Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Starosvětský a tak trochu nevyrovnaný film. Nicolas Vanier skvěle zvládá lyrické záběry majestátních horských hřebenů, vlnící se trávy, nebo skotačícího psa. Dramatická linie ovšem není jeho parketa. Skvělí a přirození herci a hutná atmosféra okupace zakryla většinu nedostatků, přesto pasáže s Němci a především celá závěrečná čtvrtina působí, jako kdyby byla do příběhu naroubovaná na poslední chvíli, režisér si k ní nenašel cestu a točil ji proti své vůli. Koneckonců se k onomu slavnému přátelství Belly a Sebastiána vůbec nehodí a snímek by se bez ní zcela obešel. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh, který se nesnaží nutně o to, aby byl za každou cenu líbivý, ale stejně budete mít celou dobu pocit, že je to tak nějak schválně na emoce. Je zde dost vidět z amerického, trochu patetického způsobu natáčení, ale je to snímek, který tenhle tradiční příběh přinese i nové, mladé generaci. ()

Reklama

Fido 

všechny recenze uživatele

Ano, je to pohádka a někdy hodně sladká a chybičky se vloudí. Ale je to zároveň "pohádka" mého mládí (a ty přece bývají nejkrásnější a nejsladší). A mluví o velmi potřebných a krásných věcech. Navíc vše vynahrazují kukadla Félixe Bossueta, úžasné záběry Savojských Alp i fajnový soundtrack Armanda Amara. Už se moc těším na blu-ray v originální zvukové verzi. Mňam. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, všechno funguje jak má. Po stránce obrazové to má čarovnou tvář. Obsah naivní, ale pokud vím, psi se nedovedou přetvařovat. Takže to hrála ta pyrenejská fešanda skutečně dobře. Snad také proto ta větší míra shovívavosti v hodnocení. Dá se říci, že kdo prožil alespoň část svého života se psem, kočkou či jiným zvířetem, tak jistě tuší, o čem mluvím. Proto ***** ()

Selixinho 

všechny recenze uživatele

Nuda. Takový nemasný neslaný děj o ničem. Roztomilý klučík, to ano, který se vydá hledat bestii, která prý podle všeho pojídá statkářům ovečky z ohrádky. Nakonec najde prašivého psíka, který se po jednom umytí v místním horském jezírku promění na bílého zářivého psa, připomínající na první pohled ledního medvěda. Do tohoto téměř okoukaného děje je zařazen ještě jeden děj vedlejší, kdy kloučkův pěstounský táta převádí židy přes hranici Francie. Sečteno podtrženo, z hereckých výkonů mě nejvíce oslnil ten pes. 35% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Němečtí vojáci na hlídce v horách mají pušky ráže 7,92 mm, ale na uniformě mají zavěšeny „dlouhé“ sumky se střelivem do samopalu MP 38 (ráže 9 mm, schránkový zásobník na 32 nábojů), taková náhradní munice by jim byla k ničemu. (montywalsh)
  • Celý film sa natáčal chronologicky počas troch ročných období, od leta do zimy. (MikaelSVK)
  • Jedná se o třetí film Nicolase Vaniera, zároveň stejně jako jeho dva předchozí filmy i tento má v sobě téma přátelství člověka s psovitou šelmou. (Dracconnis)

Reklama

Reklama