Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

venison 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy o přátelství se zvířaty.. Mám ráda filmy dějově zasazené do krásné přírody.. Mám ráda filmy zachycující druhou světovou válku.. „Bella a Sebastián“ tohle všechno obsahuje v jednom balení. Režisér Nicolas Vanier dokáže divokou přírodu představit v celé její bolavé kráse. Hrdinové jsou poněkud ploššího rázu, ale možná je to pokus o autentičnost a přirozenost hlavních postav. Scény, které zachycují pouto mezi chlapcem a psem jsou rozhodně nejpovedenější.. „Bella a Sebastián“ je návrat ke klasickému rodinnému dobrodružnému film, jaké jsem ráda sladovala v dětství. V dnešní době se už příliš „londonovek“ bohužel netočí. Na francouzský dobrodružný film hodně dobré, už se těším na druhý díl :-) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velice milá a hezká alpská dobrodružná podívaná, která dokazuje, že pouto mezi psem a dítětem je leckdy silnější, než rozum dospělých či v tomto případě "mír" německých vojáků za druhé světové války. Krásně natočené, citlivě pojaté...jednohubka na večer po dlouhém dni jak vyšitá...70% ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Docela milý film, jehož starší seriálovou verzi jsem kdysi viděl jako dítě a dost se mi líbila. Tohle jsem tedy zkusmo pustil našim mlaďochům, jestli je v době kompů, smartfounů a vůbec celé té přemodernizované techniky zaujme příběh kluka z doby, kdy se lidem o dnešních vymoženostech ani nezdálo a řešily se úplně jiné existenční starosti. Kupodivu měl u nich film úspěch, asi hlavně proto, že pesánek Bella byl opravdu roztomilý (ale doma bych ho nechtěl ani za milion). A mě to vlastně pobavilo taky docela příjemně, i přes ten zvláštní konec... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal brať film ako celok, jedná sa rozhodne o priemerné dielo. Z detského pohľadu si určite zaslúži ešte jednu hviezdičku. Príbeh je to síce pekný, čistý a pre detského diváka atraktívny nielen kvoli nádhernej prírode, ale niektoré motívy protagonistov sú veľmi nejasné a nedopovedané. Taký je aj samotný záver, ktorý mi pripadal akoby bolo natočené aj pokračovanie... Navzdory všetkému negatívnemu má film slušné tempo, dobrý výber hercov ( malý Sebastian bola trefa ), peknú prírodu, ktorú umocnila kamera a hlavne myšlienku lásky chlapca a psa. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Nič nové ani prevratné, príbeh má pár múch v podobe nelogickostí a záver je rozpačitý. Všetko toto ale nemá veľkú váhu, nakoľko v momente ako sa na plátne zjaví Sebastián s bielučkou Bellou, spolu si pomáhajú, zachraňujú život a hrajú sa v nádhernom horskom prostredí, mením sa na malého chlapca, ktorý zažíval podobné chvíle s tým najlepším psom na svete a každý film so psom v hlavnej úlohe - nech už bol akejkoľvek kvality - bol preňho zlatom. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu zazní i skladba, která byla úvodní znělkou původního seriálu. (cheyene)
  • Němečtí vojáci na hlídce v horách mají pušky ráže 7,92 mm, ale na uniformě mají zavěšeny „dlouhé“ sumky se střelivem do samopalu MP 38 (ráže 9 mm, schránkový zásobník na 32 nábojů), taková náhradní munice by jim byla k ničemu. (montywalsh)
  • O rolu predstaviteľa hlavnej detskej úlohy, ktorým sa stal Félix Bossue, sa uchádzalo až 2400 chlapcov. Po zúžení okruhu adeptov na finálnu dvanástku vzal režisér Nicolas Vanier uchádzačov do svojej vlastnej horskej chaty vo Vercors, kde chová ťažné psy. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama