Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (372)

anais 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas se objeví film odehrávající se v podstatě v jedné místnosti, s neznámými herci, z evidentním nedostatkem peněz na bohatší provedení, napsaný však způsobem, který by mu mohl kdejaký dražší film závidět. Působí to levně, ale je to vlastně zážitek. Tohle je jeden z těch filmů, a rozhodně stojí za vaši pozornost. (z podobných stojí za zmínku Man from Earth z roku 2007 nebo My dinner with Andre z roku 1981) ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Parádní nezávislá záležitost. Scenáristicky velmi dobré, možná místy trošku zamotané (hlavně jak se začali účastníci motat mezi domama, tak je třeba se řádně soustředit). Jinak ale namám co vytknout, protože atmoška je tísnivá a plní účel, stejně jak celé to téma, které není úplně neuvěřitelné a jsem velmi rád za občasný projekt tohoto tipu :) Tudíž velmi podařené a svěží scífko s nenápadným rozjezdem ale zato silnějším závěrem. Moc fajn věc. PS: Další jasná ukázka toho, že i za pár peněz lze natočit atmosférický a zdařilý kousek. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro podobná levná sci-fi mám slabost. Jsou totiž důkazem, že i bez efektů a doslova za pár babek lze natočit díky scénáři a filmařskému umu kvalitní, záživnou, poměrně sofistikovanou a místy až mrazivou podívanou. Film je točený ruční kamerou, která občas až nepříjemně zoomuje a rozostřuje se, ale pořád to nedochází do takových extrémů jako u found footage snímků. Plus vidím ovšem v tom, že právě díky té kameře, minimalistické hudbě a absenci jakýchkoli efektů (fajn, kometa asi pravá nebyla) působí Coherence hodně uvěřitelně a strach z neznáma funguje přesně tak jak fungovat má. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Vůbec nejde o horor, nebo thriller, kde by se vraždilo. Spíš je Coherence chytlavá mysteriózní/sci-fi konverzačka s výbornou atmosférou a napětím. Zvědavost, co z celého toho kolotoče vypadne, nemůže nikoho opustit až do úplně poslední scény. Vážím si filmů, které nejsou o rozpočtu a prachy tak nejsou rozhodující faktor proč nenatočit film, jen dostat tu myšlenku. Momentálně mám chuť nadhodnocovat a jít do plných, ale zůstanu objektivní, přece jen je prvních 15 minut kecání celkem o nepodstatných věcech, ale pak je to jízda. 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já se zcela otevřeně přiznám, že jsem v Coherence měla absolutní hokej. Nejsem sice žádný sci-fíčkový nadšenec, ale například film Devítky měl alespoň nějakou myšlenku, ale tady jsem se totálně ztrácela v postavách a to natolik, že v průběhu sledování už mně začínalo být úplně jedno kdo je kdo a v kterém domě bydlí, jakou má či nemá náplast na čele Hugh a jak je to s vlastně s tou Em. A ten prvotní závan něčeho zajímavého byl pouze v momentě, když jim přišla zásilka s očíslovanými fotkami, ale i to se zvrtlo takovým způsobem, že ve výsledku mně bylo fuk, jaké číslo ke komu patří, no zkrátka tohle byl můj filmový sci-fi kolaps. Je mně to líto, ale zdejší nadšení nesdílím, snad příště. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Napsat scénář trvalo jeden rok a všechny scény se natáčely v chronologickém pořadí. (Kailo)
  • Postava Hugha (Hugo Armstrong) v jednu chvíli kalkuluje veškeré možné kombinace označení domů na základě hodu kostkou, počtu postav a barevných tyčinek - 6 čísel kostky pro 8 lidí, a výběr je ze 3 barev. Výsledek (6^8)*3 = 5, 038, 848 kombinací. (aniabo)
  • Příběh se odehrává v Silicon Valley. A i když to nebylo ve filmu přímo řečeno, podle indícií si lze domyslet, že postavy pracují pro softwarové společnosti. (Kailo)

Reklama

Reklama