Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Fido 

všechny recenze uživatele

Ano, je to pohádka a někdy hodně sladká a chybičky se vloudí. Ale je to zároveň "pohádka" mého mládí (a ty přece bývají nejkrásnější a nejsladší). A mluví o velmi potřebných a krásných věcech. Navíc vše vynahrazují kukadla Félixe Bossueta, úžasné záběry Savojských Alp i fajnový soundtrack Armanda Amara. Už se moc těším na blu-ray v originální zvukové verzi. Mňam. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Alpy jsou kouzelné, Bella je krásná, Sebastian je roztomilý. Ale příběh je otřesný a nebude bavit ani děti, ani dospělé. Pro dospělé bude příliš naivní, pro děti moc složitý, hlavně události okolo 2. světové války. Vadili mi i hlouposti a v zásadě drobnosti, které ale byli až příliš patrné. Zejména pád Belly do propasti (u psa bych to zrovna nečekal) nebo lavina, která zavalí jen hodného Němce a přes všechny ostatní se jen převalí. Takže kdyby bylo na mě, na válku bych se vykašlal (hlavně závěrečný přechod) a nechal bych tam jen Alpy, Bellu a Sebastiana. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Prvá cliffhangerová scéna vôbec nenasvedčuje, že by malo ísť o detský film, ale neskôr je to už naozaj detský film s jednoduchými charaktermi postáv a fašistami s ľudským prístupom. Súžitie s krásnou horskou prírodou a zvieratami a pomoc blížnemu sú ďalšie milé motívy, celkovo na lepšie tri hviezdy. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Akoby rozprávkový príbeh malého cigánskeho chlapca, ktorého všetky ženy v jeho živote opustili a fenky ovčiackeho psa, ktorá od ľudí poznala len kruté zaobchádzanie a bezcitnosť. Film je zasadený do nádhernej alpskej prírody a sprevádzaný ľúbeznou hudbou. Viem, že niektoré zábery a úseky boli tak trochu schválne prehnané, aby vystupňovali napatie a pridali atmosfére na naliehavosti.Napriek tomu sa mi páči hlavná myšlienka, že ak sa stretnú dve citlivé bytosti a nehľadia na rozdiely, ale vnímajú jeden druhého ako rovnocenného, vtedy vznikne vzácne priateľské puto, ktoré je cennejšie než čokoľvek na svete. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem dobrodružství Belly a Sebastiána hltal na stránkách knih. Popravdě si to již moc nepamatuji, ale nejsem alespoň zatížený srovnáváním. Film samotný je ... ano je velmi dobrý. Obsazení je výborné, všechny postavy jsou správně (ne)sympatické a obstojně zahrané. Kulisa Alp snad ani komentář nepotřebuje. Příběh je jednoduchý a místy lehce naivní, ale je to film pro děti, tak se to dá pochopit. Pro mě to byl fajn tříhvězdičkový večer, ale klidně se může stát, že se do filmu zamilujete a něco mu přidáte. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu zazní i skladba, která byla úvodní znělkou původního seriálu. (cheyene)
  • Jedna z verzí ústřední písně "Belle", konkrétně ta, která zazní ve 35. minutě, je nazpívaná přímo hlavním dětským představitelem Félixem Bossuetem. (jirkahorn)
  • Ve filmu si zahrál i představitel Sebastiána z původního seriálu Mehdi El Glaoui, tentokrát však postavu Andrého. (Domin1359)

Reklama

Reklama