Reklama

Reklama

Ajťáci: Přichází internet

(TV film)
  • Česko Ajťáci: Jde po nás internet (více)

Není radno dráždit bosou nohou internet. Grandiózní finále britského kultovního seriálu. Čas o něco poskočil, ale v suterénu Reynholm Industries se zdá být vše při starém. Zatímco Moss obdivuje znalosti marvelovského universa Royovy nové přítelkyně Alice, Jenny laškuje s fešným prodavačem v nové kavárně hned za rohem a Douglas plánuje účast na monstrózní párty, organizované majitelem nejlepšího řetězce striptýzových barů v Soho. Obraz všeobecné pohody však při bližším pohledu již začíná vykazovat drobné vady na kráse. Co mohla jen Alice myslet tím, že Roye označila za emocionálního artistu? A proč je nová webizoda Mossova herního magazínu tak k uzoufání nudná? To vše jsou ale skutečně jen drobnosti, blíží se mnohem fatálnější katastrofa. Zdánlivě banální incident s bezdomovkyní a malým prodavačem kávy se stane virálním videem roku a přivolá na hlavy nešťastného Roye a Jenny nejen Douglasův hněv, ale co je mnohem horší, hněv celého internetu. A jak známo, před internetem není úniku. Ještě že zaměstnanci oddělení IT Reynholm Industries umí v okamžicích krize držet při sobě! (Česká televize)

(více)

Recenze (100)

novoten 

všechny recenze uživatele

Konec přichází v době, kdy divácká obec na partičku ze sklepa skoro zapomněla. A přichází ve dvojité dávce a v náladě, kdy se evidentně končit nechce. O to větší radost pak mám z toho, že se Graham Linehan zachoval jako chlap a dal hladovému obecenstvu poslední pořádné sousto, po kterém sice zůstává bránice rozbolavělá určitě méně než po nejkultovnějších epizodách, ale nostalgický úsměv je o to širší a trvalejší. ()

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Snad dlouhá pauza od konce čtvrté řady seriálu, či fakt, že jde o poslední epizodu způsobil, že celý tým už trochu vypadl, ze zajetých komediálních kolejí. Díl tak působí poněkud kostrbatě, což spolu s nostalgicky laděnými scénami typu "internet" ubírá posledním Ajťákům na kráse... Přes to všechno nostalgie funguje a s oblíbenými postavami se můžeme rozloučit ve vtipně postaveném ději, navíc v dvojnásobné stopáži. Takže shrnutí: Důstojné zakončení výborného seriálu, které však i přes vysokou kvalitu seriálového standardu zcela nedosahuje. ()

Reklama

oasismanik 

všechny recenze uživatele

V čase, keď prišlo IT crowd, bol seriál okamžite útok na moju seriálovu top 10, časom som našiel aj o dosť lepšie a vtipnejšie seriály, väčšinou aj staršie ako IT crowd, len som ich dovtedy nevidel. Schválne si pozrite Black Books a zároveň IT crowd a uvidíte ten obrovský rozdiel. No dobre, možno nie obrovský, ale veľký určite...Prednedávnom som sa len tak túlal v rebríčkoch na csfd a nostalgicky som si pri pohľade na týchto troch bláznov spomenul na 'Good morning, that's a nice TNETENNBA'. Netušil som, že bol natočený nejaký rozlúčkový diel, tak som sa hneď do toho pustil..ale hej, dostavilo sa všetko: humor, nostalgia, tie absurdné charaktery ostali rovnaké. Chýbajú mi časy, keď som bol na strednej a mohol som počas prázdnin čumieť na všetky možné seriály od rána do večera, títo blázni boli medzi nimi a neľutujem čas strávený s nimi. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

U seriálu IT crowd jsem se hodněkrát při sledování upřímně nahlas zasmál, což se mi až zase tak často nestává. Od poslední a ještě speciální epizody takto skvělého seriálu jsem čekal trochu víc, sice je to rozloučení vtipné, ale nedosahuje výšin dílů prvních dvou sérií. Na druhou stranu byly i slabší kusy, takže na závěr takový lepší průměr. I kdyby si měly další série držet alespoň takovouto kvalitu, tak by to ale stálo za to. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jak byly první dvě série Ajťáků vynikající, třetí skvělá a čtvrtá už opravdu hodně slabá (až asi na dvě povedené epizody), tak tohle finále je opět vynikající, ale ne tolik. A i když skutečně zapamotavatelná je jen holka co ví všechno o Marvelu a závěrečný soud, já se skvěle bavil, skoro tak, jako v začátcích. Navíc se ukázal Richmond (fantastické, bez něj by to snad ani nebylo pořádné finále) a sem tam se zavzpomínalo na něco ze seriálu, takže taky fajn. Ale jako celek to mohlo být lepší a hlavně to celé mohlo vypadat úplně jinak. Jako finále seriálu je to ale rozhodně lepší, než poslední epizoda čtvrté série a osudy postav to jakž takž uzavřelo, takže stěžovat si nemůžu a ani nechci, protože to prostě není potřeba. Richmond! 90%. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (10)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (Duoscop)
  • Na začátku je zmíněn Thor ze stejnojmenného filmu, později pak seriál Hra o trůny (od r. 2011), zpěvák Elton John a spisovatel a politik Conrad Black. (Zix.)

Reklama

Reklama