Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (372)

cielnyl 

všechny recenze uživatele

Film si psychologicky hraje stejně tak s hlavními hrdiny jako s diváky - já měl většinu času husí kůži a přitom jsem se bál a zároveň těšil na to, co přinese následující záběr. Po závěrečném střihu jsem ještě chvíli hypnotizoval prázdnou obrazovku. To je..vlastně velmi žádoucí a svědčí to o kvalitě :) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dať Byrkitovi melón a pomocného scenáristu a bola by to ultimatívna pecka. Brilantná zápletka, ktorá správne graduje a hlavne záver, v ktorom sa otočí dovtedajší koncept filmu, je úžasný. Čo mi vadilo: 1. hrozný handycam (JA VIEM, že to je handycam, nemusíte mi to stále zdôrazňovať trasením kamery a zostrovaním/rozostrovaním!) 2. scenár nie je vypilovaný, úvodných 15 minút nikam neposúvajú postavy a je to len priemerné blablabla; scény, kde sa má vysvetľovať mytológia toho, čo sa deje (Schrodingerova mačka) sú strašne okaté - nič také by postavy nerozprávali. 3. záverečný záber je ok, no trochu odporuje zvyšku filmu a je celkovo nadbytočný. Inak luxusná sci-fi nezávislárna. Najlepšia od Primer. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Člověk musí překonat první unylou čtvrthodinku, ale pak se to celkem dá, chvilkama napne i přiřeže do křesla... ale konec už je zase unylej. Celou stopáž mě neopouštěl pocit, že pořádní scénáristé by z námětu vykřesali daleko větší pecku, která by mohla i zkultovnět. Tohle dopadlo spíš tak, jako by jste nepříliš zručnému děcku dali lego, ať postaví něco pořádného. Snaha tam je, ale talent znatelně chybí. 50% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Do určité chvíle je to hodně zajímavé a člověka baví si dávat dohromady skládačku DVOU světů uvnitř krabice. Jenže pak se tvůrci rozhodli, že pro Schroedingerovu kočku bude lepší mít nekonečno možností, a tím celý svůj koncept totálně pohřbili. Dokud to bylo o "modří už vědí" a červených, dalo se to akceptovat jako příjemnou hříčku na téma výměny rolí, nejednoznačnosti apod. Jenže pak to tvůrci celé ro- i ze- srali, přidali zelené a kdovíjaké jiné, a už to bylo o ho- i vnu. A nakonec to celé sofistikované je jen o tom, že návštěvník si hledá tu the best rodinu, kde se mají rádi a udělá vše pro to, aby zapadl? Ale no tak! Začnete tak chytře a skončíte jak největší blbci? A to si mezitím navíc musím vytrpět tolik keců u stolu o ničem, jako by šlo o nějaký současný český film? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejpříjemnější nezávislá sci-fi od ... už ani nevím od kdy. Tady je vidět, jak k parádnímu zážitku stačí jeden dům (vynásobit Xkrát), několik sympatických a dobře napsaných (rozuměj rozeznatelných) charakterů (vynásobit Xkrát) a chytlavý paranoidní námět. Společnou večeři starých známých naruší prolétající kometa, která hrdiny dostane dovnitř Schrödingerovy krabice. Další vývoj raději neprozrazovat, lepší je nechat se překvapit. Každopádně kdo tomu bude stačit, měl by se v rámci levných mysteriózních sci-fi parádně pobavit. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Příběh se odehrává v Silicon Valley. A i když to nebylo ve filmu přímo řečeno, podle indícií si lze domyslet, že postavy pracují pro softwarové společnosti. (Kailo)
  • Napsat scénář trvalo jeden rok a všechny scény se natáčely v chronologickém pořadí. (Kailo)

Reklama

Reklama