Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 8
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Videa (25)

Trailer 8

Recenze (1 287)

juta 

všechny recenze uživatele

Očekávání se nenaplnila. Tak nějak mi u tohodle filmu nebylo dobře, asi to bylo tím, že jsem cítil, že tvůrci chtěli jen vytřískat další peníze ze značky Harry Potter a tady jakoby se vytratilo to kouzlo čar a kouzel. Příběh mě také neoslovil, jakoby neměl duši a byl příliš pesimistický a temný a na můj vkus to bylo moc přeefektované a po chvíli mě už docela štvaly ty neustálé spirálovité skoky postav na různá místa... Škoda, že se hraje víc na peníze, než na to, aby dílo za něco stálo. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Ono to je od oné paní, co se tak oužasně vyzná v klecových, síťových a jiných lůžkách a proto si tedy z titulu své geniality může dovolit radit našim psychiatrům, jak na to? A tvrdí, že je lepší z duševně načatých dětí dělat vyfetlou brokolici, neboť tak je milým zvykem na Blitských ostrovech? Tak to jsem nevěděl. Kdybych to byl býval věděl, tak bych to býval byl nestahoval. Nu co už. Došlo mi to ve chvíli, kdy rozvrkočený jinamkoukal vytasí hůlku a místo, aby si ji vyleštil nad nějakou Ňjůjorčankou, co vypadá trošku lépe, než v jeho domovině běžné vylité křivozubé oduliny s pihami velikosti mexických dolarů po celém sýrovitém a varhánkovitém tělese, narvaném v šusťákovce..... s ní začal mávat na tlusťocha. Nebudu to natahovat, příběh pitomoučký jako všechny její bradavičnaté excesy je malinko pozvednut skrze svůj křečovitý ekologický podkres. A trikově výborné, bohužel. Proto to nemohu sesekat tak, jak bych rád. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Obecně oceňuju přemíru trpělivosti Potter fans, kteří si počkají, až se vy víte kdo změní ve vy víte koho, ale netrpím zas takovým nedostatkem fantazie, abych si neuměl představit tisíce lepších způsobů, jak promarnit 134 minut života. Ano, ten film je stejně dlouhý a samoúčelný jako předchozí věta. A má fajn soundtrack. Váš Univerzální Ptakopysk ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné. Žádný Potterův přívěsek. Padají tam sice známé jména, ale ne tak násilně jak jsem se bál. Fantastická zvířata řeší vlastní problémy v době kdy si Harryho taťka ještě ani nedělal do plenek. Redmayne je snad poprvé za svou kariéru opravdu sympatický vykuk, který ale umí máchnout hůlkou když je to třeba. Samotná zvířata jsou fajn. Větvík a kleptomanský krtek jednoznačně vedou. Rowlingová má příběh dobře podchycený, funkční mysteriózně detektivní zápletka nepustí až do konce. Colin Farrell zvládá s přehledem, ale srdcem filmu je Dan Fogler. Pohled nečara na kouzelnický svět prostě nemá chybu. Rezignované přijímání všeho co se děje je v jeho podání kouzelné. Původně jsem se hodně bál, ale nakonec se těším na pokračování. Hudba je jemná pocta Williamsovi, hlavní téma je opravdu povedené. P.S: Brumbála dejte ve dvojce Fassbenderovi. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Šla jsem do toho poměrně skepticky, ale o to víc mě to (příjemně) překvapilo. Sice se mi zdálo, že v první půlce trochu pokulhával děj a šlo jen o to, představit co nejvíce zvířat, ale to mi ve výsledku vůbec nevadilo. Vizuálně to bylo naprosto úchvatné, vnitřek Mlokova kufru bych chtěla prozkoumat ještě detailněji! Druhá půlka byla pak dějově bohatší a co se mi zdánlivě zdálo, že spolu nesouvisí se propojilo a vygradovalo to docela zajímavě (pro mě i částečně nečekaně). Moc se mi líbilo, jak bylo ukázáno na odlišnosti kultur, všichni jsme zvyklý na to, jak to funguje v Británii a líbilo se mi, že v Americe to vlastně funguje podobně, ale o dost jinak. Postavy, až na výjimky (ano, koukám na tebe Tino), byly fajn. Nejvíc sympatií ode mě dostává nečar Jacob a hlavně hrabák, který mohl dostat i víc prostoru! 4* ()

Galerie (152)

Zajímavosti (34)

  • Mlok Scamander (Eddie Redmayne) je nositelem Merlinova řádu druhého stupně, který dostal jako uznání za své služby při studiu kouzelných zvířat. (gecko)
  • V jednej chvíli sa hovorí o tom, že jedno zo zvierat bolo objavené v Novej Guinei. Lenže tá sa tak volá až od vyhlásenia nezávislosti v roku 1968. V roku 1926, kedy sa film odohráva, bola známa pod názvom Španielska Guinea. (Patrik256)
  • Daniel Radcliffe (Harry Potter) prý cítil závist, když zjistil, že Eddie Redmayne (Mlok Scamander) dostal tak krásný kostým. Prý ho dlouho štvalo, že musí natáčet jen v džínách a tričku. (Ciliatus)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama