Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 1

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (372)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jestli je někdo ochotnej přistoupit na hru, že se někde u stolu sejde 8 idiotů, který najednou začnou vesele cestovat do nějakejch paralelních vesmírů, tak se možná u filmu bude celkem bavit. Já mam asi na tohle málo bujnou fantazii, takže jsem si spíš celou dobu řikal, jestli ten nesmysl nemam vypnout. Ale věřil jsem, že to třeba bude mít nějaký racionální vysvětlení, tak jsem vydržel až do konce. Nechci spoilerovat, ale žádný vysvětlení nepřišlo. Kdybych měl ten film nějak popsat, tak prvních 15 minut je totální nuda, dalších 15 minut se konečně začíná odehrávat něco zajímavýho, ale pak přijde vysvětlení, že prostě je tam nějakej paralelní vesmír, kde je 8 stejnejch idiotů ve stejnym domě a všichni ty idioti choděj sem a tam. A zbytek filmu je jako dítě z pásma Gazy. Nemá ani hlavu ani patu. Navíc to nejspíš natočil ten samej kameraman, co točil Záhadu Blair witch. Nedokázal tu kameru udržet snad ani 2 sekundy v klidu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Myslel jsem, že mám víc času....... Čím více lidí v jednom bytě, tím více musíte vyčlenit důležité věci z dialogů. Jinak se v tom ztratíte. Důležité je, najít si základní body a ty pozorně sledovat. Jenže se to začne tak totálně zamotávat, že se úplně ztratíte. Je jen na divákovi, jak se zorientuje a co si vybere jako podstatné. CITÁT - Millerova kometa.......... Když už si myslíte, že jste na to přišli, jste náhle vrženi do jiné reality. Na můj vkus je tu až moc dialogů. Film vás nutí být neustále ve střehu, ale není to tak jednoduché. CITÁT - Když tady v této realitě Beth spí, oni nemají tu knihu......... Čekal jsem jak z této zapeklité situace tvůrci vybruslí, ale nakonec je to vyšlo velmi levně. CITÁT - To je divné......... ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Komorní sci-fi typu "skupinka lidí v jednom domě zažije.." jsou poměrně vděčné téma nezávislých filmařů a může z toho být velmi dobrý film. Námět v Coherence je perfektní, i když logicky (matlanina kometa + Schroedinger a pár dalších věcí) trochu pokulhává. To bych filmu i odpustil. Bohužel roztřesená digitální kamera a šíleně otravné postavy už u mě posouvají film do průměru. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tikající hodiny se ve filmu objeví až někdy v půlce (a jsou jen výsledkem řetězce nepřesvědčivých dohadů), takže je problém tohohle filmu předně s úprkem, kterým se postavy zcela nelidsky řítí kupředu, aniž by o čemkoliv přemýšlely. Samozřejmost, s jakou skočí do paranormální fyziky, je taky dost legrační. Vysvětlení spočívá možná v "punkové" produkci, která jistě přinesla kus autenticity, ale v pětidenním přeřvávání se navzájem herců se ztratila kontinuita a přirozenost. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dať Byrkitovi melón a pomocného scenáristu a bola by to ultimatívna pecka. Brilantná zápletka, ktorá správne graduje a hlavne záver, v ktorom sa otočí dovtedajší koncept filmu, je úžasný. Čo mi vadilo: 1. hrozný handycam (JA VIEM, že to je handycam, nemusíte mi to stále zdôrazňovať trasením kamery a zostrovaním/rozostrovaním!) 2. scenár nie je vypilovaný, úvodných 15 minút nikam neposúvajú postavy a je to len priemerné blablabla; scény, kde sa má vysvetľovať mytológia toho, čo sa deje (Schrodingerova mačka) sú strašne okaté - nič také by postavy nerozprávali. 3. záverečný záber je ok, no trochu odporuje zvyšku filmu a je celkovo nadbytočný. Inak luxusná sci-fi nezávislárna. Najlepšia od Primer. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Napsat scénář trvalo jeden rok a všechny scény se natáčely v chronologickém pořadí. (Kailo)
  • Kvôli nízkemu rozpočtu, ktorý činil 50 000 amerických dolárov, musel byť film natočený za 5 nocí na jedinom mieste s dialógom, ktorý bol do značnej miery improvizovaný. Natáčanie prebiehalo v dome režiséra Jamesa Warda Byrkita. (ambron)
  • Štáb se skládal pouze z pěti členů: dva zvukaři, kameraman, režisér a producent. (Kailo)

Reklama

Reklama