Reklama

Reklama

Slídil

  • USA Nightcrawler (více)
Trailer 2

Sociopat Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) je reportér na volné noze, který natáčí videa trestných činů v jejich syrovosti pro zpravodajskou stanici v Los Angeles. Lou stírá hranice mezi účastníkem a pozorovatelem, aby se stal hvězdou svého vlastního příběhu. Jak daleko je ochoten zajít ...? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (1 015)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nightcrawler je přesně takový, jaký jsem čekal, že bude, což je v podstatě jediná výtka, kterou k němu mohu mít. Chyběl mi v něm nějaký moment výraznějšího překvapení či šoku. Vlastně jsem si tak trochu myslel, že Gyllenhaalův cílevědomý sociopat (vše dobré, co bylo napsáno o jeho hereckém výkonu, je pravda) zajde při té své honbě za kariérním postupem ještě o trochu dál. Je to kritika hnusné doby a absentujících mravů, kdy cenu mají čísla sledovanosti a morálka jde stranou. "Nikdy po vás nebudu chtít nic, co bych sám neudělal." Působivé, temné, podmanivé. Lumetova Network ale myslím řízla o něco hloubš. 9/10 ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Světla! Kamera! Akce! Myslel jsem si, že nic zvrácenějšího, než Gone Girl letos už neuvidím, ale šeredně jsem se spletl. Nightcrawler začíná zasněně jako Refnův Drive, ale postupně se z něj vyloupne jeden z nejtemnějších a nejmrazivějších filmů letošního roku, u kterého se můžete spolehnout na to, že vám z něj dobře rozhodně nebude. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I CAN'T JEOPARDIZE MY COMPANY'S SUCCESS TO RETAIN AN UNTRUSTWORTHY EMPLOYEE." --------- Pôvodne som mal v pláne do komentáru napísať nejakú trápnu vsuvku, niečo v zmysle, že TMZ je drahšie, než celý Hollywood dohromady, ale nakoniec ma ten film tak dostal, že tú trápnu vsuvku predsa len nevinne nepíšem. To všetko vďaka Gyllenhaalovi, dlhým nociam a faktu, že scenár zostal nízko pri zemi a nezašiel ani v závere do nejakých extra nerealistických situácií. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Komorní thriller, jehož největší devízou je dokonalé herectví hlavního představitele - takhle nečitelný, temný charakter jdoucí i bez střelných zbraní chladnokrevně za svým jsme tu neměli už dlouho a společně s temnou atmosférou nočního, zločinem prolezlého L.A. posouvá především v závěru emocionální prožitek z příběhu na úroveň toho nejlepšího, co jsme mohli roku 2014 vidět. V konečném součtu film působí spíše jako malé intro do choré duše posedlého kariéristy a nijak moc se nesnaží provázat jeho nemorální jednání s jindy tak protlačovanou trestní spravedlností (závěr už vypadá skoro jako óda na investigativní "slídilství"), ale to už mu na kvalitě vůbec neubírá. 80% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nemohu nevzpomenout několik dřívějších filmů na téma "televize bez zábran", např. Město šílenců, 15 minut či Vražda v přímém přenosu. Zde ovšem nejde zas tolik o média samotná (s těmi se film slušně vypořádá v drobnostech, např. při občasných srážkách zhasínající ředitelky zpravodajství s novinářem, který v sobě ještě má kus etiky), ostatně ty "syrové" či emotivně zabarvené reportáže očekává až příliš mnoho diváků, kteří se jimi nechají blbnout, moc si nenalhávejme, že je to čistě jen vina televize. Středem zájmu je hlavní antihrdina Lou, odporně slizká kreatura nadrcená z příruček "Jak blufovat o byznysu" a "Staň se úspěšným podnikatelem" a plná odhodlání pro svůj čin udělat cokoli. Není to pro něj zvláštní oběť či nutnost překonávat zábrany, jelikož žádné zábrany nemá a empatie je mu sprostým slovem. Individuální úspěch a kariéra jsou jediné hodnoty, na kterých mu záleží. Příběh sám o sobě příliš nepřekvapí, ale je vyprávěn, natočen a zahrán s takovou suverenitou, že to musím maximálně ocenit. A noční automobilová honička, kde jsou pěkně bez hudby slyšet jen motory a kamera to sleduje v dlouhých záběrech, by klidně sedla do nějakého neokázalého, zato však syrového krimithrilleru. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (35)

  • Jake Gyllenhaal (Louis Bloom) se do jedné emotivní scény natolik vžil, že během ní udeřil pěstí do zrcadla, o které se pořezal. Následně byl odvezen do nemocnice, kde ho ošetřili. Rána si vyžádala několik stehů. Ještě týž den se herec vrátil na natáčení. Během posledních natáčecích dnů, kdy se točily úvodní scény ve sběrném dvoře, musel Gyllenhaal držet ruce založené za zády, aby poranění nebylo vidět. (Barbuchta)
  • První rodina, do jejíhož domu Lou (Jake Gyllenhaal) bez dovolení vstoupí, má příjmení Cahill, stejně jako Gyllenhaalova postava ve filmu Bratři (2009). (KGBelik)

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Reklama

Reklama