Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

oLí 

všechny recenze uživatele

Velká petelice! Skvěle vtahujicí hned od začátku, perfektní animace i hudba, postavy, akce, brutální styl všeho... Říkal jsem si, že tohle je přesně ten typ filmu, kde nejde jít pod pět - protože absolutně nenudí s kombinací toho, že v něm šlape i vše ostatní, pak přišla dejme tomu trošku slabší a pomalejší třetí čtvrtina, ale to asi jen pro to, aby si člověk oddechl před dechberoucím finále, při kterém jsem si s úsměvem na tváři říkal "hm, tak jo" vědom toho, že tohle si proště plný hodnocení bezpochyb zaslouží. Jízda za 9/10 ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Svižný a stručný film, který se vyznačuje dost zapeklitým příběhem - několik klanů bojujících o nadvládu. Ale i bez pochopení příběhu stojí za to - jednak je to v podstatě série důvtipných soubojů protagonisty s různými "bossy" a také díky japonské kresbě, která neztrácí tvář před konkurencí v Disneyho ateliéru, kde už si pomalu začínali pomáhat 3D grafikou. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Temná epika v najlepšej tradícii hrdinskej fantasy, ktorá rokmi zreje ako víno, s dôrazom na silný príbeh, adrenalínovú akciu, skvelé postavy a ohromnú porciu brutality. A k tomu tá klasická precízna 90.-ková kresba umne využívajúca techniky tieňovania a línií. Príbeh plný dynamických zvratov stojí na obľúbených motívoch najpútavejších samurajských legiend, teda tu nechýba česť, láska, nenávisť, zrada, pomsta, odvaha, hrdinstvo, sebaobetovanie a mnohé ďalšie, v luxusnom zasadení do obľúbenej epochy feudálneho Japonska rozdeleného medzi súperiace klany a šogunát. Nechýbajú poriadne krvavé súboje, nájomný zabijaci, nindžovia a démoni. Navyše hlavnú postavu dabuje Kôichi Yamadera, hlas môjho obľúbeného Togusu z univerza Ghost in the Shell, takže skutočne nemám čo vytknúť. 100% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Není to špatné anime, ale taky žádný zázrak. Děj je poměrně jednoduchý a hlavně není vůbec důležitý, protože nejzajímavější částí filmu jsou jednoznačně souboje hlavních hrdinů s nejrůznějšími nepřáteli-démony. I tak je to ale místy trochu nuda a že by jste si z filmu něco zapamatovali i po skončení titulků opravdu nehrozí. 7/10 ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracované anime, jehož největšími klady jsou bezesporu výtečná temná atmosféra, skvělé postavy, hudba a dobře zpracovaný děj s brutálním finále! Ta charakteristika postav s existenciálními prvky, kdy o nich mnoho nevíme, kdy nedávají najevo žádné city, emoce (kromě konce filmu) se zde podle mého názoru hodně hodí a zkvalitňuje to dojem celého filmu. Takové méně typické anime velice rád vyhledávám a jsem rád, že jsem tuto klasiku mohl konečně spatřit. Určitě legenda mezi milovníky tvrdého a temného proudu anime (y) 90% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • V domovském Japonsku nebyl film zdaleka natolik úspěšný a tak dobře hodnocen jako v USA. (Hromino)
  • Postava Júbei Kibagami je inspirována skutečnou historickou postavou Jagjú Júbei Mitsujošim, který v období Meidži patřil mezi nejslavnější a nejlepší samuraje své doby. (ČSFD)

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama