetem. (jirkahorn)
  • O rolu predstaviteľa hlavnej detskej úlohy, ktorým sa stal Félix Bossue, sa uchádzalo až 2400 chlapcov. Po zúžení okruhu adeptov na finálnu dvanástku vzal režisér Nicolas Vanier uchádzačov do svojej vlastnej horskej chaty vo Vercors, kde chová ťažné psy. (MikaelSVK)
  • Celý film sa natáčal chronologicky počas troch ročných období, od leta do zimy. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama