Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (372)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Člověk musí překonat první unylou čtvrthodinku, ale pak se to celkem dá, chvilkama napne i přiřeže do křesla... ale konec už je zase unylej. Celou stopáž mě neopouštěl pocit, že pořádní scénáristé by z námětu vykřesali daleko větší pecku, která by mohla i zkultovnět. Tohle dopadlo spíš tak, jako by jste nepříliš zručnému děcku dali lego, ať postaví něco pořádného. Snaha tam je, ale talent znatelně chybí. 50% ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi nedalo spát! Coherence je jako další z mála případů, kdy pro dosažení maximálního napětí a zamotání hlavy stačí v podstatě jen pár lidí a jeden dům. Inu, vlastně jeden dům a pár lidí úplně tak ne, jak vyjde najevo, ale narážím na bravurně zmáknutý minimalismus. Podobně jako třeba u výborného kousku Pozemšťan. Síla příběhu a slov s člověkem může zamávat mnohem víc, než audiovizuální masáž. Nicneříkající úvod naštěstí velmi brzy vystřídá hlavní zápletka, která vám nedovolí oddálit zrak. Velmi zábavný a místy docela děsivý mindfuck u kterého si nemůžete dovolit nedávat pozor. Víc takových chytrých motanic! ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas se objeví film odehrávající se v podstatě v jedné místnosti, s neznámými herci, z evidentním nedostatkem peněz na bohatší provedení, napsaný však způsobem, který by mu mohl kdejaký dražší film závidět. Působí to levně, ale je to vlastně zážitek. Tohle je jeden z těch filmů, a rozhodně stojí za vaši pozornost. (z podobných stojí za zmínku Man from Earth z roku 2007 nebo My dinner with Andre z roku 1981) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Neskutečně promyšlený film, který vás donutí přemýšlet. Parta přátel během společné večeře zažije dost krušné chvíle. Během přeletu komety se začnou dít dost divné věci. Otevře se brána do paralelních světů a lidé se začnou vyměňovat. Kdo z přítomných je váš přítel a kdo k vám nepatří? Na to se snaží přijít naši hlavní hrdinové. Hlavně konec je dost zajímavý. Škoda, že se netočí víc takových filmů... Hlavně postava Emily je super. "Zkusím vydírat sám sebe." ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tikající hodiny se ve filmu objeví až někdy v půlce (a jsou jen výsledkem řetězce nepřesvědčivých dohadů), takže je problém tohohle filmu předně s úprkem, kterým se postavy zcela nelidsky řítí kupředu, aniž by o čemkoliv přemýšlely. Samozřejmost, s jakou skočí do paranormální fyziky, je taky dost legrační. Vysvětlení spočívá možná v "punkové" produkci, která jistě přinesla kus autenticity, ale v pětidenním přeřvávání se navzájem herců se ztratila kontinuita a přirozenost. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Herec, který hrál Amira, Alex Manugian, je rovněž spoluautor scénáře. Ve filmu v podstatě zastával funkci informátora/špiona, jelikož pomáhal dirigovat herce, pokud vybočovali až moc z příběhu. (Kailo)
  • Štáb se skládal pouze z pěti členů: dva zvukaři, kameraman, režisér a producent. (Kailo)

Reklama

Reklama