Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 1

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (372)

maddy 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie na poli nezávislých, nízkorozpočtových snímkov. Nič som nečakal a nakoniec som dostal veľmi komplexnú sci-fi drámu, ktorá sa zaujímavo pohráva s prírodnými fenoménmi, ktorými sa zaoberá teoretická fyzika (kto by chcel z tejto problematiky počuť aj niekoľko vedeckých názorov tak odporúčam vynikajúci dokumentárny seriál Through The Wormhole with Morgan Freeman). Dej Coherence využíva myšlienkový experiment tzv. Schrődingerovú mačku - hypotézu mnohonásobných vesmírov a pre postavy vytvára paralelné svety, v ktorých sa postupne ocitajú. Vo filme však k tomu stačí jeden dom, pár postáv a paranoidná atmosféra je na svete. Coherence sa nesnaží o zbytočný presah, stačí mu jeden rozumný nápad, v rámci možností inteligentný a hlavne dobre napísaný scenár, ktorý z postáv nerobí hlupákov a tým sa dokáže po celú dobu šikovne sa pohrávať s divákom. Uznávam, že to nebude pre všetkých, ale kto nemá problém počúvať sériu dialógov, dokáže aspoň na tých 90 minút ustavične sledovať dianie na obrazovke, aspoň málo pri tom aj porozmýšľať, ten si príde na svoje. Intenzita sa pomaličky stupňuje s každou pribúdajúcou minútou a takmer až thrillerový/hororový záver ponúkne príjemne napäté minúty, stále však s racionálne uvažujúcim konaním postáv (popravde takto sebecky by sa zachoval asi každý z nás). V tomto prípade je aj ten otvorený koniec sympaticky znepokojujúcim, takmer až šokovým momentom. Za málo peňazí, veľa muziky. CELKOVO: 4* (8/10) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nebylo nic pro mě. Fanoušci levných filmů a chytrých scénařů si budou lahodit, já ovšem dávám přednost zábavě a akci. Herci velmi nesympatičtí, námět celkem creepy, ale nudně a nepřehledně odvyprávěn, prostě film, který by dokázal natočit lec kdo za pár šupů a stačil by mu pouze chytrý scénarista nic víc, kdyby zde alespoň někdo přišel k úrazu, ale na to hold neměl rejža koule. Při +1 jsem se bavil více. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Pěkný psycho. Vizuálně to působí dost amatérsky, téměř jako domácí video, ale naštěstí se na to dá zvyknout. Herci hrají překvapivě dobře a nakonec filmu podaří vykouzlit napínavá, nepříjemná atmosféra. Strach z neznáma je tu natolik velký, že je film místy až hrůzostrašný a slabším povahám by mohl dělat problémy. Film má zajímavý sci-fi nápad o rozštěpení realit, se kterým se snaží hlavní hrdinové popasovat. Občas přijdou se zajímavým nápadem, ale bohužel se pak ukazuje asi největší slabina filmu a tou jsou nepříliš dobré postavy. Bylo to asi náročné napsat tak, aby jim to nějak efektivně vyšlo, což ale bohužel dopadlo tak, že se mnoho se chová hloupě nebo aspoň nesympaticky. To by mi nevadilo třeba u béčkového hororu, jenže tenhle snímek má podle mě větší ambice a větší potenciál. Celkově je to ale velmi dobrá působivá podívaná. (8/10) ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Zřejmě tu nic pozitivního nevymyslím. Tento film je nadpozemská sračka. To se vám takhle jednoho večera sejde u večeře hromada ochotnických herců. Show začíná. Respektive show v žádném případě. Pouze nekonečné žvanění o naprostých hovnech. Velký zvrat filmu! Člověk v koutu duše doufá, že teď to bude zajímavější. Venku právě prolétává kometa a kdykoli zhasnou světla, tak se členové večeře náhodně promíchají se stejnými členy stejné večeře, ovšem jiného vesmíru, na což i přes pokročilé stádium debilismu asi 15 minut před koncem příjdou. V jiném vesmíru jsou to retardi úplně stejní, takže se po této stránce pro diváka nezmění k lepšímu vůbec nic a nuda nevesele pokračuje. Čekal jsem nějaké příjemné sci-fi o cestování v čase a dostal jsem pouze to cestování v čase. V absolutně debilním a silně amatérském kabátě. Zahrané skupinkou nudných a nesympatických debilů. Kameraman má na rukou zřejmě karpály, protože neudrží ani 30 sekund kameru v normální poloze. Většinu stopáže tedy vidíte například detailní záběr kousku stolu, či polovinu dveří. Z mého pohledu se jedná o naprosto nesledovatelný blábol. Absolutní odpad! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejpříjemnější nezávislá sci-fi od ... už ani nevím od kdy. Tady je vidět, jak k parádnímu zážitku stačí jeden dům (vynásobit Xkrát), několik sympatických a dobře napsaných (rozuměj rozeznatelných) charakterů (vynásobit Xkrát) a chytlavý paranoidní námět. Společnou večeři starých známých naruší prolétající kometa, která hrdiny dostane dovnitř Schrödingerovy krabice. Další vývoj raději neprozrazovat, lepší je nechat se překvapit. Každopádně kdo tomu bude stačit, měl by se v rámci levných mysteriózních sci-fi parádně pobavit. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Příběh se odehrává v Silicon Valley. A i když to nebylo ve filmu přímo řečeno, podle indícií si lze domyslet, že postavy pracují pro softwarové společnosti. (Kailo)
  • Herec, který hrál Amira, Alex Manugian, je rovněž spoluautor scénáře. Ve filmu v podstatě zastával funkci informátora/špiona, jelikož pomáhal dirigovat herce, pokud vybočovali až moc z příběhu. (Kailo)
  • Štáb se skládal pouze z pěti členů: dva zvukaři, kameraman, režisér a producent. (Kailo)

Reklama

Reklama